CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Liberalii habar nu au care sunt atributiile unui prefect! VIDEO

Publicat

in

Nici bine nu a preluat puterea că PNL își și dă cu stângul în dreptul. Toate partidele sunt obișnuite să promoveze în funcții publice personaje cu o pregătire îndoielnică, iar mai marii liberali nu fac excepție. Ionel Dancă este cel mai bun exemplu în acest sens. Nepriceputul băiețaș, ajuns și el într-o funcție importantă, s-a apucat de făcut declarații. Câtă vreme a citit de pe foaie, totul a decurs normal, dar când a început să vorbească liber, Dancă a dat cu legea de gard. Si cu limba română. Vaslui se citește Vaslui, nu Vazlui. Ionel Dacă a anunțat, miercuri, că Executivul a adoptat o hotărâre de Guvern pentru eliberarea din funcție, la cerere, a prefectului din Vaslui Eduard Popica. Șeful Cancelariei primului-ministru a afirmat că cel mai probabil, Popica a cerut eliberarea din funcție în urma rezultatelor slabe la alegerile prezidențiale. “A fost adoptată hotărârea de Guvern privind eliberarea din funcție, la cerere, a prefectului din județul Vaslui, probabil în urma rezultatelor proaste obținute pentru candidatul PSD Dăncilă, în județul Vaslui”, a spus Ionel Dancă.

Întrebat de ce a tras o astfel de concluzie politică, în calitate de șef al Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă a explicat: “Este o eliberare la cerere și este o constatare pur personală. În județul Vaslui rezultatele la alegerile prezidențiale din primul tur, pentru prima dată, câștigă candidatul dreptei, candiatul PNL Klaus Iohannis”, a mai aberat Dancă. Șeful Cancelariei primului-ministru habar nu are care sunt atribuțiile unui prefect și nu pare să știe nici când au fost organizate alegerile. 

“Acest individ de o slabă pregătire profesională nu cunoaște atribuțiile prefectului”

Replica fostului prefect Eduard Popica nu a întârziat. “Sunt oripilat văzând breafingul de presă, de după ședința de Guvern, susținut de acest individ, care reprezintă Guvernul României. În această calitate, acest individ de o slabă pregătire profesională nu cunoaște atribuțiile prefectului, instituție cu care, prin raport de serviciu, acesta are un contact direct, și nici datele care stau la baza emiterii unei Hotarari de Guvern. În primul rând, demisia mea a fost transmisă către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în data de 5 noiembrie, iar primul tur de scrutin, după cum se cunoaște, a avut loc pe data de 10 noiembrie.

În al doilea rând, un lucru elementar, dar de o gravitatea extraordinară, este acela că actualul Șef al Cancelariei Prim-Ministrului nu cunoaște articolul din Codul Administrativ, unde sunt prevăzute atribuțiile prefectului. În acest sens, prefectul are calitatea de a organiza alegerile și nu de a face campanie vreunui candidat sau de a susține vreunul dintre competitorii electorali.

Observ că actualul șef al Cancelariei Premierului politizează Instituția Prefectului, aducând atingeri grave, atât instituției, cât și administrației publice.

În al treilea rând, dar nu ultimul, în videoconferința de joi, 7 noiembrie, actualul ministru MAI mi-a mulțumit pentru că, deși mi-am înaintat demisia, am rămas pe funcție și m-a rugat să mă ocup de organizarea alegerilor prezidențiale, lucru cu care s-au laudat după finalizarea primului tur de scrutin.

Aceste aspecte au fost observate și de jurnaliștii prezenți la breafing, însă șeful Cancelariei dezinformează cu nonșalanță opinia publică.

Sunt stupefiat de faptul ca actuala guvernare PNL nu cunoaște cadrul legislativ, in acest sens aducând prejudicii instituțiilor statului prin politizarea lor. 

STRUCTURILE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE NU SUNT ALE PNL-ului, DOMNULE!” a spus Eduard Popica. 

Populare