Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cei sapte violatori din Valeni au petrecut Craciunul acasa

Publicat

in

Ultimul dintre cei 7 violatori din Vaslui arestaţi în noiembrie 2014 după ce au oprit o fată care se întorcea de la şcoală, au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore, a ieșit din închisoare.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au admis cererea de eliberare condiţionată a lui Silviu Burada, singurul dintre cei 7 violatori din Vaslui care mai era încarcerat. „Admite propunerea Comisiei de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiţionată a persoanei condamnate Burada Ovidiu Silviu. (…) dispune liberarea condiţionată a condamnatului Burada Ovidiu Silviu, anterior executării integrale a pedepsei de 10 ani închisoare”, se arată în încheierea de sedinţă a Judecătoriei Vaslui.

Procurorii nu au contestat decizia, termenul expirând luni. Astfel, ultimul dintre şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni a părăsit Penitenciarul Vaslui. 

În noiembrie 2014, şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi, fiind acuzaţi că au oprit o fată care se întorcea de la şcoală, au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore. Apoi, cei 7 au fost cercetaţi sub control judiciar, după care au fost din nou arestaţi, în urma reacţiilor puternice din partea societăţii civile.

Un an mai târziu, pedepsele celor şapte tineri din Văleni au fost majorate, fiind cuprinse între şase şi 10 ani de închisoare, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Iaşi.

De-a lungul timpului, ei au ieşit din închisoare, începând cu vara anului 2018, fiind eliberaţi condiţionat.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.