Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Liberalii ataca Episcopia Husilor dupa ce Biserica a cheltuit fonduri uriase ca sa ajute sarmanii

Publicat

in

Atitudine revoltatoare a consilierilor locali PNL din municipiul Husi. Au ajuns să critice vehement faptul ca primaria a platit niste lucrari de reparatii la Episcopia Husilor. Nu sunt deranjati deloc de faptul ca partidul lor va incepe praduiala din bani publici, punand  persoane fara pregatire pe anumite functii, platite cu salarii grase, dar ii doare de banii care vor ajunge la episcopie. Liberalilor nu le pasa ca banii merg catre o institutie implicata in tot felul de proiecte benefice pentru oamenii din Husi. S-au impotrivit finantarii si s-au facut de ras in sedinta, prin incapatanarea cu care au sustinut ca banii nu trebuie sa ajunga la episcopie. Se pare ca liberalii s-au imbatat rau  cu victoria obtinuta si ca succesul le daunaeaza. Grav! La Husi sunt cele mai mari probleme din cauza unor “politicieni” care nu au aflat ca s-a incheiat campania electorala si ca o alta va incepe abia peste jumatate de an. PNL a terminat cu vestita “M..e PSD” si i s-a pus acum pata pe Episcopia Husilor. Pe ordinea de zi a ultimei sedinte a Consiliului Local Husi s-au trei proiecte de hotarare care vizau sprijinirea unor lacase de cult din municipiul Husi pentru diverse lucrari. Potrivit legii, din bugetul public se aloca un procent si pentru unitatile de cult. Liberalii au ramas repetenti la capitolul “Lege” si e greu sa mai recupereze. Consilierii locali Catalina Popa si Radu Bobarnat, ambii de la PNL, au sarit ca arsi cand au auzit ca municipalitatea huseana aloca bani pentru culte. “Alegerile prezidențiale s-au terminat, ecourile reverberează, încă! Și, fiindcă nimic nu se face fără voia Domnului, aș spune că, Dumnezeu ”a votat” alături de cei cu inima adevărată și conștiința curată, nu cu o inima de piatră, fie ea și bătută-n pietre prețioase, nu cu impostorii și jefuitorii acestui popor. A ales și Dumnezeu! Din păcate nu asta au ales și slujitorii lui Dumnezeu (unii dintre ei) care s-au implicat în această campanie electorală, care s-au fălit alături de impostori, care i-au promovat fără rezerve pe cei pe care poporul îi repudia. Dureros! Foarte dureros! Și pentru ce? Pentru un pumn de arginți? Of, Doamne! Ieri am avut ședință ordinară de consiliu local și, printre proiectele de pe ordinea de zi, figurau și trei proiecte prin care se propunea alocarea unor sume de bani pentru 3 biserici din Huși ( Episcopie, Parohia Sf. Dumitru, parohia catolică ”Nașterea Sf. Fecioare Maria, Biserica Sf. Apostol Toma). Tot anul acesta a mai fost alocată o sumă de 30.000 lei pentru Episcopia Huși, pentru reparații și zugrăveli la arhiva episcopală. O fi fost chiar întâmplător faptul că acum au fost alocați acești bani?! Din punctual meu de vedere, NU!“, a scris pe facebook Catalina Popa. 

Sa spui ca “Dumnezeu a votat”, cand Catalina Popa deplange amestecul unor slujitori ai  Domnului in politica, este ridicol si de prost gust. Dumnezeu este trantit in oala confuza si anticlericala a stangii camuflata in haine de dreapta.

Consilierul Radu Bobarnat se viseaza deja stapan peste Primaria Husi

Duduia Catalina Popa s-a remarcat in ultimii ani ca fiind un Gica Contra in sedintele de CL. Orice investitie, orice proiect de hotarare, nu a fost pe placul domniei sale. Ea a primit o directiva clara de la PNL: nimic nu se aproba! In jocul marsav intra si Radu Bobarnat. Acesta are un scop precis: va fi candidatul PNL pentru functia de primar al municipiului Husi. Bobarnat s-a gandit ca atacand biserica ajunge direct pe fotoliul de primar. Nu i-a vazut nimeni pe consilierii liberali sa planga de grija copiilor care se culca flamanzi sau care nu au un acoperis deasupra capului. La centrele sociale de zi ale Episcopiei Hușilor aproape 150 de copii de diferite vârste vin la ora 12.00 să mănânce. După masă îşi fac temele, fac sport, se joacă şi au diverse activităţi în cadrul centrului. Episcopia Hușilor are grijă de ei și îi pregătește pentru viață. Ajutorarea sufletelor chinuite a fost una din principalele decizii a Preasfințitului Părinte Ignatie în momentul în care a venit la Huși. A fost impresionat de traiul greu pe care îl duc unele familii și a decis să le întindă o mână de ajutor. În doi ani de zile, Episcopia Hușilor a deschis patru așezăminte sociale. Atât copiii cât și bătrânii locuiesc în aceste centre şi au acum o viaţă mai bună. Şi copiii, şi bătrânii şi-au găsit liniştea și trăiesc toţi într-o mare familie. Cei mici primesc o nouă șansă la viață, au parte de educație și sunt salvați de la sărăcie. Învață că viața este și altfel și se pot gândi cu speranță la viitor. Nu devin la rândul lor alcoolici sau abuzatori. 

Acolo unde statul a eșuat lamentabil, a reușit Episcopia

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi este coordonată de Părintele Vladimir Beregoi. 34 de persoane au găsit aici un loc de muncă. Sunt oamenii lucrează în aşezămintele sociale: „Sfântul Stelian”-Boţeşti, „Sfântul Ierarh Nicolae”-Fălciu, „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei”-Bârlad şi „Sfântul Gheor­ghe”-Ghermăneşti. Ultimul, cel de la Ghermăneşti, a fost deschis luna trecută şi dispune de un centru de zi pentru copii, o locuință de tip familial și de un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice. Uitați de autorități, de instituțiile statului care toacă lunar sume uriașe din bugetul public, copiii din familii sărace din județul Vaslui sunt ajutați material, cu rechizite școlare sau cărți, și moral, fiind consiliați psihologic atunci când sunt afectați de anumite evenimente petrecute în viață. Tot acest ajutor vine de la Episcopia Hușilor, singura care a constatat și înțeles nevoile oamenilor. Înainte de a pleca din centrul, copiii iau şi cina, iar unii primesc şi mâncare pentru acasă, pentru că acolo nu au efectiv ce să mănânce. Terapia şi consilierea psihologică se aplică atât la copii, cât şi la părinţii care au nevoie de sprijin, fie că este vorba despre violenţă domestică, fie sunt neajutoraţi în faţa problemelor de zi cu zi. 

Episcopia Hușilor a cheltuit in 2018 un milion de lei pe ajutoare sociale. In 2019 suma este si mai mare

Românii sărbătoresc Crăciunul peste câteva săptămâni, cea mai frumoasă sărbătoare a creștinătății. Sarbătoarea bucuriei și a speranței. Chinuţi de lipsuri, sute de copii din județul Vaslui, nici nu îndraznesc să viseze la o minune pentru ei de sărbători. Și totuși ea nu se lasă așteptată. Episcopia Husi reuseste să le îndeplinească micuţilor dorințele. A reușit și anul trecut, dar și acum doi ani. Camioane întregi cu daruri au fost pregătite pentru cei mici. Cu modestie, copiii povestesc că părinții lor abia reușesc să le pună o pâine pe masă. În prag de iarnă copiii proveniţi din familii cu probleme financiare primesc îmbrăcăminte nouă, potrivită anotimpului rece, iar de Crăciun, pe 18 decembrie, peste 1.500 de copii de pe întreg cuprinsul eparhiei se vor bucura de darurile lui Moş Crăciun, de colindele cântate împreună, de un foc de artificii.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.