CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tariful unui medic din Husi, cercetat de procurori pentru luare de mita – 1150 de lei

Publicat

in

Un medic refuzat probabil de spitalele din capitala dupa ce a fost reclamat si cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, si-a gasit culcus la Spitalul Husi. Ortopedul Dan Noveanu a fost acceptat fara probleme sa lucreze aici, dar se pare ca medicul care ar fi incalcat in trecut juramantul lui Hipocrate, nu si-ar fi uitat vechile obiceiuri. In anul 2016, procurorii  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Dan Noveanu, medic în cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Procurorii spun că probele administrate în cauză au reliefat faptul că, în ziua de 28 septmebrie 2016, cu ocazia efectuării unui consult de specialitate, merdicul i-ar fi solicitat pacientului B.I.A. suma de 1.000 de lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale la mâna dreaptă, iar la data de 3 octombrie 2016 ar fi primit o parte din suma solicitată iniţial, respectiv 500 de lei.

„În cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile, printre obligaţiile impuse inculpatului fiind şi aceea de a nu exercita profesia în exercitarea căreia ar fi săvârşit fapta”, anunţa atunci Parchetul Capitalei. Dosarul a fost constituit ca urmare a unui apel la linia TelVerde DGA 0800.806.806. Mai multi bolnavi din zona Husi, il acuza acum pe medicul ortoped Dan Noveanu, ca sunt dirijati de acesta catre cabinetul sau privat pentru diverse injectii la genunchi. Pretul pentru o astfel de interventie la cabinetul privat ar fi de 1150 de lei. “Eu am mers cu o ruda in varsta la acest medic, daca il putem numi asa. Ne-a sugerat ca pentru rezolvarea problemei, unchiul meu, necesita o injectie in genunchi, iar operatiunea nu poate fi facuta la spital ci la cabinetul sau privat, iar costul este de 1150 de lei. Unchiul meu are o pensie de 600 de lei. Va dati seama ce efort financiar! Pe holul spitalului asteptau mai multi pacienti si cativa dintre ei povesteau ca au patit fix la fel”, a scris pe facebook o femeie. 

Retelele de socializare sunt pline de reclamatii la adresa medicului ortoped Dan Noveanu, angajat cu usurinta la Spitalul Husi. “Un om ignorant, se victimizeaza ca face medicina pentru tarani, nu explica ceea ce face conform specializarii sale, satul sa mai dea raspunsuri oamenilor de rand. Prefera in schimb sa isi dea cu parerea despre oameni decat sa isi faca treaba si sa isi recunoasca greselile”, a scris un alt pacient. 

Mihaela SIMA

Populare