Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ignatie: ”Nu apar capitalismul cu Evanghelia in mana. Marxistii reciclati si bolsevicii crestini au actionat prompt“

Publicat

in

Episcopul Huşilor, Ignatie, i-a băgat din nou în priză pe postacii de serviciu. Aceștia s-au aprins după ce Ignatie a afirmat că  oamenii trebuie să renunţe la ipocrizie şi să nu mai înfiereze public păcatele la care ei înşişi nu pot renunţa, deoarece cu o astfel de atitudine nu pot fi credibili. Ierarhul i-a dat exemplu pe comunişti, care vorbeau despre păcatul lăcomiei şi despre care spuneau că este caracteristic capitalismului, însă ei înşişi trăiau în lux.

„Să nu avem un dublu standard! În public să nu fim de acord cu lăcomia, cu bogăţia, dar la nivel privat, al vieţii personale, noi să trăim ca nişte hulpavi, ca nişte oameni pentru care bunurile materiale reprezintă totul în viaţă. Un asemenea comportament l-au avut comuniştii. Înfierau pe cel care poate, în mod cinstit reuşea să îşi creeze un anumit statut, să se bucure de anumite bunuri materiale.Comuniştii vorbeau despre sărăcie şi o aplicau în vieţile oamenilor, însă ei înşişi trăiau într-o opulenţă şi un lux de nedescris. Capitalismul în sine nu este lacom. Lacomă este pofta omului de a se îmbogăţi, în chip necinstit, şi de a-l nedreptăţi, în mod grosolan, pe semenul său.Să nu cădem într-o asemenea ispită! Să fim oameni sinceri, consecvenţi! Dacă la nivelul discursului public suntem împotriva lăcomiei, a corupţiei, a evaziunii fiscale, aceste lucruri să se traducă şi în viaţa personală”, a spus episcopul Huşilor. Atât le-a trebuit ideologilor de serviciu care s-au grabit să spună că nu sunt de acord cu afirmațiile Episcopului de Huși care a declarat că Dumnezeu nu ne judecă dacă suntem bogaţi sau săraci, ci după cum relaţionăm cu cei de lângă noi şi a subliniat că este important să acordăm atenţie şi iubire semenilor noştri.

Avis Coffee Shop

„Să fim foarte atenţi cu cei din jurul nostru, cu cei care au nevoie de ajutor! O vorbă bună, un zâmbet, o privire caldă, contează atât de mult pentru un om care este singur, amărât şi părăsit. Şi acestea sunt fapte bune! Nu numai să îmbraci un sărac sau să îi dai de mâncare şi să îl ajuţi să nu mai trăiască lipsurile materiale ca pe o tragedie. Nu este nevoie numai de o asemenea atitudine. Oamenii sunt săraci de dragoste, de atenţie, de recunoştinţă, sunt săraci de bucuria pe care noi ar trebui să le-o dăruim. Sunt atâţia oameni care trăiesc această sărăcie spirituală şi poate nimeni nu le întinde o mână caldă, nu le dăruieşte un zâmbet sau o privire senină. Pentru ei acestea contează atât de mult şi înseamnă un imbold, curaj şi determinare de a merge înainte şi a nu se lăsa afundaţi în deznădejde şi în stare de deprimare.E atât de important să fim atenţi unul faţă de celălalt!”, a transmis Ignatie.

“Pilda Talanților nu a rostit-o ideologul din Trier, ci profetul din Nazaret”

“Marxiștii reciclați și bolșevicii creștini (dacă este permis un asemenea oximoron) au acționat prompt și conform fișei postului de ideologi: să nu opereze cu nuanțele. Capitalismul înseamnă libertate și prosperitate (inclusiv pentru cei săraci). Comunismul înseamnă sclavie și sărăcie sigură (inclusiv pentru cei bogați, nu pentru cei privilegiați; este o diferență). Primul poate fi imperfect. Al doilea, sigur, este criminal și păcătos din fașă. Deci, întotdeauna voi opta pentru primul.  Nu apăr capitalismul cu Evanghelia în mână, ca n-a fost mai întâi capitalismul și apoi Evanghelia. Ci îmi dau seama de rădăcinile și nuanța creștină a acestuia. Nici nu îmi propun să îl compatibilizez cu Evanghelia, ci să sesizez joncțiunile dintre acestea. Pilda Talanților nu a rostit-o ideologul din Trier, ci profetul din Nazaret. Simplu și nimic mai mult. Comunismul este profund anti-creștin, pentru că desființează demnitatea umană și o aruncă la gunoi. Au încercat unii și mai încearcă și astăzi — neomarxiștii contemporani— să compatibilizeze creștinismul cu comunismul. A ieșit o caricatură hidoasă și ucigașă”, a mai spus Ignatie. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.