Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Fetita batuta crunt de mama. Tatal a publicat imaginile pe internet

Publicat

in

Fetiţă bătută de mamă cu o mătură, filmată şi umilită într-o garsonieră din Neamț. Copila fost salvată de reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Neamţ.

Seara trecută, poliţiştii din Roman, acolo unde s-a întâmplat episodul violent, au mers la locuinţa femeii, împreună cu un psiholog din cadrul DGASPC şi au făcut o evaluare psihologică.

În urma cercetărilor şi a evaluării, autorităţile au luat decizia de a lua fetiţa din casa mamei pentru a o proteja de abuzuri.

“Noi am aflat despre acest caz de la Telefonul Copilului Braşov, care ne-a sesizat că a circulat în mediul online un clip, dar nu au ştiut să furnizeze la acel moment mai multe informaţii. Au revenit după aceea şi ne-au spus că IPJ Braşov a reuşit să identifice mama şi casa în care s-ar afla, că ar fi din Neamţ şi au transmis toate datele către IPJ Neamţ.

Ulterior am fost contactaţi de Poliţia Municipiului Roman care au solicitat, în conformitate cu Codul Penal, prezenţa unui psiholog de la DGASPC pentru evaluare. Aceasta (n.r. evaluarea psihologică) a fost făcută aseară, după care, în urma evaluării, s-a constatat că au fost elemente care să conducă către infracţiunea de rele tratamente asupra copilului.

Copilul a fost preluat într-o structură a instituţiei noastre până când vom propune o măsură de protecţie cu caracter mai stabil către instanţa de judecată”, a declarat Eugen Simion, şeful Serviciului pentru Copilul Maltratat din cadrul DGASPC Neamţ.

Reacţia tatălui fetiţei bătute de mamă cu mătura în Roman

Contactat de reporterii Observator, tatăl fetiţei, aflat în străinătate, a precizat că a publicat imaginile violente pe Facebook pentru a-şi salva copilul.

“Părerea mea este că nu trebuia să se comporte aşa cu fetiţa. Nu este de acceptat aşa ceva. Este o femeie fără minte. Este dezastru, îmi pare rău. Nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat pentru că e copilul meu şi aşa ceva nu se poate. Nu poţi să îşi baţi joc în halul ăsta de un copil. Vreau să îmi iau fetiţa şi atâta tot”, a explicat Ionuţ Ailincăi, tatăl fetiţei.

Cazul fetiţei bătute de mamă cu mătura în Roman a stârnit indignarea şi revolta a zeci de mii de oameni, după ce imaginile înfiorătoare au fost publicate de Observator.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.