CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

“Rusine! E polițist, nu un om oarecare!”, spun revoltati satenii din Todiresti, după ce ajutorul șefului de post a fost arestat

Publicat

on

Nicu Mocanu, ajutorul sefului de post din Todiresti, arestat preventiv pentru luare de mită, nu era vazut cu ochi buni in comunitate. Daca pentru unii a fost ca si inexistent, altora le-a lăsat o puternică impresie negativă prin comportamentul său, prin modul cum vorbea si, mai ales, pentru că nu își făcea datoria asa cum se cuvine. “E rusinos pentru un om al legii sa faca treburi de astea! El trebuia sa apere legea, nu sa o încalce! E politist, nu unul oarecare! Nu e venit de mult la post, dar din ce am auzit, a facut multe boacane!”, spun oamenii.

Vestea că tânărul polițist si-a petrecut a doua noapte in celula si ca nu va iesi curand din arest, i-a surprins pe toti gospodarii din Todiresti. “Nu ne-am asteptat sa auzim una ca asta. E polițist, nu e un om simplu. Nu am avut eu tangente cu poliția, dar am auzit ca ar avea bani de dat la cineva din alt sat, unde a stat în gazda o vreme. Nu cunosc exact, dar nu e bun sa faci lucruri de astea. Te faci de ras, iti riști viitorul. Pentru ce?! Dar, fiecare trage ce face! Poate e o greseala, totusi”. Altii sunt mai vehementi in privinta agentului. “Nimic nu a facut bun de cand e polițist la noi. Si seful de post se plângea de el. Doi ani a ținut dosarul fetei mele in sertar, privind pensia alimentară cuvenita celor doi nepoți ai mei. Cu ani in urma, în comuna altfel stătea treaba cu legea. Polițiștii erau polițiști cu adevărat, erau respectați si lumea respecta legea. Acum, totul e vraiște. Nu stiu daca el a luat sau nu mita, daca a șantajat sau nu. Dar cum fara foc nu se poate. Nu vine Anticorupția degeaba si te ia! Isi merita soarta! Cine greșește, plătește!”, e de parere un alt localnic. “Eu m-am dus sa vorbesc despre o problemă, cu iapa si m-a luat tare, ca ma amendează! S-a ratoit la mine, femeie batrana. Si vorbe, fel de fel mi-a spus! Nu erau polițiștii asa pe vremuri! Nu mai avem nicio incredere!”. 

Va reamintim ca, joi seara, Mocanu a fost arestat preventiv, in urma unei actiuni instrumentata de Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Vaslui. Agentul principal, ajutor de sef de post in comuna Todiresti, ar fi luat mita si ar fi santajat persoane cercetate penal, dupa ce a sustras informatii din dosare. Cercetarile in acest caz au demarat urmare a unei sesizari din oficiu din luna aprilie 2019 a ofiterilor de politie judiciara din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind suspiciuni de savarsire a unor infractiuni de luare de mita de catre politist, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice. Ca urmare a perchezitiilor desfasurate la locuinta agentului, dar si la sediul postului de politie Todiresti,  procurorul de caz a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de agentul de politie, pentru infractiuni de luare de mita, doua infractiuni de santaj, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice. In 2019, cu ocazia unor actiuni politienesti, agentul Nicu Mocanu, de la Postul de Politie Todiresti, a pretins si primit o suma de bani de la un agent economic care a facut obiectul verificarilor. Totodata, in perioada 2017 – 2018, politistul a accesat fara drept sisteme informatice protejate prin parole, transferand date si informatii confidentiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la santajarea a doua parti vatamate in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale. Procurorul de caz a dispus retinerea inculpatului pe o perioada de 24 de ore. Ulterior, instanta vasluiana a dispus arestarea lui preventiva pentru 30 de zile.

Mihaela SIMA

StiriEst

A murit muncitorul din Negresti peste care s-a surpat un mal. Lucra la reteaua de canalizare

Publicat

on

De catre

Un muncitor din Negrești a murit îngropat de viu după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Acesta lucra alături de alți colegi la realizarea rețelei de canalizare pe o stradă din orașul Negrești. Poliția și Inspecția Muncii au început o anchetă pentru a stabili în ce condiții s-a petrecut accidentul și dacă s-au respectat normele de securitate în muncă.

Potrivit unor surse, malurile nu erau asigurate corespunzător. În consecință, tonele de pământ prăbușite peste el l-au îngropat de viu pe bărbatul de 50 de ani. “În zonă au fost trimise trei autospeciale de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, precum și o ambulanță cu echipaj de prim-ajutor. Primele echipaje ajunse la fața locului au fost cele de la Garda 11 Negrești. După câteva minute de săpături, victima a fost văzută la aproximativ 1,5 metri adâncime. Salvatorii au îndepărtat pământul din jurul capului și, după eliberarea căilor respiratorii, i s-a administrat oxigen. În paralel, a continuat operațiunea de îndepărtare a pământului care ținea victima blocată. După ce bărbatul a fost scos, au fost efectuate manevrele de resuscitare. Din nefericire, medicul de pe ambulanța de terapie intensivă mobilă a fost nevoit să declare decesul victimei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Citeste in continuare

StiriEst

Impresionante forte de ordine descind la terase si in locurile aglomerate. ITM si Protectia Consumatorilor ameninta cu amenzi

Publicat

on

De catre

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor Covid 19, începând cu această seară, politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sanatate Publică și de la Protectia Consumatorului,  sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Vaslui vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.  Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase.  Pentru organizarea acestor acțiuni, în următoarele două săptamâni se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza județului vor fi angrenate, zilnic, peste 250 de efective.

Citeste in continuare

StiriEst

Frati gemeni cu handicap grav, traiesc in intuneric. Mama nu are cu ce sa ii hraneasca

Publicat

on

De catre

David și Constantin, două suflete chinuite din naștere. Gemenii s-au născut prematur și au fost diagnosticați cu forme grave de handicap. Cei doi băieți trăiesc în întuneric într-o casă neterminată, construită din mila oamenilor. Mama lor, Elena Ispiri, nu are cu ce să-i hrănească și se roagă la Dumnezeu să-i țină în viață. Micuții trăiesc cu mama într-o casă de pe un deal din zona localității ieșene Dancu. În odăița cu o singură fereastră trăiesc 7 suflete chinuite: bunica Celina, cei 3 copii ai săi și 3 nepoți. Unul dintre gemeni este paralizat, nu se poate alimenta, iar celălalt este dependent de oxigen pentru că s-a născut cu plămânii foarte mici. Gemenii își exprimă suferința prin plâns și abia își pot fixa mama cu privirea din cauza bolilor grave de care suferă. Trăiesc de pe o zi pe alta din mila vecinilor și se roagă ca cineva să îi ajute să-și termine casa fără acoperiș.

Povestea tristă a familiei Iftodi a început în urmă cu 2 ani de zile, când Elena a născut prematur gemeni cu forme grave de handicap. Deși copiii au astăzi 2 ani și 4 luni, Elena nu i-a auzit niciodată vorbind. Din casa de pe un deal din Dancu se aude doar plânsul celor doi micuți chinuți.

Cele 7 suflete chinuite trăiesc într-o casă fără curent electric și apă. Sunt zile, așa cum povestește Celina Iftodi, mama Elenei, și bunica băieților, în care nici nu are cu ce hrăni copiii. Banii pe care îi primește din pensia de handicap ai celor 2 copii și alocațiile celorlați doi abia de le ajung să cumpere medicamente și pampers.

Cum îi puteți ajuta pe gemeni

Familia Iftodi are nevoie disperată de ajutorul ieșenilor cu suflet mare. Toți cei interesați să contribuie la ajutorarea lor o pot face cu materiale de construcție, cu hrană, produse de curățenie și haine pentru copii. Totodată, familia Iftodi are nevoie să-și tragă curent electric și apă. Ieșenii care vor să doneze o pot contacta pe Celina la numărul de telefon 0701548101, sau pentru virament bancar puteți trimite în contul RO95BTRLRONCRT0512408401, beneficiar Ispiri Elena-Andreea. Orice gest este binevenit pentru cei 2 frați gemeni născuți cu forme grave de handicap, dar și pentru familia lor, condamnată să trăiască în întuneric.

Citeste in continuare

StiriEst

Primaria Vaslui vrea sa reduca impozitul pe cladiri cu 50 la suta

Publicat

on

De catre

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că a pus în dezbatere publică procedura privind reducerea impozitului pe clădiri cu o cotă de până la 50%, conform legislaţiei, pentru persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi economice şi care au întrerupt parţial sau total activitatea ca urmare a efectelor pandemiei SARS-CoV-2. “De două zile facem dezbateri publice cu privire la un proiect de act normativ care va intra pe ordinea de zi a Şedinţei Consiliului Local din luna iulie referitor la reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de până la 50% pentru clădirile nerezidenţiale. Am propus în dezbatere publică procentul maxim, de 50%. De asemenea,vorbim de scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de unii concesionari. Totodată, Consiliul Local are în vedere un proiect privind anularea majorărilor şi penalităţilor în cazul contribuabililor care îşi plătesc obligaţiile restante la bugetul local. Impactul bugetar pentru aceste măsuri se cifrează la aproximativ trei milioane de lei. Va trebui să găsim soluţii să preluăm acest impact”, a declarat Vasile Pavăl. Primarul a mai afirmat că pentru anul 2020 municipalitatea şi-a propus realizarea de venituri proprii din taxe şi impozite în valoare de 172 de milioane de lei, din această sumă realizându-se până acum peste 86 de milioane de lei. ‘Sunt convins că acest coeficient se va îmbunătăţi, mai ales că unele plăţi făcute până la 30 iunie nu au fost încă procesate de anumite bănci. Aceste încasări au fost neaşteptat de bune şi le mulţumesc tuturor celor care au participat cu venituri la bugetul local într-o perioadă foarte grea’, a mai spus Pavăl.

Citeste in continuare

StiriEst

Misiune de salvare la Negresti! Barbat prins sub un mal de pamant

Publicat

on

De catre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui intervine cu trei autospeciale și echipaje specializate (1 ofițer și 10 subofițeri) pentru căutarea / salvarea unei persoane de sex masculin, în vârstă de aproximativ 50 ani, peste care a căzut un mal de pământ, în orasul Negrești.
La intervenție participă și două ambulanțe.
Echipajele acționează deja la fața locului. Din primele informații, peste victimă s-a prabusit un mal de pământ, aceasta fiind găsită la aproximativ 1,8 metri adâncime. Victima prezintă semne vitale.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est