Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum a ascuns Armeanu disparitia unui copil. Viata unui baiat a fost pusa in pericol, iar politistii nu au spus nimic

Publicat

on

Un copil în vârstă de 13 ani, care era crescut de un asistent maternal profesionist din comuna Viişoara şi care a plecat de la domiciliu fiindcă dorea să se întoarcă în familia naturală, a fost găsit după 24 de ore de la dispariţie, într-o localitate învecinată. Minorul a plecat pe jos spre o localitatea învecinată pentru a-și vedea mama. 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, în cursul zilei de marţi, după finalizarea orelor de curs, copilul nu a revenit la domiciliul asistentului maternal profesionist, iar acesta a anunţat dispariţia minorului. 

‘Din verificările realizate a rezultat faptul că el (minorul – n.r.) nu a urcat în microbuzul şcolar cu care face zilnic naveta la unitatea şcolară. Astfel, a fost sesizată Poliţia Viişoara, care a iniţiat de urgenţă demersuri de identificare a minorului, inclusiv la domiciliul familiei biologice, însă fără vreun rezultat. Copilul a fost găsit miercuri, în zona localităţii Banca şi, la acest moment, se află într-un centru de primire în regim de urgenţă, loc în care va rămâne până la reevaluarea situaţiei şi clarificarea împrejurărilor care au determinat plecarea voluntara a acestuia’, au transmis reprezentanţii DGASPC Vaslui. Copilul a stat o noapte întreagă în pădure. El a fost găsit după aproximativ 24 de ore pe raza unei comune învecinate. 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, căutările s-a desfăşurat pe parcursul zilei de marţi, au fost sistate pe timpul nopţii şi au fost reluate miercuri, când copilul a fost găsit în timp ce se deplasa spre municipiul Bârlad. 

Dispariţia sa nu a fost anunţată public de reprezentanţii IPJ Vaslui și asta din cauză că șefii de la Protecția Copilului au vrut sa doarmă liniștiți. Oare pentru Ionel Armeanu, logevivul și competentul director al celei mai furate instituții de stat, este mai importantă liniștea decât viața unui copil?  Fiind vorba de un copil aflat în grija statului, ale cărui drepturi părinteşti sunt exercitate, potrivit legii, de către directorul DGASPC, în mod firesc, acordul pentru a fi făcută publică dispariţia minorului ar fi trebuit să vină din partea acestuia. 

11 copii au disparut din centrele lui Ionel Armeanu. Minorii sunt batuti, abuzati si transformati in sclavi

Val de dispariţii la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Vaslui. Mai mulți minori din centrele sociale apar în lista celor căutaţi pe platforma Inspectoratului General al Poliţiei Române. Toate aceste centre sunt în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului, instituție condusă de veșnicul director Ionel Armeanu, un individ care beneficiaza de protectia PSD.

Un număr de 138 de sesizări privind dispariţia unor minori au fost înregistrare în cursul acestui an, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Gheorghiţă, a declarat că din numărul total de cazuri de dispariţie a unor copii de la domiciliu sau din anumite instituţii de ocrotire, doar 123 au fost soluţionate. „De la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate la IPJ Vaslui un număr de 138 de sesizări privind dispariţia unor minori, dintre care au fost soluţionate până la această dată un număr de 123 de cazuri. La nivelul instituţiei noastre se află în lucru un număr de 15 cazuri cu minori dispăruţi, dintre care 11 sunt cazuri cu minori instituţionalizaţi în centre de plasament”, a precizat Bogdan Gheorghiţă. În total, la nivelul IPJ sunt înregistrate 90 de dosare nesoluţionate privind dispariţia unor minori, majoritatea provenind din cursul anilor trecuţi. 11 copii au dispărut din centrele păstorite de Ionel Armeanu, un director competent, susținător înfocat al PSD. Instituțiile de tip rezidențial sunt organizate și funcționează în subordinea direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului, iar direcțiile sunt instituții cu personalitate juridică care funcționează în subordinea consiliilor județene. Altfel spus, șeful competentului Armeanu este liderul local al PSD. Ca atare nu are cine să îl deranjeze pe evlaviosul Armeanu, directorul care încasează o leafă de peste 10.000 de lei și care ocupă scaunul de șef de aproape 20 de ani. În tot acest timp Direcția pentru Protecția Copilului a fost jefuită la propriu de subalternii lui Ionel Armeanu. Cei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului susțin și ei că la Vaslui se întâmplă lucruri cel puțin dubioase. Ca atare mai marii Ministerului Muncii și Justiției Sociale au dispus un control. “MMJS, prin ANPDCA, va efectua verificări cu privire la situația de la DGASPC Vaslui”, se arată într-un comunicat remis de  Ministerul Muncii.

Câțiva din copiii dispăruți din centrele lui Armeani

Stângaciu Ionuț Marian (16 ani) dispărut din Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Deși a dispărut în data de 27 ianuarie 2019, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui a anunțat dispariția abia în 16 iulie 2019.

Șerban Bogdan Petruț (17 ani) , dispărut în data de 15.08.2018. Minorul este beneficiar al unei măsuri de protecție fiind internat în CSC 2 Bârlad.

Pocovnicu Maria (18 ani). La data de 20.05.2019 a plecat din CSC 1 Bârlad și nu a mai revenit.

Ciuc Mariana Ioana (16 ani). La data de 14.02.2019, minora a parasit CSC nr.1 Bârlad, aparținand DGASPC Vaslui  si nu a mai revenit.

Chirilă Ștefania Mitriță (15 ani). DGASPC Vaslui a anunțat dispariția minorei în data de 26.11.2018, după 2 zile de la dispariția din Centrul de Servicii Comunitare nr 1 Bârlad.

Bîgu Elena (15 ani). Minora a dispărut în data de 23.08.2019 din Centrul de Servicii Comunitare nr 1 Bârlad.

Marangoci Lili- Gabriel (15 ani), a dispărut în 17.08.2019 din Centrul de Servicii Comunitare nr 2 Bârlad.

Copiii din centrele lui Armeanu au fost abuzati, infometati si transformati in sclavi

Nu trece an fără vreun caz revoltător, de abuz asupra copiilor instituţionalizaţi. Asta arată clar cât de bolnav şi de disfuncţional este sistemul de protecţie socială din aceast județ și cât de competent este longevivul director Ionel Armeanu. Zeci de copii şi adolescenţi internaţi în centrele de plasament, cad periodic victime ale abuzurilor și violenței. Mai mult decât atât, potrivit poliţiştilor, atunci când victimele vor să denunţe ororile, au rețineri din cauza urmărilor.

Centrele de copii si azilele de bătrâni din județul Vaslui nu sunt nici pe departe acele instituții în care oamenii singuri ar trebui să primească ajutor. Atmosfera e sumbră încă de la intrare.Cei internați în centrele din subordinea căpușatei Direcții de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, sunt vai de capul lor. Sunt oameni care plâng după un blid de mâncare, copii și bătrâni care nu au parte de afecțiune. Mâncarea bună ajunge pe mesele de acasă ale angajaţilor, spune paznicul unui azil de stat. Accesul în instituțiile sociale aflate în subordinea veșnicului și competentului director Ionel Armeanu, este strict interzis. În spatele uşilor ferecate ale centrelor sociale, bătrânii și copiii duc o viaţă infernală. Directorii de centre dezvoltă adevărate afaceri cu banii statului pe spatele amărâților. 

Trei copii dintr-un centru de plasament, bătuți cu sălbăticie! Pe Armeanu nu îl întreabă nimeni nimic!

Trei fraţi care trăiesc într-un centru de plasament din Negreşti au fost sechestraţi într-o dubă de un individ şi bătuţi cu sălbăticie. Cel mai mare dintre ei a fost lovit cu un ciocan în cap. Agresorul i-a scos cu ușurință chiar din centrul de plasament și i-a pus să muncească la firma lui, o spălătorie pe care o are în oraşul Negreşti. Acolo i-a lovit cu sălbăticie. Copiii sunt de cinci ani în grija Direcţiei de Protecţie a Copilului. La centrul de plasament nimeni nu le-a sesizat lipsa. Încă o dovadă ca Ionel Armeanu și gasca lui sunt ocupați cu alte lucruri. 

Două copile dintr-un centru de plasament au fost abuzate sexual

Două fete de 12 şi 13 ani au fost abuzate sexual în timp ce se aflau în grija Protecţiei Copilului. Agresorul este un bărbat care a reusit sa  intre în centrul de plasament în care erau internate fetele, după ce a pretins că că ar fi reprezentantul unei fundaţii.

Cele două fete, în vârstă de 12, respectiv 13 ani, se află internate într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bârlad, de mai multe luni, dar cu toate că au fost abuzate sexual în repetate rânduri, cei care trebuiau să aibă grijă de ele, nu au mirosit nimic. Bărbatul care abuza sexual copilele a început să o viziteze inițial pe minora de 12 ani . A intrat extrem de ușor în centrul social din subordinea lui Armeanu după ce a spus că este reprezentanul unei fundaţii umanitare care doreşte să ajute copiii aflaţi în dificulatate. Neregulile nu se opresc aici! Copiii de care Armeanu și gașca lui trebuiau să aibă grijă, au fost lăsați la cheremul dezaxaților sexual. Evident că pe Ionel Armeanu nu îl întreabă nimeni nimic. El face mereu anchete, dar niciodată nu găsește vinovați. Turma de subalterni angajați cu pile sa taie frunze la câini, trebuie protejată. 

Sorin SAIZU

StiriEst

Aparatura performanta pentru Spitalul de Urgenta. Intra in reparatii si Spitalul Vechi

Publicat

on

De catre

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a primit suma de 500.000 de lei drept sprijin finaciar din partea Consiliului Local Vaslui, pentru achiziţionarea unui turn de laparoscopie nou cu trusă de instrumentar, în vederea dotării Blocului Operator. Printr-o hotărâre din anul 2914, SJU Vaslui s-a asociat cu Consiliul Local al municipiului Vaslui pentru realizarea în comun de investiţii, reparaţii sau reabilitări ale imobilelor în care unitatea medicală îşi desfăşoară activitatea, cu toate că instituţia se află în subordinea Consiliului Judeţean Vaslui. ‘În cadrul unui parteneriat pe care îl avem cu Consiliul Judeţean, putem aloca bani pentru reparaţii curente, reparaţii capitale şi investiţii în zona de sănătate. Vasluiul este printre puţinele municipii reşedinţă de judeţ care nu are spital în subordine. Ca atare, când am făcut parteneriatul, tocmai aceea a fost ideea, să putem sprijini Spitalul Judeţean atunci când este nevoie’, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl. Potrivit unui raport întocmit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, din numărul total de 1.150 de intervenţii chirurgicale de anvergură medie abdominală, urologică şi ginecologică, 770 s-au efectuat laparoscopic. La această dată, în cadrul SJU Vaslui există un număr de cinci chirurgi generalişti şi doi urologi care efectuează şi intervenţii laparoscopice, pe lângă cele clasice. În anii 2011 şi 2012, unitatea medicală a fost dotată cu două turnuri de chirurgie laparoscopică, ambele fiind depăşite acum din punct de vedere tehnic. De altfel, unul dintre turnurile laparoscopice este trimis pentru reparaţie în Germania, ceea ce face ca medicii urologi să nu mai poată face operaţii laparoscopice în sfera lor de intervenţie, în timp ce chirurgii generalişti pot opera laparoscopic doar jumătate dintre cazuri.

Lucrari in grafic la

noua Policlinica si proiect de rabilitare pentru Spitalul Vechi

Lucrările la noul ambulatoriu, clădire amplasată în interiorul SJU Vaslui, sunt în grafic. Investiția este finanțată prin Compania Natională de Investiții. Ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale prin intermediul unui proiect finanțat prin POR 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, din care finanțarea nerambursabilă europeană se ridică la 10.153.048 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni. Managerul Ana Rinder are vești bune și în ce privește Spitalul nr. 2 . Un proiect a fost depus la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru modernizarea spitalului

”Încă din anul trecut am depus la CNI prin intermediul Consiliului Județean (CJ) Vaslui un proiect pentru obținerea de finanțare pentru Spitalul Vechi, așa cum mai este el cunoscut. După informațiile pe care le avem proiectul este în analiză și urmează să fie supus aprobării. Sperăm că suntem în atenția CNI pentru finanțare. La sfârșitul acestui an expiră termenul dat de Direcția de Sănătate Publică pentru a ne conforma spațiile la legislația în vigoare”, a spus Ana Rinder.

Cele trei secții ale unității de sănătate se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Terenul este proprietatea CJ Vaslui, aparține SJU Vaslui și se află în intravilanul municipiului Vaslui. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 84.207.585 lei cu TVA, investiția urmând să fie eșalonată pe o perioadă de trei ani.”Se vor construi trei corpuri de clădire, unite între ele de un corp central. Spitalul va avea 240 de paturi în cadrul secțiilor de recuperare medicală, boli infecțioase, psihiatrie și dermato-venerologie. În corpul comun vor mai fi spații de triaj, recepție și spații tehnice pentru desfășurarea activității”, a mai spus Ana Rinder.

Roxana OLTEANU DURLEA

Citeste in continuare

StiriEst

Ignatie: “Biserica nu este un ONG! Ea este spatiul in care invatam cum sa ne traim credinta”

Publicat

on

De catre

În Duminica Înfricoşatei Judecăţi, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ilie” din municipiul Huşi. În omilia rostită, Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre criteriul unic al Judecăţii de Apoi:

„Duminica de astăzi este numită, din punct de vedere liturgic, Duminica Înfricoşatei Judecăţi, adică a momentului în care fiecare dintre noi vom fi judecaţi şi vom primi răsplată în funcţie de faptele pe care le-am săvâşit în această viaţă trecătoare.

Pasajul evanghelic este unul dintre cele mai profunde în ceea ce priveşte destinul nostru de creştini, de oameni care ne îndreptăm spre Împărăţia lui Dumnezeu. Acest pasaj ne vorbeşte despre modul cum vom fi judecaţi, care este criteriul de care va ţine cont Domnul atunci când va fi sfârşitul acestei lumi. Acest text ne transmite, cu foarte multă claritate, faptul că unicul criteriu al Judecăţii de Apoi este dragostea, dragostea îndreptată spre cei amărâţi, înspre cei consideraţi un fel de paria ai acestei lumi. Nu este o dragoste abstractă, îndreptată spre o umanitate abstractă, ci este vorba despre dragostea concretă pe care o manifestăm faţă de o persoană concretă, cu nevoi concrete. Domnul Hristos ne spune că dacă i-am căutat pe cei flămânzi, goi, pe cei din temniţă şi care sunt singuri, atunci ne vom putea bucura de acest cuvânt: «veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu…». Cei care nu au făcut aceste lucruri, vor avea parte de chinuri veşnice”.

Totodată, Preasfinţia Sa a explicat cum ar trebui să înţelegem criteriul ajutorării semenilor, cu atât mai mult cu cât, în spaţiul public, acest criteriu este pus în opoziţie cu viaţa liturgică şi ascetică recomandată de Biserică:

„Din nefericire, de cele mai multe ori, acest text scripturistic este citit într-o cheie secularistă.

Cei care sunt în contrast, într-o atitudine de conflict faţă de Biserică, faţă de învăţătura pe care Hristos ne-a lăsat-o moştenire, înţeleg această pericopă evanghelică ca referindu-se la faptul că noi ar trebui să ne concentrăm înspre ajutorarea celor sărmani.

Şi continuă, argumentându-şi acestă lectură secularistă, spunând că nicăieri în acest pasaj nu ni se spune că este necesar să postim, să mergem la biserică, să ne rugăm, nu ni se cere nimic din tot ceea ce numim, în mod generic, dimensiunea ascetică a Ortodoxiei. Cu alte cuvinte, «lăsaţi-L pe Hristos şi ajutaţi-i pe cei sărmani».

Noi, cei din Biserică, am spune că esenţa vieţuirii creştine este să fim aproape de Hristos, să ascultăm cuvintele Lui şi să le împlinim în viaţa noastră.

Biserica este astăzi judecată, evaluată, în funcţie de acţiunile caritabile, filantropice pe care le face, iar nu în funcţie de cât de mult reuşim noi, creştinii, să întrupăm modul de viaţă pe care ni L-a descoperit Hristos prin venirea Sa în lume, prin Crucea, Răstignirea şi Învierea Sa.

Biserica capătă vizibilitate şi credibilitate din punct de vedere social doar dacă este implicată în activităţi social-filantropice. Atunci vom auzi cuvinte de laudă. Această viziune este una foarte eronată”!

Părintele Episcop Ignatie a explicat că pasajul evanghelic în care se descrie Judecata de Apoi face trimitere la întreg modul de viaţă creştin, sintetizat în identificarea Domnului Hristos cu cei aflaţi în lipsuri şi suferinţe:

În aparenţă, ni se pare că pasajul evanghelic de astăzi dă dreptate celor care interpreteză în felul acesta modul de a înţelege Biserica. Însă se scapă din vedere un lucru absolut esenţial, pe care Hristos însuşi îl accentuează foarte mult şi cu o deplină claritate. Hristos ne spune că hrănind pe cel flămând, îmbrăcând pe cel sărman, cercetând pe cei din închisori, noi nu am făcut altceva decât că toată această dragoste, toate aceste fapte bune faţă de cei sărmani, le-am îndreptat spre El. Aici este diferenţa dintre faptele bune pe care le îndreptăm spre cei sărmani din perspectiva Bisericii şi cum înţeleg seculariştii modul de a face asistenţă socială.

Noi, când facem o faptă bună, când îi ajutăm pe cei sărmani, avem conştiinţa că în ei se află Hristos, că El se identifică cu cel mai amărât om din această lume. Ajutorul este unul concret şi are un conţinut spiritual.

Citim, vedem, simţim şi înţelegem că în cel sărman este chipul lui Dumnezeu. De aceea a spus Hristos că «toate pe care le-aţi făcut, îndreptându-vă atenţia spre cei sărmani, înspre cei prea mici, adică cei nesocotiţi, Mie mi le-aţi făcut».

Noi îi ajutăm pe cei care au nevoie de atenţia noastră specială pentru că în ei este chipul lui Hristos. Din punct de vedere secularist, când ajuţi un om, nu te gândeşti că în el este Dumnezeu, ajutorul nu are un conţinut spiritual, ci unul umanitar”.

Ierarhul Huşilor a insistat asupra faptului că, pentru a-L putea identifica pe Domnul Hristos în cei aflaţi în nevoi, este necesar ca El să ne fie familiar din Sfânta Liturghie şi din viaţa Bisericii:

„Ca să poţi să Îl recunoşti pe Hristos în cel de lângă tine, ca să poţi să vezi chipul lui Hristos în cel sărman, în cel flămând, însetat, gol, este esenţial să Îl cunoşti pe Hristos din altă parte.

Unde Îl cunoastem noi în mod deplin pe Hristos? În Sfânta Liturghie, în  Sfânta Împărtăşanie! Aici Îl înţelegem, Îl cunoaştem şi Îl primim pe Hristos! Ca să poţi să recunoşti un lucru sau o persoană, presupune să-l fi întâlnit în prealabil, să mai fi avut un contact cu acel lucru sau cu acea persoană. Pe Hristos Îl cunoşti în Sfânta Liturghie, în Sfânta Împărtăşanie, şi poţi să Îl recunoşti în semenii tăi, dacă tu te împărtăşeşti. Postul, nevoinţa noastră, asceza, metaniile, rugăciunile, Spovedania, Împărtăşania, toate ne ajută şi sunt o condiţie esenţială în a-L recunoaşte pe Hristos în cel sărman şi amărât. Numai în felul acesta fapta noastră bună are valoare veşnică, când Îl recunoaştem pe Dumnezeu în cel de lângă noi. Poţi să fii un om manierat, să fii implicat în foarte multe acţiuni umanitare – sigur că Dumnezeu va ţine cont de ele -, însă avem certitudinea că atunci când îl ajuţi pe cel sărman, pe cel considerat un fel de paria şi ai conştiinţa faptului că în el este Hristos, deja fapta ta cea bună are valoare veşnică şi te va ajuta la Judecata de Apoi. Întânirea cu Dumnezeu va fi întâlnirea cu propriile tale fapte săvârşite”!

De asemenea, Preasfinţia Sa a afirmat că Biserica nu poate fi redusă doar la dimensiunea ei social-filantropică, deoarece misiunea ei în lume este mult mai complexă şi mai profundă:

„Biserica nu este un ONG! Ea este spaţiul în care învăţăm cum să ne trăim credinţa, cum să Îl iubim pe Dumnezeu mai profund. Această dragoste o învăţăm împărtăşindu-ne, ca să putem să o manifestăm, delicat şi plin de nobleţe, şi faţă de ei din jur şi să vedem chipul lui Hristos în cel de lângă noi. Hristos nu spune că va fi identificat în mai marii lumii, ci în cei prea mici; în cei care sunt dispreţuiţi, iar nu în cei care sunt plini de slavă, huzuresc şi îşi agonisesc averea din munca celor săraci. Nu se identifică cu cei care îi desconsideră pe cei mai simpli, care nu au vizibilitate din punct de vedere social. El se identifică cu cei mici, smeriţi, cu cei care încearcă să ducă o viaţă simplă şi să aibă atenţie faţă de cei care sunt în nevoi”.

Citeste in continuare

StiriEst

Autoritatile in alerta: ramaneti in locuinte, inchideti usile si ferestrele

Publicat

on

De catre

Prefectul Mircea Gologan în calitate de președinte al  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, a convocat ședința extraordinară a Comitetului ca urmare a avertizării meteorologice COD PORTOCALIU privind intensificări de vânt, valabilă în intervalul 23.02.2020 ora 22:00 – 24.02.2020 ora 18:00. 

În urma desfășurării ședinței s-au dispus măsuri specifice la nivelul autorităților județene cu rol în gestionarea unor astfel de situații de urgență. De asemenea, la nivelul unităților administrativ teritoriale au fost dispuse următoarele măsuri:

– instituirea permanenţei la sediul primăriilor (cu personal corespunzător îndeplinirii funcțiilor de sprijin);

– acordarea sprijinului cetăţenilor din zonele afectate de intensificările de vânt și/sau alte efecte negative în contextul avertizărilor;

– asistența persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, care locuiesc singure, precum şi a celor cu afecţiuni medicale grave (dializă, diabetici, femei gravide etc);

– asigurarea, după caz, a energiei electrice cu generatoarele din dotare pentru persoanele dependente de aparatură medicală;

– monitorizarea căilor de circulaţie rutiere, feroviare şi a infrastructurilor critice de interes local;

– asigurarea transportului persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate la nivelul administraţiei publice locale. Având în vedere fenomenele meteorologice preconizate, autoritățile se adresează populației cu rugămintea de a avea în vedere respectarea următoarelor recomandări:

-EVITAȚI să parcați autoturismele sub copaci bătrâni, blocuri cu șarpante;

-ASIGURAȚI bunurile care pot fi mișcate de vântul puternic, pentru a evita sau limita pagubele materiale; 

– RĂMÂNEȚI în locuință ori în alte spații care să asigure protecție;

– ÎNCHIDEȚI ușile  și ferestrele și puneți la adăpost  animalele;

– ÎNDEPĂRTAȚI-VĂ de copaci, semne de circulație, linii de electricitate și alte obiecte care pot cădea sau pot răni;

– APELAȚI serviciul de urgență 112 numai în caz de necesitate!

Citeste in continuare

StiriEst

Au salvat biserica, iar gospodinele din Manjesti i-au rasplatit cu placinte si cozonac- FOTO

Publicat

on

De catre

Momente de panica s-au scurs, duminica dupa-amiaza, pentru credinciosii din localitatea Manjesti, aflati la slujba. Acoperișul bisericii din sat a luat foc si doar un miracol a facut ca pagubele sa fie minore. Cele cateva zeci de persoane care participau la slujba nu au avut de suferit, iar la finalul intervenției, femeile au oferit plăcinte salvatorilor. Alarma s-a dat in jurul pranzului, cu putin timp inainte de terminarea slujbei. Cei aflati in exteriorul bisericii, au vazut fumul care iesea prin acoperis si, in scurt timp, au inceput sa se auda zgomote in podul lacasului de cult. Oamenii s-au speriat si au iesit in curtea bisericii. In timp ce unii au urcat in pod cu extinctoare, altii au scos tot ce s-a putut din interior, de teama ca nu cumva flacarile sa cuprinda biserica. „A venit vecinul si a anuntat parintele ca se vede fum iesind din acoperis. S a auzit o bubuitura, ne am speriat și am ieșit cu toții. Fumul nu a intrat în biserică. Doar ieșea prin acoperis. De la horn, cred. Am scos ce am putut dinauntru. Au venit pompierii. Drumul până aici e rau. Dacă ploua, era jale. Noroc ca nu se terminase slujba si eram aici. Dacă nu era nimeni, ardea tot. Bine ca nu a fost mai rau”, au spus oamenii. Pompierii din cadrul Detasamentului Vaslui au ajuns in zona cu trei autospeciale, dintre care o autoscara mecanica si au reusit in mai putin de o ora sa localizeze focul si sa indeparteze pericolul. Imediat ce situatia a fost sub control, in semn de multumire, femeile au impartit placinte si cozonac militarilor, dar si localnicilor adunati sa salveze biserica. Potrivit primelor informatii, cauza incendiului a fost un cos de fum necuratat si neprotejat termic fata de materialele combustibile din apropiere.

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

VIDEO-Momentul accidentului in care au murit doi tineri. Mamele baietilor au lesinat la auzul vestii

Publicat

on

De catre

Bogdan şi Dănuţ, cei doi tineri care au murit la Bârlad, după ce BMW în care se aflau s-a dezintegrat la impactul cu zidul de beton al unităţii militare din localitate, erau verişori şi lucrau amândoi la o vulcanizare din Bârlad. Momentul accidentului a fost surprins de camera de bord a unui şofer depăşit de maşina în care se aflau cei doi tineri.

Cei doi erau cunoscuţi în comunitate ca fiind băieţi liniştiţi şi muncitori amândoi, iar Bogdan, şoferul BMW-ului, abia împlinise 21 de ani în urmă cu două zile. El urma să plece în Anglia, la muncă, peste două săptămâni. Dănuţ, pasager în maşină, avea 20 de ani.

Mamele băieţilor au leşinat la auzul veştii

Vestea că cei doi băieţi au murit a căzut ca un trăznet asupra familiilor celor doi. Mamele băieţilor au leşinat atunci când au aflat de accidentul mortal.

Doi tineri, în vârstă de 20 şi 21 de ani, au murit după ce autoturismul BMW în care se aflau s-a lovit violent de gardul de beton al unităţii militare din zonă. Maşina era înmatriculată în judeţul Vaslui, iar la volan se afla un tânăr de 21 de ani, din Galaţi.

Autoturismul implicat, un BMW înmatriculat în județul Vaslui, circula pe direcția Tecuci spre Centru (Bârlad) și era condus de un bărbat în vârstă de 21 de ani, din județul Galați. Din primele cercetări efectuate la fața locului, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a acroșat un copac și apoi s-a oprit intr-un monument amplasat în fața unității militare din zonă.

Citeste in continuare

Woo Commerce Sidebar Widget Area

Woo Commerce Sidebar Widget Area

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est