Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Două bucătărese de la un liceu din Bacău au furat din mâncarea elevilor

Publicat

on

Două angajate ale unui liceu din Bacău sunt cercetate după ce au furat din mâncarea elevilor. Infracţiunea a fost descoperită de unul dintre paznicii unităţii de învăţământ căruia i s-au părut suspecte sacoşele voluminoase ale celor două femei care lucrau la bucătărie. În acest caz a început o anchetă, iar cele două angajate ar putea să-şi piardă locul de muncă.

Cele două femei sunt angajate la cantina liceului de aproximativ 10 ani. În urmă cu câteva zile, la ieşirea din tură, unul dintre paznicii unităţii de învăţământ le-a cerut sacoşele la verificat aşa cum este obiceiul. În loc să respecte protocolul, una dintre femei a încercat să fugă.

Constantina Hulea – directoarea Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău: Portarul le-a solicitat sa prezinte sacosele pentru ca i s-au parut voluminoase. Una dintre angajate a fugit, insa a fost oprita de portar si in sacosa era un kilogram de faina, un kilogram de malai, ulei, bulion si alte produse

Prinse cu mâncarea elevilor în sacoşe, femeile nu prea au mai avut cum să se apere. Conducerea liceului a chemat Poliţia şi a decis să înceapă şi propria cercetare disciplinară.

Constantina Hulea – directoarea Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău: Nu am mai avut asemenea semnale si astfel de incidente si mi-as dori sa nu mai existe. Risca ruperea contractelor de munca, o sa vedem, nu pot sa iau aceasta decizie singura.

Catalina Crețu – purtator de cuvant IPJ Bacau: Politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat cu privire la doua persoane suspectate de savarsirea faptei

La cantina liceului din Bacău mănâncă în fiecare zi elevii care sunt cazaţi în internatul unităţii de învăţământ, potrivit Observator.tv

Până la finalizarea anchetei, cele două angajate lucrează în continuare în bucătăria unităţii de învăţământ.

Adriana ADAM

StiriEst

Cinci cazuri de coronavirus la Vaslui. Doi suspecti de la infectioase au fost testati negativ

Publicat

on

De catre

Femeia din Vaslui, mama vasluianului infectat cu coronavirus, a luata cu izoleta, miercuri seara, este infectata cu coronavirus. Rezultatul testului a iesit pozitiv, potrivit autoritatilor sanitare. Femeia a fost internata la Spitalul de Boli Infecțioase Iasi. Baiatul ei a fost si el testat pozitiv. Tânărul s-a întors din Marea Britanie pe data de 8 martie, a fost preluat pe 19 martie de un echipaj de la salvare, de la domiciliul său din Vaslui. De pe 8 martie si pana pe 19 martie, tanarul s-a intalnit cu mai multe persoane si a freceventat mai multe locuri din oras, baruri, restaurante, magazine, benzinarii. Ancheta epidemiologica este imposibil de desfasurat deoarece barbatul a intrat in contact cu mai multe persoane. Un alt barbat intors recent din Germania unde lucra ca sofer de TIR, a ajuns la unitatea medicala din Husi acuzand simptome asemanatoare cu cele ale infectiei cu coronavirus. El a fost internat in Sectia de Boli Infectioase a unitatii sanitare si a fost pus in salon cu un politist, bolnav de pleurezie. Barbatul a fost testat si rezultatul a fost pozitiv.  Un alt caz este al unui barbat din Barlad intors recent din America.  Primul caz de coronavirus depistat la un cetatean din judetul Vaslui, este al unei femei care a fost depistata la intrarea in Vama Nadlac. Ea nu a ajuns insa la Vaslui, a fost internata la Spitalul Timisoara. 

Din cele cinci cazuri de suspecti de la infectioase, doua au fost externate

Alte cinci persoane se aflau internate la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului de Urgenta Vaslui, in cursul zilei de miercuri. Toate au revenit recent din strainatate sau au intrat in contact cu persoane venite din zone galbene ori rosii. Toti cei cinci vasluieni au prezentat simptome specifice infectiei cu coronavirus si le-au fost recoltate probe pentru testare. Pentru doi dintre ei au venit deja rezultatele si sunt negative.

Situația statistică actualizată pentru județul Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

– Număr persoane în carantină: 93;

– Număr persoane în izolare la domiciliu: 2454;

– Număr persoane ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore: 43;

– Număr persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore: 329.

Citeste in continuare

StiriEst

Situația în județul Vaslui! Interviu cu prefectul Mircea Gologan-VIDEO

Publicat

on

De catre

Toate cele 125 de locuri de carantină de la nivelul județului Vaslui s-au ocupat, iar autoritățile au fost nevoite să identifice spații suplimentare. Românii din străinătate continuă să vină acasă, iar cei care se întorc din Italia, Franta, Spania, Germania sai SUA, intră direct în carantină. Românii care se întorc din zonele galbene, intră în izolare la domiciliu. Potrivit prefectului Mircea Gologan, se instituie măsura de carantină pentru toate persoanele asimptomatice care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate.

STIRIEST.RO: De ce sunt atât de multe persoane în izolare la domiciliu? 

MIRCEA GOLOGAN: Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcțiile de sănătate publică și prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică și membrilor de familie care locuiesc la același domiciliu. Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziție informații detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie. Dacă o singură persoană se întoarce din străinatate și trebuie să intre în izolare la domiciliul la care mai locuiesc alte 4 sau 5 persoane, atunci toți intră în izolare. Astfel, crește foarte mult numărul persoanelor izolate. Desigur, dacă persoana care vine din străinătate are posibilitatea să se autoizoleze la o altă locație, se acceptă. După două săptămâni, dacă nu apar simptome, oameni pot ieși fără probleme. 

STIRIEST.RO: Teama oamenilor de zonele de carantină

MIRCEA GOLOGAN: Mulți oameni se tem de zonele de carantină și consideră că se pot infecta dacă trec pe lânga acele locuri. Autoritățile dau asigurări că nu este deloc așa și că se iau toate măsurile de protecție. Locațiile sunt păzite de jandarmi, iar oamenii din carantină nu au voie să intre sau să ia contact cu exteriorul. Nu trebuie să îi privim pe acești oameni ca pe niște ciumați. Sunt părinții noștri, frații, prietenii. Prin faptul că respectă carantina, ne păzesc pe toți, nu trebuie să îi hulim. 

STIRIEST.RO: Carantina salvează afacerile unor agenți economici

MIRCEA GOLOGAN: Societățile care dețin unități de cazare pot beneficia de contract dacă acceptă să devină centru de carantină. Astfel, oamenii își salvează afacerile și își pot păstra personalul, pot plati salariile și susțin economia. Faptul că se încearcă îngreunatea găsirii acestor spații, duce la o diminuare a posibilității de a găsi locuri de cazare în timp optim. Dezinfecția spațiilor de carantinare se efectuează de căre administratorul centrului sub îndrumarea Direcției de Sănătate Publică, după ce persoanele vor părăsi spațiul. 

STIRIEST.RO: De ce vin românii în țară? 

MIRCEA GOLOGAN: Primii vasluieni care s-au întors în țară, au venit din Italia, de la Roma. În continuare sunt mulți români în străinătate care nu vor să revină în țară, dar au rămas fără loc de muncă nu mai pot plăti chiria și sunt dați afară din case. În aceste condiții ei nu au nicio vină. 

STIRIEST.RO: Cât se cheltuie pentru o persoană aflată în carantină

Mircea GOLOGAN: În baza analizei realizată de reprezentanții Ministerului Sănătății s-a stabilit un cost de 300 lei/persoană pentru 14 zile de carantinare constituit după cum urmeaza:

– 230 ron/zi/pers reprezintă cheltuielile cu cazarea care includ curățenie, serviciile de spălătorie, produse de igienă personală,așternuturi, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora.

– 70 ron/zi/pers cost care include următoarele cheltuieli:

cheltuieli cu hrana – 3 mese/zi/persoană

cheltuieli cu apa – între 2-4 l/zi/persoană

cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare – pijmale 2buc/pers și papuci de unică folosință 2perechi/pers, pentru toată perioada de carantinare; protecţia bagajelor şi a altor efecte personale ale acestora vor fi de maximum 50 de ron/zi/persoană, reprezentând circa 20% din valoarea cheltuielilor cu cazarea.

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Armata a ieșit pe străzi. Prefectul Gologan: “Nu există motive de panică”- FOTO

Publicat

on

De catre

Armata Română a ieșit în patrulare pe străzile din județul Vaslui, în contextul stării de urgență, în lupta contra noului coronavirus. Mai multe echipaje de polițiști și militari au apărut în diverse zone din Vaslui și Bârlad. “Nu există motive de panică, militarii fiind prezenți în stradă doar ca ajutor pentru polițiști.Sunt mereu acolo unde este nevoie de ei! Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe durata stării de urgență. Ieșiți doar dacă aveți urgențe și nu uitați să aveți la voi documentul de identitate și adeverința sau declarația pe proprie răspundere”, a transmis prefectul Mircea Gologan. Acesta a făcut apel la responsabilitate în această perioadă, el declarând la că dacă oamenii ar fi respectat măsurile impuse prin ordonanța militară 2 poate nu ar fi fost introduse condițiile din ordonanța militară 3.

Citeste in continuare

StiriEst

Locurile din centrele de carantina, aproape ocupate

Publicat

on

De catre

Situația statistică actualizată pentru județul Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

– Număr persoane în carantină: 93;

– Număr persoane în izolare la domiciliu: 2454;

– Număr persoane ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore: 43;

– Număr persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore: 329.

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Vaslui au desfășurat activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență, astfel: Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 18 misiuni, a folosit 76 efective, s-au constatat 9 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/ 24.03. 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 lei. În cursul zilei de miercuri 25 martie 2020, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1683 persoane, peste 480 locaţii de izolare/carantinare şi efectuate 140 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 80.850, 4 astfel de sancţiuni (în valore de 10.600 lei) fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Faţă de două persoane a fost luată măsura mutării din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, întrucât nu au respectat prevederile legale aplicabile. “Rugăm cetățenii județului Vaslui să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii  COVID – 19. Vă rugăm să nu uitați de  0800800358 – linia verde, la care cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19. Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 şi 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii legate de COVID -19  să apeleze linia TELVERDE. De asemenea, puteți apela și numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui  0725 218 672  – număr la care cetățenii din județul Vaslui pot primi informații legate de COVID – 19. În continuare insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale”, a declarat prefectul Mircea Gologan.
In judetul Vaslui sunt 125 de locuri pentru persoanele care trebuie sa intre in carantina, iar 93 dintre acestea sunt ocupate. Trei vasluieni au fost confirmati cu coronavirus, iar alții așteaptă rezultatul testelor.

Citeste in continuare

StiriEst

Accident la Husi! Un TIR incarcat cu balast, s-a rasturnat

Publicat

on

De catre

Secția de Pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și modul pentru descarcerare, precum și o ambulanță, la ieșirea din municipiul Huși spre Crasna, la un TIR încărcat cu balastru și răsturnat în afara părții carosabile. Șoferul  autovehiculului nu este încarcerat, dar este rănit usor.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est