Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Unitatea Militara din Husi are preot!

Publicat

in

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, l-a instalat pe primul preot capelan al Unităţii Militare  01776 din Huși, Batalionul 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman”.

La acest moment au fost prezenţi, alături de Ierarhul Huşilor, părintele protopop Marius Cătălin Antohi, domnul locotenent colonel Irinel Apostolescu, comandantul unităţii, preotul capelan Ovidiu Corozel, cadre militare, soldaţi, domnul istoric Costin Clit şi preoţi din Huşi.

Preasfinţia Sa a înmânat părintelui Ovidiu Corozel Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce, instalându-l ca preot militar în capela Batalinoului de Apărare din Huşi.

În cuvântul său, Părintele Episcop Ignatie a remarcat colaborarea excepţională pe care a avut-o cu comandanttul Irinel Apostolescu şi i-a mulţumit pentru demersurile pe care acesta le-a făcut pentru ca Unitatea Miliară din Huşi să aibă preot capelan.

Pentru activitatea sa deosebită şi pentru relaţiile foarte strânse pe care le-a cultivat între Batalionul 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman” şi Episcopia Huşilor, Preasfinţitul Ignatie a oferit comandantului Irinel Apostolescu, în semn de apreciere, Diploma de vrednicie „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a Episcopiei Huşilor şi Crucea Episcopală.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.