CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Orașul german „invadat” de cerșetorii români: „Refuză orice fel de ajutor”

Publicat

in

Un oraș din Germania se confruntă cu o problemă ce a căpătat proporții în ultima vreme: cerșetorii din România.

În ciuda faptului că Darmstadt are suficiente centre pentru a adăposti oameni ai străzi, cerșetorii români refuză să stea peste noapte, scrie faz.net.

Acest fenomen afectează marile orașe din Europa în această perioadă. Cerșetorii din Estul Europei pot fi văzuți pe străzile din Dermstadt, nefiind violenți sau agresivi.

Un grup de români, 25 la număr, își petrece noaptea în stațiile de tramvai, cu toate bagajele după ei. Consecințele sunt evidente în timpul zilei, pentru trecători și localnici.

Autoritățile locale au luat măsuri și controlează în mod constant zonele populate ce oamenii străzii. În același timp, voluntarii acestor centre îi înștiințează pe cei care nu au case, de adăposturi.

Problema este că aceste grupurui refuză orice fel de ajutor.
„Ei nu vor. Vin în centre, se încălzesc, beau cafea sau ceai, dar nu acceptă să stea peste noapte aici”
, a declarat un oficial. În afară de grupurile de români, situația oamenilor străzii din Darmstadt este aceeași ca în anii anteriori. Cele 200 de paturi din centre sunt ocupate, sistemul funcționează în continuare, iar autoritățile vor să pună în continuare la dispoziție mai multe camere, dacă cererea urmează să crească.

Populare