Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Politistul Nicu Mocanu, retinut pentru santaj, a mers in genunchi la Tribunalul Vaslui- FOTO

Publicat

in

Nicu Mocanu, polițistul care a fost trezit de mascați, joi dimineața, a vrut să nu fie surprins de camerele de filmat. Acesta s-a târât practic de la mașină până la intrarea în Tribunalul Vaslui. Cu o glugă pe cap și aplecat spre pământ, Nicu Mocanu nu a mai fost astăzi polițistul dur care șantaja oameni. Reporterii STIRIEST l-au surprins pe Mocanu când încerca să se ascundă de camerele de luat vederi. Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului DIICOT, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la sediul postului  de poliție Todirești, la domiciliul agentului Nicu Mocanu, precum și la o persoană fără calitate specială. Polițistul este acuzat de luare de mită, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice.

În fapt, în anul 2019, în contextul organizării unor acţiuni poliţieneşti, agentul de poliţie a pretins şi primit o sumă de bani de la un agent economic care a făcut obiectul verificărilor, susțin procurorii. 

Totodată, în perioada 2017 – 2018, polițistul a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informații confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale. Polițistul Nicu Mocanu a fost inițial reţinut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.