Conecteaza-te cu noi

StiriEst

ATENTIE, VASLUIENI! Din cauza unei avarii s-a sistat furnizarea gazului in suburbia Brodoc

Publicat

on

S.C. GAZ EST S.A. anunță:

În urma avariei tehnice produse asupra conductei de distribuție gaze naturale, în data de 10.12.2019, în mun. Vaslui, Suburbia Brodoc, str. Plopilor, s-a impus SISTAREA FURNIZĂRII GAZELOR NATURALE.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, S.C. GAZ EST S.A. îi roagă pe cei aproximativ 250 abonați, afectați de această situație, să respecte instrucțiunile de utilizare a gazelor naturale la repunerea în funcțiune a instalațiilor, ținând robineții de manevră pe poziția ÎNCHIS.

S.C. GAZ EST S.A. își cere scuze pentru inconvenientul creat și va depune toate eforturile pentru repunerea în funcțiune a sistemului de distribuție în cursul serii sau, cel târziu, în timpul acestei nopți.

CONDUCEREA S.C. GAZ EST S.A.

StiriEst

Nelu Tătaru preia șefia Ministerului Sănătății, Victor Costache a demisionat

Publicat

on

De catre

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat, după declarațiile pe care le-a făcut, miercuri, despre testarea populației Bucureștiului la coronavirus.

Conform surselor citate, interimatul la Ministerul Sănătății va fi asigurat de actualul secretar de stat Nelu Tătaru

Într-un interviu acordat miercuri în exclusivitate Știrilor Pro TV, ministrul Costache a declarat că toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19.

În plus, el a precizat că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de unități, în toată țara. Mai mult, a mai spus Costache, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați – de joi – din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

Citeste in continuare

StiriEst

Nelu Tătaru: Peste 50% din bolnavii de coronavirus provin din Diaspora

Publicat

on

De catre

România a fost deja inclusă pe harta zonelor galbene din punct de vedere al COVID-19. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru susține că ne putem aștepta la tot mai multe decese, mai ales cei peste 65 de ani. Tătaru a fost trimis la Spitalul Județean din Suceava, acolo unde este înregistrat cel mai mare focar de coronavirus din țară. La Suceava nu se mai fac internări, iar pacienții merg la izolare la domiciliu. “Am închis spitalul județean de la Suceava. Cazurile de la Suceava vor fi mutate la Rădăuți, Botoșani, Pașcani, iar cele mai grave la Iași. Deocamdata facem față, medicii rămân în spital. În stadiul patru, medicii asimptomatici vor lucra. Nu avem cazuri similare cu Suceava, dar luăm masuri de precautie. Aducem echipamente de protecție de peste tot: China, Coreea de Sud, Europa. Am primit un milion de măști, mai primim 200.000 de teste COVID-19. Peste 50% din cazuri sunt din cei veniți din exterior. Așteptăm focarul în preajma sărăbătorilor pascale, mai precis la două săptămâni după Paște. Izolarea e foarte importantă. Sunt 14 zile pe care să le dăm din viață pentru un viitor mai bun”, a declarat Nelu Tataru la realitatea plus. 

Citeste in continuare

StiriEst

O asistentă își plânge soțul care a decedat din cauza infecției cu coronavirus. Femeia a dus virusul acasă

Publicat

on

De catre

În cursul zilei de ieri, în Spitalul Județean Suceava a murit un bărbat în vârstă de 51 de ani, din cauza infectării cu coronavirus. Bărbatul era soțul unei asistente angajate a spitalului sucevean.

Asistenta medicală și-a infectat familia cu coronavirus, fără a ști că ea este contaminată. 

„Sunt asistentă la Spitalul din Suceava. Soțul meu a murit. Vreau să plec, să dau certificatul de naștere. Să rezolve lucrurile la tribunal. Soțul meu nu era așa grav,  eu eram mai grav. Eu sunt bine, el era cu viroză pulmonară, puțin răcit. A murit de dimineață, la 51 de ani. Eu și copilul meu suntem bine”, a spus femeia pentru Suceavalive.ro.

Conform secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, ancheta epidemiologică va fi reluată la spitalul sucevean.

„Situația la Suceava nu este chiar atât de bună, s-au reluat toate anchetele epidemiologice. Există o serie de nereguli la Suceava”, a spus Nelu Tătaru.

Potrivit ziardesuceava.ro, primul deces din județul Suceava, este al unei femei în vârstă de 72 de ani. Aceasta a fost internată în data de 21 martie 2020 în Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic ( nu avea istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

A doua persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost confirmat pozitiv pe data de 23 martie 2020, fiind internat la Spitalul Județean Suceava din data de 21 martie 2020. Bărbatul a fost internat anterior în secția de cardiologie unde este posibil să fi avut contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

A treia persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 59 ani. Acesta a fost pacient în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului este 22 martie 2020.

A patra persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este o femeie, de 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului este 23 martie 2020.

A cincea persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este patroana pensiunii de la Sucevița diagnosticată cu coronavirus, transportată în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Aceasta avea 64 de ani.

A șasea persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 51 de ani. Acesta era soțul unei asistente din Spitalul Județean Suceava, care nu știa că este infectată cu COVID-19.

Roxana OLTEANU DURLEA

Citeste in continuare

StiriEst

Primăria Vaslui: În atenția cetățenilor!

Publicat

on

De catre

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR

Având ȋn vedere:• Decretul Prezidențial nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României;• Hotărârea nr. 2/16.03.2020 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a municipiului Vaslui;• Ordonanţa Militară nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19;• Dispoziţia Primarului municipiului Vaslui nr. 69 privind punerea ȋn aplicare a măsurilor de combatere, ȋnlăturare şi limitare a efectelor COVID-19 ȋn sediul Primăriei municipiului Vaslui.

VĂ COMUNICĂM URMĂTOARELE• ACCESUL ȊN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VASLUI ESTE INTERZIS ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENŢĂ, toate SOLICITĂRILE SE VOR FACE PE CALE ELECTRONICĂ,prin intermediul email-ului Primăriei municipiului VasluiPMV@PRIMARIAVASLUI.RO• TOATE SESIZĂRILE SAU URGENŢELE SE VOR ANUNŢA LA TELVERDE 0800800780 sau pe adresa de emailpmv@primariavaslui.ro• Totodată, pentru evitarea deplasărilor care nu sunt strict necesare, vă anunţăm că, potrivit art. 12 din Ordonanţa Militară nr. 3/24.03.2020, TOATE DOCUMENTELE CARE EXPIRĂ PE PERIOADA STĂRII DE URGENŢĂ, ELIBERATE DE AUTORITĂŢILE PUBLICE, POT FI SCHIMBATE ȊNTR-UN TERMEN DE 90 DE ZILE DE LA DATA ȊNCETĂRII STĂRII DE URGENŢĂ.

Citeste in continuare

StiriEst

Femeie luata cu izoleta si dusa la Iasi. Locuia in acelasi loc cu tanarul bolnav de coronavirus- VIDEO

Publicat

on

De catre

O femeie din Vaslui, cel mai probabil mama vasluianului infectat cu coronavirus, a fost luata cu izoleta, miercuri seara. Femeia a fost testata pentru infectia COVID -19, iar medicii au decis sa o interneze la Spitalul de Boli Infecțioase Iasi. Un echipaj medical a preluat-o pe femeie in urma cu cateva minute. Va reamintim ca rezultatele testelor pentru coronavirus, efectuate in cazul tanarului de 31 de ani din Vaslui, au iesit pozitive. Ele au fost confirmate oficial de autoritati. Tânărul în vârstă de 31 de ani, întors din Marea Britanie pe data de 8 martie, a fost preluat pe 19 martie de un echipaj de la salvare, de la domiciliul său de pe strada Zimbrului din Vaslui. Potrivit medicilor, barbatul avea febră 38-39 de grade şi scuipa sânge. Pacientul a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vaslui și i s-au recoltata probe pentru a fi testat pentru coronavirus. Starea bărbatului s-a agravat. El a fost adus în cursul zilei de luni la Spitalul de Urgență, la Secția Anestezie Terapie Intensivă. Medicii l-au transferat ulterior la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, acolo unde sunt tratați bolnavii de coronavirus din Moldova. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est