Conecteaza-te cu noi

StiriEst

“Rusine! E polițist, nu un om oarecare!”, spun revoltati satenii din Todiresti, după ce ajutorul șefului de post a fost arestat

Publicat

in

Nicu Mocanu, ajutorul sefului de post din Todiresti, arestat preventiv pentru luare de mită, nu era vazut cu ochi buni in comunitate. Daca pentru unii a fost ca si inexistent, altora le-a lăsat o puternică impresie negativă prin comportamentul său, prin modul cum vorbea si, mai ales, pentru că nu își făcea datoria asa cum se cuvine. “E rusinos pentru un om al legii sa faca treburi de astea! El trebuia sa apere legea, nu sa o încalce! E politist, nu unul oarecare! Nu e venit de mult la post, dar din ce am auzit, a facut multe boacane!”, spun oamenii.

Vestea că tânărul polițist si-a petrecut a doua noapte in celula si ca nu va iesi curand din arest, i-a surprins pe toti gospodarii din Todiresti. “Nu ne-am asteptat sa auzim una ca asta. E polițist, nu e un om simplu. Nu am avut eu tangente cu poliția, dar am auzit ca ar avea bani de dat la cineva din alt sat, unde a stat în gazda o vreme. Nu cunosc exact, dar nu e bun sa faci lucruri de astea. Te faci de ras, iti riști viitorul. Pentru ce?! Dar, fiecare trage ce face! Poate e o greseala, totusi”. Altii sunt mai vehementi in privinta agentului. “Nimic nu a facut bun de cand e polițist la noi. Si seful de post se plângea de el. Doi ani a ținut dosarul fetei mele in sertar, privind pensia alimentară cuvenita celor doi nepoți ai mei. Cu ani in urma, în comuna altfel stătea treaba cu legea. Polițiștii erau polițiști cu adevărat, erau respectați si lumea respecta legea. Acum, totul e vraiște. Nu stiu daca el a luat sau nu mita, daca a șantajat sau nu. Dar cum fara foc nu se poate. Nu vine Anticorupția degeaba si te ia! Isi merita soarta! Cine greșește, plătește!”, e de parere un alt localnic. “Eu m-am dus sa vorbesc despre o problemă, cu iapa si m-a luat tare, ca ma amendează! S-a ratoit la mine, femeie batrana. Si vorbe, fel de fel mi-a spus! Nu erau polițiștii asa pe vremuri! Nu mai avem nicio incredere!”. 

Va reamintim ca, joi seara, Mocanu a fost arestat preventiv, in urma unei actiuni instrumentata de Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Vaslui. Agentul principal, ajutor de sef de post in comuna Todiresti, ar fi luat mita si ar fi santajat persoane cercetate penal, dupa ce a sustras informatii din dosare. Cercetarile in acest caz au demarat urmare a unei sesizari din oficiu din luna aprilie 2019 a ofiterilor de politie judiciara din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind suspiciuni de savarsire a unor infractiuni de luare de mita de catre politist, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice. Ca urmare a perchezitiilor desfasurate la locuinta agentului, dar si la sediul postului de politie Todiresti,  procurorul de caz a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de agentul de politie, pentru infractiuni de luare de mita, doua infractiuni de santaj, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice. In 2019, cu ocazia unor actiuni politienesti, agentul Nicu Mocanu, de la Postul de Politie Todiresti, a pretins si primit o suma de bani de la un agent economic care a facut obiectul verificarilor. Totodata, in perioada 2017 – 2018, politistul a accesat fara drept sisteme informatice protejate prin parole, transferand date si informatii confidentiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la santajarea a doua parti vatamate in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale. Procurorul de caz a dispus retinerea inculpatului pe o perioada de 24 de ore. Ulterior, instanta vasluiana a dispus arestarea lui preventiva pentru 30 de zile.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.