Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Fara sosea de centura la Husi si fara Drumul Expres Tisita-Albita. PNL umbla cu minciuni

Publicat

in

Proiectele de infrastructură ale judeţului Vaslui, inclusiv Drumul Expres Tişiţa – Albiţa, dispărute sau subfinanţate în bugetul pentru care PNL şi-a asumat răspunderea. Deputatul ALDE Daniel Olteanu susține că este pentru prima dată, în cei trei ani şi jumătate de când se află în Parlament, când un partid aflat la guvernare exclude de la finanţare proiecte de infrastructură din judeţul Vaslui, proiecte a căror finanţare fusese acceptată la negocierile privind susţinerea bugetului. “După trei ani de eforturi, în care, prin sute de discuţii, dezbateri, adrese, mii de pagini consultate pentru a aduce argumente în acest sens, am reuşit demararea procedurilor pentru realizarea Drumului Expres Tişiţa – Albiţa, PNL a reuşit, pur şi simplu, să şteargă acest obiectiv din proiectul de buget, să-l facă dispărut. Vă reamintesc, după ce ofertele pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate au fost depuse în august 2019, perioada de evaluare trebuie încheiată oficial în 14.02.2020 (data din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), când trebuie desemnat câştigătorul, dintre cei doi ofertanţi, companii cu experienţă şi cu nume în piaţă. În aceste condiţii, decizia PNL de a exclude acest proiect, ca poziţie, în bugetul de stat, este una ruşinoasă, care demonstrează, încă o dată, că orice obiectiv pentru care, cu bună-credinţă, munceşti ani întregi, poate fi trecut pe linie moartă prin ambiţii politice. Ruşine!!!” 

Municipiul Huși nu va avea șosea de centură. Liberalii mint cetățenii

Olteanu mai afirmă că veștile proaste nu se opresc aici. Guvernul PNL mai taie de pe listă o investiție importantă, investiție pe care locuitorii municipiului Huși o așteaptă de mai bine de 20 de ani. Este vorba de șoseaua de centură. 

“Nu doar Drumul Expres Tişiţa – Albiţa a fost trecut pe linie moartă, în condiţiile în care este pe un coridor european şi a fost votat ca prioritate şi în Parlamentul European, în urma unei rezoluţii prezentate chiar de un europarlamentar al PNL, dl. Marian-Jean Marinescu. Varianta de Ocolire Huşi (poziţia 1434) are zero lei alocaţi, iar declaraţiile preşedintelui PNL Vaslui cu privire la aşa-zisa susţinere a acestui proiect sunt din ciclul Radio Erevan. Preşedintele PNL Vaslui nu doar că nu a susţinut Varianta de Ocolire Huşi, unde principalul susţinător este primarul Ioan Ciupilan, dar a reuşit performanţa de a o aşeza în buget cu zero lei (dacă tot îşi arogă “merite” în acest sens). În plus, Varianta de Ocolire Huşi NU este acum pregătită ca drum expres, aşa cum declară preşedintele PNL Vaslui, şi aşa cum am solicitat, prin includerea sa în proiectul Drumului Expres Tişiţa – Albiţa. Pentru alte două obiective de investiţii din judeţul Vaslui sumele alocate sunt ridicole: podul de la Crasna primeşte doar un sfert din suma necesară, în condiţiile în care executantul are capacitatea de a-l finaliza în 2020, iar Varianta de Ocolire Bârlad este şi ea subfinanţată, în condiţiile în care constructorul poate intra în teren imediat ce nu mai întâmpină piedici birocratice. Un alt obiectiv care, conform Master Planului General de Transport, ar fi trebuit să existe în buget în 2020, drumul TransRegio Iaşi – Vaslui – Bacău, este şi el dispărut, demonstrând, încă o dată, dezinteresul preşedintelui PNL Vaslui pentru infrastructura acestui județ”, mai susține deputatul Olteanu, președintele ALDE Vaslui. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.