Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Drama unei mame cu trei copii! „Mami ne-a promis ca nu o sa mai plece in tari straine”

Publicat

in

Într-o ţară străină începe cea mai tristă parte a acestei poveşti. Jenica era la muncă, în Spania, când s-a îndrăgostit nebuneşte de un ecuadorian. Fără să stea prea mult pe gânduri a plecat cu el în Ecuador, ca să trăiască împreună cea mai frumoasă poveste de dragoste şi o viaţă perfectă de familie.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Dar, totul s-a transformat în cel mai negru coşmar. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

„Familia lui nu suporta că sunt româncă”

La vârstă de 19 ani, Jenica Hâncu și-a întâlnit dragostea, un bărbat de 32 de ani cu care lucra împreună într-un depozit de fructe. După 7 luni de relație amoroasă, Jenica a rămas insarcianata cu primul lor copil, Luis Havier. Dat fiind acest lucru, amândoi au decis să se căsătorească. La aproximativ jumătate de an de la nașterea primului copil, Jenica a rămas inscarcinata cu cel de-al doilea băiat, Dennis Leonel. După acesta veste, soțul Jenicai a venit cu propunerea de a se mută în Ecuador, cu promisiunea unor acte legale astfel încât mama să își poată crește acolo copii, și a faptului că tot ce vor câștigă va fi investit în copii. Totul părea un vis frumos până când s-a transfortat în cel mai mare coșmar. 

Jenica: Când am ajuns acolo, totul s-a schimbat. El mi-a promis că îmi face acte şi toate cele. Am ajuns acolo, nu mi-a făcut acte, iar familia lui nu suporta că sunt româncă. 

Şi ea, şi copiii care au venit rând pe rând, pe lume, erau consideraţi nişte intruşi. Care nu meritau nici măcar o farfurie cu mâncare. 

Jenica: „Pentru mine a fost un infern. Făceam mâncare pentru toată familia, le serveam în farfurii, le puneam la masă, strângeam farfuriile, le spălam…ca un fel de servitoare. El venea beat, nu dădea bani pentru copii. Ei dacă cereau la bunica lor să le dea să-şi ia o bomboană nu voia să le dea. Dacă se duceau dimineaţa la ea să le dea să mănânce, le dădea pâine tare cu cafea. Îi vedea şi ascundea toate fructele de ei. Ascundea absolut tot de ei, îi băteau toţi din familia lor. Eram acolo pur şi simplu un nimic în faţa lor.  El cu toată familia şi eu singură”.

Dar pentru copiii ei a trebuit să reziste. Şi să lupte. Dacă nu eşti puternic, nu supravieţuieşti, şi-a spus Jenica. Nici ea nu ştie cum a reuşit să găsească o forţă incredibilă, ca să-şi apere, ca o leoaică, puii. 

Jenica: Le făceam ciorbă de tărţe, le fierbeam tărâţe şi puneam cartofi în ea şi brânză, ca să îi dea un gust. Am început să merg în piaţă, luam pui pe datorie, ca să pot să le dau să mănânce . L-am dat în judecată de câteva ori, că maltrata copiii, venea beat şi dacă nu tăceau, îi lua şi îi băga sub duş cu apă rece şi îi bătea cu cureaua. 

Până la urmă, cu sprijinul autorităţilor din Peru, s-au întors în România. Unde a luat totul de la capăt, cu speranţa într-un viitor mai bun pentru ea şi pentru copiii ei. 

– Reporter: Ce înseamnă copiii pentru dvs?

– Mama: totul, deci, nici nu îmi imaginez viaţa fără ei Pentru ei traiesc, pentru ei ma chinui. Totul! Aş vrea să aibă o copilărie mai frumoasă decât am avut-o eu. 

Au rămas în urmă nişte amintiri de coşmar şi câteva riduri apărute mult prea devreme. Lacrimile le-a şters pentru totdeauna. Acum, are de salvat şi de iubit nişte copii care sunt sensul ei de a trăi şi motivul pentru care crede, cu toată fiinţa, că viaţa e minunată.  

Azi se bucură pur şi simplu pentru că sunt împreună. Iar asta le dă un sentiment uimitor de siguranţă. Nici nu îndrăznesc să viseze la mai mult. 

Dorinţele lor sunt acum numai bune de pus în ramă. Ca să le vadă mai bine Moş Crăciun sau oricine ar putea să îi ţină locul, în această perioadă când poate e şi el un pic mai ocupat. 

Dorinţa Jenicău Hâncu a fost îndeplinită, prin intermediul platformei ajuteu.ro, o campanie Antena 1, prin care dorinţele devin realitate. observator.tv

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.