Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Infrunta frigul desculti si dezbracati, il implora pe Mos Craciun sa nu ii uite, iar Episcopia le-a auzit dorinta

Publicat

in

Copiii săraci continuă să fie în purtarea de grijă a Episcopiei Hușilor. Ei vor avea parte şi în acest an de sărbători fericite. Cei mici şi-au aşternut pe hârtie dorinţele de Crăciun şi le-au trimis Moşului, în speranţa că vor găsi sub brad cadourile dorite. Mai mulţi tineri din toată țara, dar și de peste hotare, mulți dintre ei fii duhovniceşti ai părintelui Vladimir Beregoi, cel care coordonează activitatea socială de la nivelul Episcopiei Hușilor, l-au ajutat pe Moşul să pregătească pachete pentru fiecare copil în parte în care au pus hăinuţe, jucării, rechizite sau dulciuri.  La Vaslui au ajuns deja primele camioane cu ajutoare. Săptămâna viitoare, miercuri, peste 1500 de copii din parohiile vasluiene, vor veni la Episcopie pentru a-și primi cadourile de Crăciun. Valoarea unui singur pachet depășește suma de 500 de lei. Copiii se vor întâlni cu Moș Crăciun, vor cânta colinde și vor asista la un mare foc de artificii. „Este pentru al treilea an când oamenii cu suflet mare şi-au îndreptat sufletele spre copiii noştri, aducându-le în prag de sărbători bucurii şi înplinirea dorinţelor. Le mulţumim tuturor celor care ne sprijină în activitatea noastră, să putem să le oferim acestor copii o viaţă mai bună. În prag de sărbători le urăm tuturor să aibă parte de sănătate, belşug în casă şi dragoste în suflet” a spus părintele Vladimir Beregoi.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Alte câteva sute de copii vor primi haine groase și ghete pentru iarnă

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Daruri de Crăciun vor primi şi alţi copii din județul Vaslui care provin din familii defavorizate.

Pentru că frigul nu iartă pe nimeni și pentru că bucuria de a dărui este nemăsurabilă, atenția Episcopiei Hușilor se îndreaptă către toți copiii nevoiași. Astfel, în această perioadă a anului, când toţi copiii au nevoie de haine groase şi încălţăminte, părintele Vladimir Beregoi va merge în săptamâna dinaintea Crăciunului prin satele vasluiene și va încălța copiii. ”Menirea mea în această comunitate este să ajut cu tot ce pot. Prin înfiinţarea centrelor de zi şi a servicului de îngrijire a bătrânilor la domiciliu am reuşit să rezolvăm o parte din problemele sociale cu care se confruntă această zonă. Sperăm să ne dezvoltăm în continuare şi să extindem numărul beneficiarilor din aceste centre”, spune preotul Beregoi.

Ignatie a promis ajutor sarmanilor, la inceputul slujirii sale, in Episcopia Husilor

“De aproape doi ani la Centrul Eparhial Husi, la initiativa si din dorinta expresa a Preasfintitului Parinte Episcop Ignatie, Sectorul Social-filantropic isi contopeste activitatea cu Sectorul Economic, scopul urmarit fiind intensificarea lucrarii filantropice a Bisericii in aceasta zona, precum si canalizarea cat mai multor energii si resurse spre intampinarea celor aflati in nevoi. Cel care coordoneaza aceasta lucrare, cu binecuvantarea Ierarhului Husilor, este parintele Vladimir Beregoi, un om cu o bogata si pilduitoare experienta in activitatea sociala, cu peste 14 ani de experienta in crearea si coordonarea de asezaminte sociale, de care au beneficiat pe parcursul anilor sute de copii si batrani. „Una dintre prioritatile mele pastorale, este (…) de a avea grija, prin proiecte social-filantropice, de cei aflati in suferinte si lipsuri materiale severe, ca in felul acesta altarul dragostei lui Dumnezeu din Liturghie sa hraneasca altarul inimii aproapelui” – afirma, inca din momentul intronizarii la Husi, Preasfintitul Parinte Episcop Ignatie”. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.