Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Câine surprins pe mormântul stăpânului: ‘Iubire necondiţionată și dincolo de moarte’

Publicat

on

Un câine a fost surprins, în urmă cu câteva zile, pe mormântul stăpânului său, în cimitirul din Suceava.

O femeie care trecea pe o alee din cimitirul din Suceava a fotografiat câinele care ‘parcă aștepta pe cineva’, pe mormântului stăpânului său, printre coroane.

‘Iubire necondiționată și dincolo de moarte. Azi în cimitir. M-a impresionat acest suflețel necuvântător care mi-a atras atenția. Era pe mormântul stăpânului, trist și neajutorat.

M-am apropiat încet, nu-i știam reacția, dar nu-l interesa nici cine trece, nici dacă se apropie cineva de el. Privea în gol, parcă aștepta pe cineva. Apoi a adormit. Cine știe câtă durere era în inimioara lui’, a scris Maria Murgoci pe Facebook.

Fotografiile cu câinele care și-a urmat stăpânul în cimitir au fost apreciate de mii de oameni impresionați de povestea câinelui.

Ana MUNTEANU

https://observator.tv/eveniment/caine-mormant-stapan-cimitir-suceava-334049.html

StiriEst

Anunt de interes cetatenesc!

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

Prostituție și fete dispărute din izolare, din centrele Direcției pentru Protecția Copilului

Publicat

on

De catre

Minorii internați în centrele Direcției pentru Protecția Copilului sunt lăsați prada traficanților de carne vie. Viața copiilor este pusă în pericol în fie are zi fără ca șefii instituției să ia vreo măsură. Patru minore instituţionalizate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au dispărut din centre în ultimele zile. Două dintre fete au plecat în urmă cu aproximativ o săptămână și sunt de negăsit, iar alte două minore au disparut noaptea trecută. Primele două dispărute au vârste de 13, respectiv 15 ani și ambele de aflau în izolare după ce au fost găsite în apartamentul unui bărbat întors din Londra. Fetele nu au apucat sa stea la izolare mai mult de doua zile. Autoritățile nu au anunțat dispariția lor pe motiv că nu se pot da publicității informații despre criza COVID-19. 

Alte două fete de 13, respectiv 16 ani, instituţionalizate într-un centru din Bârlad al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui au dispărut noaptea trecută.

”În data de 28 martie a.c., în jurul orei 02.00, Bosna Florentina-Carina, în vârstă de 16 de ani, din satul/comuna Dodeşti, judeţul Vaslui şi  Stan Mihaela-Aurelia, în vârstă de 13 de ani, din satul/comuna Dodeşti, judeţul Vaslui, au plecat voluntar din Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui unde erau instituţionalizate şi nu s-au mai întors până în prezent.La  data  dispariţiei, Bosna Florentina Carina era îmbrăcată cu un hanorac de culoare mov şi era încălţată cu o pereche de pantofi de tip “balerini” –  albaştri. Tînăra are o înălţime de aproximativ  1.60 metri, constituţie astenică, păr blond, ochi albaştri. Stan Mihaela Aurelia era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni de tip blugi de culoare albastră şi o bluză roz. Minora are o înălţime de aproximativ  1.55 metri, constituţie astenică, păr lung – blond, ochi căprui iar la nivelul feţei are mai mulţi pistrui vizibili. În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanelor dispărute”, menţionează un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Citeste in continuare

StiriEst

Un barbat a refuzat sa mai plece din centrul de carantina si a fost evacuat cu politia

Publicat

on

De catre

Un barbat din Barlad a fost evacuat cu forta dintr-un centru de carantina din municipiul Barlad. Acesta a intrat in carantina institutionalizata in urma cu doua saptamani, dupa ce a revenit in tara din Bulgaria. Cetateanul cu pricina, profesor in Barlad, a fost plecat la o instruire in Bulgaria, iar la intoarcere s-a urcat intr-un autocar care transporta romani din Grecia si Italia. Cand a ajuns pe teritoriul Romaniei, a fost bagat in carantina institutionalizata. Mai intai a ajuns la Vrancea, iar apoi la Barlad. Initial a facut scandal si a refuzat perioada de carantina, amenintant autoritatile ca le va face plangere penala. Se pare insa ca perioada de carantina nu a fost chiar atat de rea, iar profesorul barladean a refuzat acum sa mai paraseasca pensiunea la care era cazat. Cu toate ca este sanatos si nu prezinta niciun simptom al imbolanvirii cu coronavirus, barladeanul a reclamat ca restul persoanelor care s-au aflat in autocar cu el, se simt rau si ca atare nici el nu ar trebui sa fie scos din carantina. Autoritatile l-au evaluat clinic inainte de a-l lasa liber. Barbatul a fost evacuat cu forta din spatiul de carantina dupa ce timp de doua saptamani a stat intr-o pensiune din zona Barladului, a primit trei mese pe zi, apa si cafea, a avut televizor si internet. Acum va trebui sa revina la domiciliul sau unde se va intretine singur. In prezent 3915 persoane se afla in izolare la domiciliu, 753 fiind luate in evidenta în ultimele 24 de ore. De asemenea, in carantina institutionalizata se afla in prezent alte 146 de persoane.

Citeste in continuare

StiriEst

Drama bătrânilor singuri! Episcopia le asigură hrană și medicamente!

Publicat

on

De catre

Eposcopia Hușilor donează pentru spitale și are grijă de persoanele izolate la domiciliu. Părintele Vladimir Beregoi, mâna dreaptă a Preasfințitului Ignatie, are grijă ca acestor oameni să nu le lipsească nimic. Echipele sale de voluntari colindă zilnic prin satele județului și împart celor izolați și bătrânilor singuri, alimente și produse de igienă și curățenie sau medicamente. Cu toții se expun pericolului, dar se simt împliniți că îi ajută pe oameni. De fiecare dată Biserica a fost alături de credincioșii ei, iar acum, mai mult  ca oricând, reprezentanții Episcopiei le transmit oamenilor să nu își piardă credința, încrederea și speranța. 

“Episcopia Huşilor, prin „Asociaţia Filantropia Ortodoxă” Huşi, continuă acţiunile sociale în sprijinul persoanelor celor mai vulnerabile în această perioadă de epidemie cu noul coronavirus. Astfel, prin intermediul centrelor sociale de la Huşi, Bârlad, Boţeşti, Ghermăneşti şi Fălciu, în colaborare cu primăriile locale, sunt sprijinite, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă şi protecţie stabilite de autorităţi, persoanele care nu se pot deplasa în vederea aprovizionării cu alimente sau medicamente. Fiecare primeşte constant, la domiciliu, alimente neperisabile, hrană caldă şi produse de igienă, precum şi medicamente. Datorită faptului că în mediul rural sunt numeroase persoane lipsite de orice sprijin, angajaţii şi voluntarii Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi au distribuit alimente şi produse de igienă şi în comunităţile din Novaci, Duda, Râşeşti şi Bogdăniţa. Acţiunile vor continua şi în alte parohii din mediul rural. Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi funcţionează cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor”, a declarat părintele Vladimir Beregoi. România, la fel ca multe alte state, a devenit o țară închisă. Speranța miilor de bătrâni singuri şi neajutoraţi, care nu au cui să-şi plângă amarul, este la Dumnezeu. N-au alături nici copii şi nici nepoţi, aşa că doar trimișii Episcopiei Hușilor le mai bat la poartă în aceste zile. Vârstnicii sunt cei mai vulnerabili, nu au încotro şi trebuie să stea în case. Tocmai cu gandul la aceste persoane care n-au niciun ajutor, Episcopia Hușilor, a vrut sa dea un exemplu. Poate îl vor urma și alții. 

Donații pentru spitale și Serviciul de Ambulanță

După ce a făcut o donație de 20.000 de euro pentru Spitalul de Urgență din Vaslui, Episcopia Hușilor a alocat bani și pentru Spitalul din Bârlad. Suma trimisă în conturile unității sanitare bârlădene de la Episcopia Hușilor și de la prietenii Asociației Filantropia Huși, este de 5.000 de euro. După ce stiriest.ro  a făcut publice nevoile Spitalului de Urgență din Vaslui, Episcopia Hușilor și binefăcătorii săi s-au alăturat firmelor și oamenilor care sprijină spitalele în lupta cu pandemia de coronavirus. Episcopia a donat 20.000 de euro Spitalului de Urgență din Vaslui. Preasfințitul Părinte Ignatie și Părintele Vladimir Beregoi au decis să nu se oprească aici. După ce au dat spre folosință o salvare Serviciului de Ambulanță Vaslui și 5.000 de euro Spitalului Bârlad, reprezentanții Episcopiei pregătesc și alte donații importante și vitale pentru spitalele din județul Vaslui. Toți banii vin de la Episcopia Hușilor și din donațiile oamenilor care ajută periodic instituția. “Până în prezent, s-au făcut donaţii pentru spitalele din județ, iar ele vor continua. Aparatura medicală este de un real folos şi reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Și oamenii singuri și izolați au nevoir de ajutor. Am văzut cu toții multă durere în ultima perioadă. Episcopia Hușilor încearcă să ajute de fiecare dată. În această perioadă a Postului Mare ar trebui să ne angajăm în a căuta, în orice conjunctură a vieţii noastre, binele, pentru ca în felul acesta să dobândim bunăvoinţa lui Dumnezeu, de care avem atâta nevoie”, a declarat Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. 

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Aproape 1.000 de vasluieni au intrat in izolare in ultimele ore. Autoritatile au suplimentat locurile pentru carantina

Publicat

on

De catre

La nivelul județului Vaslui se află în carantină instituționalizată un număr de 118 de persoane, iar 3684 de persoane sunt în izolare la domiciliu, De asemenea, 28 de persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore, dar au intrat alte 855. Cele 125 de locuri de carantină instituționalizată sunt aproape ocupate, iar autoritățile din județ au încheiat contracte cu alte diua pensiuni și un hotel pentru cazarea vasluienilor care se întorc din zone roșii. 

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și prin fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină. 

În cursul zilei de 26 martie 2020 peste 240 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 3000 de persoane, peste 360 locaţii de izolare/carantinare şi efectuate 275 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 258 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 585.700,52 lei și alte sancţiuni în valoare de 72.650 lei fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 19 misiuni, a folosit 68 de efective, s-au constatat 24 de contravenții și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 15.000 lei.

REAMINTIM cetățenilor că modelul declarației pe proprie răspundere și adeverinței eliberate de angajator poate fi descărcat și de pe site-ul web al Instituției Prefectului – județul Vaslui: https://vs.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus-declaratie-adeverinta/

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin. 4, din Ordonanța Militară nr. 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia. Instituția Prefectului județul Vaslui face un apel către toți cetățenii județului Vaslui să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise. 

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est