Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Motivul pentru care romanul condamnat la inchisoare pe viata in Anglia, a cerut deja transferul in Romania

Publicat

in

Cristian Sabou, românul condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru că a ucis-o pe britanica Valerie Graves, a cerut să-şi ispăşească pedeapsa în România, ca să fie mai aproape de familie şi să poată cere eliberarea condiţionată cu 5 ani mai devreme decât ar putea să o facă în Marea Britanie.

Avocata românului a anunţat şi faptul că Sabou se aştepta la o astfel de pedeapsă. De asemenea, avocata a precizat că transferul clientului său în România nu poate fi făcut mai devreme de un an după pronunţarea sentinţei definitive.

Sentinţă pe viaţă în Anglia, eliberare condiţionată mai rapidă în România

Cristian Sabou a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în primă instanţă, de către Curtea din Sussex, pentru că a ucis-o cu lovituri de ciocan pe Valerie Graves, o britanică în vârstă de 55 de ani, pe care a găsit-o în casa pe care intenţiona să o jefuiască.

Cazul a fost descris ca unul dintre cele mai dificile atât de presa britanică, cât şi de autorităţi, care au precizat că au adus la audieri în jur de 10.000 de persoane, obţinând şi analizând peste 3.000 de probe ADN. Pedeapsa a fost cea aşteptată, închisoare pe viaţă pentru autorul român al crimei.

Eliberare condiţionată după 25 de ani în Anglia, după 20 în România

Totuşi, legislaţia britanică permite cererea eliberarării condiţionate a unui condamnat la închisoare pe viaţă după 25 de ani, însă, în România, un condamnat pe viaţă poate face acest lucru mai devreme, după 20 de ani, a explicat avocata lui Cristian Sabou, Cristina Radu.

“A fost condamnat la detenţiune pe viaţă, Cristian Sabou era pregătit pentru o asemenea sentinţă, din discuţiile avute cu el, la data la care s-a judecat mandatul de arestare european. Mi-a comunicat faptul că doreşte să vină să-şi ispaşească pedeapsa în ţară. În conformitate cu legislaţia britanică, acest lucru se poate întâmpla doar la un an după ce sentinţa va rămâne definitivă, iar el a fost condamnat doar în primă instanţă de către curtea din Sussex, urmează să se judece apelul la Royal Court din Londra. După care va sta aproximativ un an şi va putea solicita transferul la un penitenciar din ţară, pentru a putea să fie aproape de familia lui. În conformitate cu legislaţia britanică, am înţeles că poate să solicite o cerere de eliberare condiţionată după 24 de ani de detenţie, dar după legislaţia din România, după 20 de ani”, a precizat Cristina Radu.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.