Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primarul Barladului cheltuie 4230 de lei pentru cusca unui caine! Banii sunt dirijati catre un membru PNL

Publicat

in

Primarul liberal Dumitru Boros continua sa isi bata joc de banii barladenilor. Boros a decis sa aloce din bugetul public suma de 220 de mii de lei pentru extinderea padocului din oras. Asta dupa ce in urma cu cateva luni, primarul PNL, Dumitru Boros a alocat peste 700 de lei pentru capturarea unui caine. Acum Boros vrea sa extinda padocul cu inca 50 de locuri si scoate din buzunarul barladenilor 220 de mii de lei, mai exact 4230 de lei pentru o singura cusca de caine. Si nu va imaginati ca le construieste bietelor patrupede vreun hotel de lux, in realitate este vorba despre niste simple custi din sarma si OSB. Dar cum PNL e la putere, iar Dumitru Boros are sprijinul consilierilor liberali, banii sunt cheltuiti in folosul pusculitei de partid. Asociatia Sprijina Cainii, cea aleasa de Boros sa se ocupe de capturarea patrupedelor fara stapan, apartine tot unui liberal cu state vechi, un abonat la contractele cu statul. Este vorba despre un fost consilier local Ioan Paun. Familia acestuia are contracte cu mai multe primarii, nu doar cu cea din Barlad. Cu bani in caini se arunca si la Negresti, unde aceeasi asociatie incaseaza peste 700 de lei ca sa captureze si mai apoi sa eutanasieze cainii. Problema este ca aceasta asociatie nu are niste registre cu o evidenta clara a cainilor capturati. Nici Primaria Barlad si nici cea din Negresti nu au vazut, cel putin pana acum, aceste registre. Liberalul Dumitru Boros face insa ce vrea cu banul public, ban care pana la urma tot  in conturile partidului ajunge. In vreme ce multe familii din municipiul Barlad traiesc in conditii de ev mediu, fara canalizare sau fara asflat pe strada, edilul Boros isi permite sa  arunce peste 4.000 de lei pentru o cusca de caine. Acelasi primar de Barlad, se incapataneaza de cativa ani sa isi demonstreze incompetenta de vreme ce promisiunile din programul sau electoral au ramas doar niste vorbe scrise pe un pliant. 

Tinut in brate de liberali, Boros isi premiaza angajatii favoriti cu locuinte de la stat

Nici bine nu au ajuns la guvernare că liberalii au și început să își facă de cap. Un salariat al Primăriei Bârlad, aghiotant al edilului Dumitru Boroș, funcționar plătiti cu un salariu de 7200 de lei, a solicitat onlocuință de serviciu. Și dorința i-a fost îndeplinită. Toate astea se întâmplă în timp ce sute de tineri stau cu chirie sau cu părinții și nu îndraznesc să viseze la o casă a lor. Ca să îi îndeplinească dorința angajatului Primăriei Bârlad, consilierii liberali au avut și sprijinul aleșilor social-democrați. Secretarului Primăriei i se va acorda astfel o locuință de serviciu, pe o perioadă de 5 ani și acesta va plăti o chirie modică.

Conform documentelor oficiale, veniturile distinsului funcționar au fost de 7200 de lei ( în calitate de secretar al instituției a fost renumerat cu 68.721 lei, iar ca membru în Consiliu de Administrație a Aquavas SA Vaslui a primit 17.789). Cu atâția bani pe lună, angajatul lui Dumitru Boroș ar fi putut plăti o chirie, așa cum fac oamenii de rând, dar el e preferat să ia tot de la stat. 

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Dumitru Boroș iar în locuința de serviciu urmează să se mute Cătălin Haret, secretarul Primăriei Bârlad.

Radu NEAGU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.