Conecteaza-te cu noi

StiriEst

La Negresti firma responsabila nu ridica gunoiul, iar Garda de Mediu se fereste sa dea amenzi

Publicat

in

Colectarea gunoiului menajer din mai multe zone ale oraşului Negreşti se face cu întârziere, după ce activitatea a fost preluată de un operator economic, în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean Vaslui.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Potrivit primarului oraşului Negreşti, Vasile Voicu, până acum, colectarea deşeurilor provenite de la populaţie era efectuată de SC Utilităţi SRL, aflată în subordinea Consiliului Local, dar odată cu implementarea unui proiect judeţean privind managementul deşeurilor, implementat de Consiliul Judeţean Vaslui, activitatea de salubrizare este prestată de un operator economic privat. În proiectul privind gestionarea deşeurilor au fost prevăzute un număr de 16 platforme de gunoi pe teritoriul oraşului Negreşti şi şase platforme în suburbii, dar numărul acestora este insuficient. Operatorul economic colectează în fiecare zi gunoiul menajer provenit de la populaţie, dar numai de pe platformele prinse în proiect, iar pe lângă acestea mai funcţionează anumite spaţii în care oamenii erau obişnuiţi să ducă gunoiul, deoarece este prea departe pentru ei să meargă la acele platforme amenajate în cadrul proiectului. În urmă cu mai mulţi ani, când s-a făcut proiectarea, s-a micşorat numărul spaţiilor de depozitare a gunoiului şi de aceea acum au apărut aceste probleme. Cetăţenii din oraşul Negreşti plătesc 9 lei pe lună drept taxă de salubritate.  Orașul este sufocat de gunoaie. “Este o prostie si o bataie de joc. Am fetita la liceu si e plin de gunoaie acolo. Luna trecuta nu l-au ridicat vreo trei saptamani”, spune un cetatean. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Comisarii Garzii de Mediu au fost solicitati sa intervina pentru a determina operatoril de gunoi sa isi faca treaba. O echipa a venit la Negresti, dar a plecat repede fara sa ia vreo masura. Cum operatorul de gunoi este agreat de Cosiliul Judetean, sefilor de la Gard de Mediu le este frica sa aplice legea, sa nu-i supere pe baroni. Incompetenta autoritatilor judetene si teama unor directori sa nu isi supere sefii, condamna oamenii din Negresti sa traiasca printre gunoaie. “Am stat cu gunoiul pe strada trei saptamani, la fel este si la liceu. Au venit cei de la Garda de Mediu, au facut doua poze si au plecat. Nu s-a schimbat nimic”, a declarat un alt cetatean din Negresti. 

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.