Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Doua case au fost curpinse de flacari! Proprietarii nu au aflat inca de dezastru-FOTO

Publicat

on

Două case au fost cuprinse de flacări, miercuri seara, în județul Suceava. Clădirile sunt amplasate pe același teren. Proprietarii nu sunt acasă și habar nu au de dezastrul care le-a curpins locuințele. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

StiriEst

Niciun caz nou de coronavirus in ultimele patru zile. Peste 80 de vasluieni s-au vindecat

Publicat

on

De catre

In ultimele zile judetul Vaslui nu a mai inregistrat niciun caz nou de infectie cu coronavirus. De la inceputul pandemiei, in judetul nostru au fost confirmate cu aceasta boala 146 de persoane. Cei mai multi pacienti s-au vindecat, iar in spital mai sunt internati 47. Din pacate au fost inregistrate si 18 decese. Ultimul este al unei batrane in varsta de 

89 de ani de la Caminul Tutova. Aici au fost cele mai multe decese. 

– CARANTINĂ

o În carantină în centre – 221

o Ieșite din carantină – 16

o carantina la domiciliu – 18

– IZOLATE

o izolate – 39

o iesite din izolare – 0

Citeste in continuare

StiriEst

Apel la pacientii vindecati COVID-19 sa doneze sange pentru a-i salva pe cei bolnavi

Publicat

on

De catre

Reprezentanţii Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină (CJTS) Bârlad au lansat un apel către pacienţii care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus să doneze sânge. “Oameni ca dumneavoastră au avut şansa să învingă boala. Plasma dumneavoastră are anticorpi contra virusului după 14 zile de la externare şi v-aţi putea gândi să ajutaţi prin gestul dumneavoastră o persoană aflată în momente dificile. Conform cu Ordinul MS nr.654/22.04.2020, apelăm la cei care au fost internaţi în spital pentru COVID-19, confirmaţi prin test RT-PCR pozitiv, vindecaţi şi externaţi în urma RT-PCR negativ, să contacteze CTS Bârlad, după 14 zile de la externare, în vederea programării pentru donarea de plasmă prin procedura de plasmafereză prioritar sau prin donare de sânge total”, au transmis reprezentanţii CJTS Bârlad pe pagina de socializare. Cei care vor să doneze sânge trebuie să prezinte biletul de externare din spital, iar în urma unui consult medical şi după efectuarea unor analize medicale urmează să se stabilească dacă sunt eligibili pentru donare.

Citeste in continuare

StiriEst

Intr-o comuna localnicii trec strada doar cu declaratia pe proprie raspundere

Publicat

on

De catre

Chiar dacă comuna Şcheia este lipită de municipiul Suceava, autorităţiile au hotărât că aceasta nu se află în zona metropolitană.

Duminică, prefectura Suceava a transmis că cetăţenii din localitățile ce se află pe o rază de 30 de km de municipiul, reşedinţă de județ, nu au nevoie de declaraţie pentru a circula. Ieri, însă, s-a revenit asupra deciziei.

Primarul comunei Șcheia spune că este o discriminare la adresa localnicilor din comuna pe care o păstoreşte şi speră că autorităţile judeţene să revină asupra deciziei.

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia: Cum pot să mă îngrădească pe mine să-mi ceară adeverinţă să intru în Municipiul Suceava? Este posibil aşa ceva? Să scoţi de pe teritoriul unui judeţ, o localitate cu 13 mii de locuitori? Este inadmisibil!

Situaţia este aceeaşi pe mai multe străzi din oraş. Localnicii care vor să treacă strada pentru a face cumpărături, pot primi amendă, dacă nu au asupra lor declaraţie pe proprie răspundere. Localnicii sunt indignaţi de situaţie şi spun că nimeni nu poate delimita unde este comuna Şcheia şi unde este Municipiul Suceva. Zonă Metropolitana Suceava a fost constituită în anul 2011, iar comuna Şcheia nu a făcut parte din aceasta.

Ana IOSIF

Citeste in continuare

StiriEst

Cine va fi urmasul IPS Pimen la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor

Publicat

on

De catre

Oficialii Bisericii Ortodoxe şi-au prezentat regretele pentru moartea Înaltpreasfinţitului Pimen.

  • Eparhia va fi administrată Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.
  • Părintele se va ocupa de aceasta temporar.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din România, Vasile Bănescu, a anunţat că eparhia va fi administrată temporar de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, şi episcopului vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul. Şi tot ei vor fi cei care se vor ocupa de slujba specială de înmormântare, specifica înalţilor ierarhi.

Ana IOSIF

Citeste in continuare

StiriEst

Inca 14 milioane de lei pentru extinderea parcului Copou. Doua milioane sunt din bugetul local

Publicat

on

De catre

Potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul Local Vaslui, valoarea totală a proiectului privind extinderea parcului Copou se  ridică la suma de 14.271.546 lei (inclusiv TVA). Din valoarea totală, contribuția proprie a Primăriei Vaslui este în cuantum de 2.176.345 lei (inclusiv TVA) reprezentând contribuția de 15,4 % din valoarea eligibilă a proiectului și cheltuieli neeligibile în valoare de 184.531 lei.

” Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Pe această axă a fost repartizată o sumă de bani de Ministerul Dezvoltării. În urma analizelor, a rezultat un proiect mai amplu, pentru că unele lucrări erau stringente. A reieșit o sumă care nu încăpea pe proiectul eligibil pe fonduri europene și am decis să apelăm la surse de la bugetul local”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Parcul Copou a suferit de-a lungul timpului transformări radicale.

Contractul de finanțare  a fost semnat miercuri, 6 mai 2020. Astfel parcul se va extinde cu 1,6 ha. Investiția de peste 14 milioane lei, constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării fostelor sere. Se propune amenajarea unei suprafețe de 16073 mp, prin realizarea de spații verzi în suprafață de 14466 mp, amplasarea de alei, bazin decorativ cu apă, locuri de joacă și parcare.

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est