CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Frig in unele scoli! Primarul Vasile Paval spune ca nu e vina lui

Publicat

on

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, le-a cerut directorilor de şcoli să asigure căldura în clase pentru elevi, după ce a primit reclamaţii de la părinţi că în anumite unităţi de învăţământ temperaturile nu sunt cele corespunzătoare.

Edilul-şef a spus că a mers personal, în ultima perioadă, în anumite şcoli, pentru a vedea dacă agentul termic este asigurat pentru confortul elevilor. ‘Eu le-am spus directorilor să se asigure că centralele funcţionează şi să nu furnizeze mai puţină căldură, sub pretextul că fac economie.

Să asigure în şcoli temperaturile optime pentru desfăşurarea actului de educaţie. Nu cred că este normal să fie nevoie să mă duc să verific personal căldura din şcoli, dar cu toate că am făcut acest lucru, tot mai aud că mai sunt probleme în anumite locuri. Înţeleg dacă se întâmplă să fie anumite defecţiuni, se poate întâmpla, găsim soluţii, remediem problemele, dar nu accept ca centralele să fie funcţionale şi să nu fie respectat orarul de furnizare a căldurii’, a declarat, luni, Vasile Pavăl. El a precizat că reprezentanţii primăriei vor continua să verifice personal dacă în şcolile din oraş este căldură suficientă.

Sorin SAIZU

StiriEst

Accident la Petrom! Trei masini implicate, o persoana este ranita- FOTO

Publicat

on

De catre

Ambulanța tip C1 (TIM) intervine în municipiul Vaslui (sensul giratoriu Petrom), la un accident rutier în care sunt implicate trei autovehicule și persoanaa este rănită. Acțiunea este în dinamică.

Citeste in continuare

StiriEst

Pregatiri la Episcopia Husi pentru hramul de luni. Se iau masuri pentru distantare

Publicat

on

De catre

Pregatiri intense la Catedrala Episcopală din Huși. Aceasta va sărbători luni, 29 iunie 2020, ocrotitorii, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În încercarea de a-i distanța pe credincioși, preoții au marcat locurile în curtea Episcopiei, astfel încât oamenii să stea la o oarecare distanță unul de altul. Mai marii de la Huși au luat toate măsurile pentru a respecta toate regulile. Asistăm la o explozie a cazurilor de infecții cu noul coronavirus, iar la Episcopia Huși se anunță un număr mare de credincioși, dar și de ierarhi veniți din mai multe zone. Jandarmii și polițiștii vor avea o misiune imposibilă. La astfel de sărbători credincioșii uită de orice regulă, iar exemple în acest sens sunt nenumărate. În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre reintroducerea restricțiilor având în vedere că cei mai mulți oameni nu respectă măsurile de protecție și distanțare. Pelerinii se vor putea ruga începând din după-amiaza zilei de duminică, 28 iunie, la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ce vor fi așezate într-un baldachin special, în curtea Catedralei Episcopale.

Programul de slujbă cu ocazia hramului este următorul:

Duminică, 28 iunie:

ora 17.00 – Curtea Catedralei Episcopale – Vecernia Mare și Litia

Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Luni, 29 iunie:

ora 09.30 – Curtea Catedralei Episcopale – Sfânta Liturghie arhierească

Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și dePreasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Bataie la terasa. Cinci oameni au venit cu o caruta si au lovit o femeie si trei barbati

Publicat

on

De catre

Cinci bărbați din Vaslui au fost reținuți după ce au mers cu căruța, au înjurat persoanele de la o terasă și apoi au bătut o femeie și trei bărbați. Este vorba despre cinci persoane cu vârste între 16 și 28 de ani cae au mers cu căruța la o terasă din satul Gugești și au provocat scandal, potrivit IPJ Vaslui, citat de Mediafax. Cei cinci au înjurat și provocat persoanele aflate pe terasă, după care au bătut o femeie și 3 bărbați și au distrus mai multe bunuri. Persoanele bătute au nevoie de 28-30 zile, 2-3 zile, respectiv 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Polițiștii i-au reținut pe cei cinci, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși a decis control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Citeste in continuare

StiriEst

Ambulanta intr-un nor de fum, filmata pe strazile din Vaslui- FOTO

Publicat

on

De catre

O ambulanţă din Vaslui a fost fotografiată în zona Copou, chiar in poarta șefului Consiliului Județean Dumitru Buzatu, învăluită de un nor gros de fum.

Imaginilr cu ambulanţa circulând într-un nor uriaş de fum pe străzile din Vaslui au ajuns pe internet. Şoferii care circulau în spatele ambulanţei cu greu au mai putut să vadă ceva în faţă, luând măsuri suplimentare de siguranţă.

Un fum gros ieşea din eşapamentul ambulanţei. Șoferul a oprit, echipajul medical a coborât, apoi salvarea a plecat spre sediul Serviciului de Ambulanță Județean.

Roxana OLTEANU

Citeste in continuare

StiriEst

Viitura de pe Prut a trecut de baraje. Raul a depasit cu 2 METRI cota de pericol

Publicat

on

De catre

Digul care trebuia să apere satul Rădăuţi Prut a cedat în faţa viiturii venite din Ucraina. În zadar s-au străduit pompierii să-l întărescă cu saci de nisip.

Prutul a trecut si ultima reduta catre satul Radauti Prut. În zona digului de aparare, s-a format deja o bresa, iar apa a inceput sa curga la vale catre sat.

Zeci de oameni s-au văzut nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. Unii au plecat la rude, în vreme ce alţii au fost duşi de pompieri în corturile de campanie amplasate într-o zonă sigură de la marginea satului.

Pompierii au decis să contruiască şi ziduri de aprare din panouri metalice pentru a opri viitura. Nivelul apei a crescut de la o oră la alta.

Mircea Pascariu, hidrolog: Să nu vină pe afluenţii de la Ucraina, cum ne-au mai trimis în 2008, 4 metri 20 peste cota de la Orofteiana.

Reporter: Asta ar putea fi singura explicaţi?

Mircea Pascariu, hidrolog: Atât. Altceva nu are de unde, pentru că Cernăuţi este scăzut cu 2 metri, Oroftiana a scăzut cu un metru.

Nu doar în zona Prutului au fost probleme. Şi în localitatea Dobra din judeţul Alba, o viitură puternică şi-a croit drum printre casele oamenilor.

Apa a distrus mai multe gospodării şi în localitatea Beia din Braşov. Guvernul promite să-i despăgubească pe oamenii afectaţi de inundaţii.

Ionel Dancă: A fost adoptat un proiect de hotărâre de guvern pentru acordarea unor despăgubiri populaţiei afectate de inundaţiile. Vorbim despre inundaţiile din, aproximativ, 29 de judeţe. Valoarea acestor despăgubiri este de 5 milioane de lei.

Iunie 2020 a intrat în topul celor mai ploioase luni din ultimii 60 de ani. Până acum au fost emise peste 100 de avertizări cod roşu de ploi şi inundaţii. Un număr record. Spre sfârşitul lunii însă, ploile cedează locul soarelui.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est