CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tinerii implicati in accidentul cu 6 masini faceau intrecere:” A zburat pe langa mine cu 100 km/ora”

Publicat

in

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pentru un bărbat de 28 de ani, care a provocat marţi seara un accident în lanţ pe o stradă din centrul municipiului Vaslui, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui. Totodată, conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere. 

‘În autoturismul care a provocat accidentul se afla o tânăr care a beneficiat îngrijiri medicale la faţa locului şi a refuzat transportul la spital. Totodată, conducătorului auto i s-a reţinut permisul de conducere până la finalizarea cercetărilor, fiindu-i eliberată o dovadă valabilă pentru 15 zile’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. 

Poliţiştii care au efectuat cercetarea la locul producerii evenimentului au stabilit că accidentul a fost provocat de un bărbat care a vrut să schimbe benzile de mers, cel mai probabil pentru a prinde mai repede culoarea verde a semaforului. Practic, şoferul nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, acroşând un autoturism înmatriculat provizoriu în Vaslui, condus de un bărbat de 20 de ani, din Deleşti, care circula regulamentar. În urma impactului, cele două maşini s-au izbit de alte patru autoturisme parcate în zonă, care au fost avariate. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cursul zilei de miercuri, în spaţiul public au apărut imagini de pe camerele de supraveghere montate în Centrul Civic al municipiului Vaslui, din care reiese că cei doi şoferi s-ar fi luat la întrecere pentru a vedea care reuşeşte să treacă primul pe culoarea verde a semaforului. De asemenea, martorii povestesc că cei doi mergeau cu viteză și că s-au luat la întrecere din momentul în care se aflau în zona fostului Cinema Independența. 

‘Aceste aspecte urmează fie stabilite de poliţiştii care efectuează cercetarea în dosar’, a mai spus Bogdan Gheorghiţă. 

Potrivit poliţiştilor, chiar dacă maşinile care erau parcate au fost avariate, în acest caz nu a fost întocmit şi un dosar de cercetare pentru comiterea infracţiunii de distrugere. “Huruiau motoarele, aveau 100 la oră. Ei făceau întrecere”, a spus un martor. Pagubele rezultate în urma evenimentului rutier vor fi suportate de cei vinovaţi, pe cale civilă, în urma evaluărilor făcute de firmele de asigurare.

Sorin SAIZU

Populare