Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Femeie călcată în picioare de credincioşi pentru o ramură de brad sfinţită, după slujba de Bobotează

Publicat

in

Credincioşii ortodocşi au sărbătorit Boboteaza sau Botezului Domnului. Preoţii au făcut slujbe de sfinţire a apei în toată ţara. La Iaşi, enoriaşii s-au luptat pentru o ramură de brad sfinţită. În confruntare, o femeie a fost călcată în picioare.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

La Iaşi, crucea care se face în mod normal din gheaţă a fost înlocuită anul acesta cu una din ramuri de brad. Iar enoriaşii nu au vrut să plece acasă fără o crenguţă sfinţită. În îmbulzeală, o femeie a fost călcată pur şi simplu în picioare.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

După sfinţirea apei, mulţi credincioşi au aşteptat să fie „botezaţi” de Inalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Conform tradiţiei, romii care au participat la procesiune şi-au sfinţit apoi maşinile şi portbagajele pline.

Tradiţia spune că în ziua de Bobotează se sfinţeşte firea apelor şi că agheasma făcută astăzi poartă numele de Agheazmă Mare. Credincioşii beau această apă sfinţită dimineaţa, timp de 8 zile, apoi o pot păstra pe tot parcursul anului pentru că nu s-ar „strica” niciodată.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.