Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Copilul cu minte sclipitoare din Botoșani, respins pentru că are ”sindromul genialităţii”

Publicat

in

Ştie pe de rost toate frecvenţele posturilor de radio din România, toate zilele de naştere ale prezentatorilor tv şi ale fotbaliştilor de la FCSB. Are o memorie sclipitoare şi o inteligenţă peste medie. Cu toate acestea, Tony, e considerat un „copil defect”. Pentru că are sindromul genialităţii, care i-ar fi atins şi pe Mozart, şi pe Einstein, şi pe Hawking. Dar la noi, în această lume strâmbă, plină de prejudecăţi şi discriminare, pe Tony toată lumea l-a respins. El vrea să fie prezentator tv. Şi până când va veni aici, să îi predau locul la acest pupitru, vă spun că povestea acestui băieţel este în primul rând pentru noi un motiv să spunem Ajut Eu.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

”Mă numesc Tony Mihailov și am 13 ani. Sunt un băiat politicos, iubitor, cuminte și ascultător”. Prezentarea ar putea continua, la fel, şi în engleză, şi în cine ştie ce alte limbi străine o fi reuşit Tony să mai înveţe de când am terminat noi filmarea şi până azi.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

TONY MIHAILOV, elev: Îmi place să cânt, să dansez și să mă joc pe calculator. La școală scriu, învăț și primesc note bune și acum mă simt foarte bine.

Se simte foarte bine când o are pe mama alături şi când e înconjurat de oameni care il trateaza ca pe un copil normal. Ceva ce Tony încearca sa dovedească, în fiecare zi, de 13 ani, de când a venit pe aceasta lume.

TONY MIHAILOV, elev: Eu sunt mai diferit.

MIA MIHAILOV, mama lui Tony: De mic ne-am dat seama ceva ca ar avea o problemă, deoarece nu vorbea. Am crezut ca poate o sa-si dea drumul. Tot credeam ca o sa-si revina. Vazandu-l ca memoreaza, scrie, am crezut ca nu o sa fie vreo problema. Problema am descoperit-o abia atunci cand a trebuit să-l înscriu la grădiniță si nu a fost primit. L-am dus într-o zi o ora, am fost chemata, bineinteles, ca nu putea sa-l stapaneasca.

Tony avea ADHD si sindrom asperger. O formă de autism despre care se spune ca e, de fapt, o formă de exprimare a genialităţii. Era mereu agitat, greu de stăpânit, dar avea o inteligenţă sclipitoare şi o memorie incredibilă a cifrelor. Reţinea fără niciun efort zilele de naştere ale oamenilor pe care îi admira foarte mult.

TONY MIHAILOV, elev: Îmi place Mihai Morar, care s-a născut miercuri, 14 octombrie 1981 la Baia Mare și Daniel Buzdugan, născut luni, 23 septembrie 1974, la Iași.

Şi reproducea, dintr-o suflare, toate frecvenţele posturilor de radio din România.

TONY MIHAILOV, elev: București 89 FM, Slobozia 93,9 FM, Călărași 94,3, Constanța 107,5. Eforie Nord 100,6 FM. Galați 94,8. Tulcea 101,8. Topolog 95,8 FM. Focșani 89,4. Bacău 92,5. Comănești 90,3. Botoșani 93,1.

Vă rugăm să ne credeţi pe cuvânt că ni le-a spus pe toate, fără greşeală. Mama nu a acceptat să îl trateze altfel decât ca pe un copil genial. Şi a luptat din răsputeri ca băiatul să fie acceptat într-o şcoală de masă. Deşi au fost multe bariere, deşi copiii din clasă îl priveau ca pe un ciudat.

MIA MIHAILOV, mama lui Tony: Am hotarat sa angajez pe cineva sa-l insoteasca la scoala si in clasa a treia am hotarat eu sa merg cu el. Tony nu statea in banca. Se ridica, se invartea, vorbea continuu si, de aceea, nici doamna director nu l-a primit fara insotitor. Incet-încet s-a obisnuit, Tony pana sa ajunga in clasa a 2-a nu a scris de mână. El scria doar la calculator. El nu a facut bastonașe, nu a facut liniute, a trecut direct la scris.

Părea că e în permanenţă grăbit să fie cu un pas înaintea tuturor. Astazi, Tony e în clasa a 7-a. Are note mari dar nu prea are prieteni. În lipsa lor, joacă fotbal cu mama şi tot cu ea împărtăşeşte planurile lui de viitor.

TONY MIHAILOV, elev: Mi-aș dori sa fiu prezentator TV. Să prezint emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani! Răzvan Simion s-a născut pe data de 8 august 1980 și Dani Oțil pe 24 august 1980 într-o zi de duminică.

MIA MIHAILOV, mama lui Tony: Îi placea sa se prezinte, el asa a invatat sa vorbeasca, in fata oglinzii. Vorbea la microfon. Isi scria pe calculator ce avea de prezentat si ii placea sa se filmeze si sa prezinte.

Aşa a început Tony să facă vloging. Dar dacă astrele vor decide că nu e totuşi pregătit pentru o carieră în televiziune, se antrenează, pe margine, şi pentru fotbal. Visează la ziua în care îşi va întâlni, pe teren, echipa favorită.

TONY MIHAILOV, elev: Eu sunt suporterul FCSB, patron este Gigi Becali, care s-a nascut miercuri, 25 iunie 1958, la Brăila. Copilul cu minte sclipitoare si memorie de elefant, considerat de multa lume un defect, priveste optimist spre viitor, în ţara lui.

MIA MIHAILOV, mama lui Tony: Ne-am izbit de prea multe bariere și, în viitor, nu știu… Noi sperăm să fie mai bun. Dar în țara noastră nu cred!

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.