CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cearta pe functii! ALDE si PMP vor conduce judetul, PNL primeste praful de pe toba

Publicat

in

Numirile de noi directori sunt pe cale să genereze un scandal cât casa în PNL. Motivul este simplu: ALDE primește instituțiile cheie din județ, iar PMP nu se lasă mai prejos. Se dovedeste astfel că influența președintelui Nelu Tătaru la centru, nu este prea mare. Liberalii vasluieni care sperau să prindă vreo funcție, se trezesc din visul frumos direct într-un coșmar. Direcția de Finanțe Vaslui va fi condusă în continuare de Nelu Sava, dar acesta este asumat de ALDE. Omul nu mai e nici pesedist, nici liberal. Nici Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor nu ajunge în ograda PNL. Actualul șef, Mihai Ponea, numit în funcție în baza unor documente false, este și el asumat de ALDE. Jocurile politice și lupta pentru ciolan din ultima perioadă, le-ar face invidioase și pe cele mai profi prostituate. ALDE mai primește și posturile de la Direcția pentru Agricultură, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură. 

PMP primește funcții, dar nu are cui să le dea

Dar daca ALDE și-a adjudecat instituțiile cheie din județ, nu înseamnă că restul funcțiilor rămân PNL. PMP a primit deja funcția de subprefect, iar numirea făcută de partidul lui Băsescu a fost cel puțin penibilă. Cei de la PMP vor mai avea șefia Inspectoratului Școlar Județean, cea a Casei Județene de Pensii, Agenția pentru Ocupare Forței de Muncă și Inspectoratul Teritorial de Muncă. Isabel Bogdan a fugit după doi iepuri și în final nu a prins niciunul: nici funcția de prefect și nici pe cea de șef la Casa de Pensii. Asta în condițiile în care a fost când membru PNL, când ALDE. 

Informația că Ludovic Orban a negociat cu ALDE și PMP locuri de directori care se cuveneau liberalilor a fost fitilul pentru o adevărată răzmeriță în județul Vaslui, deși scopul este clar: securizarea unei majorități parlamentare. ”Au fost negocieri la centru, dar nu este nimic bătut în cuie. Vom vedea exact ce instituții ne revin și ce numiri vom face”, ne-au declarat surse din PMP. La ALDE lucrurile sunt ceva mai clare, Călin Popescu Tăriceanu a cerut explicit un număr de funcții ca să sprijine cabinetul Orban. Liberalii din județul Vaslui au luat foc auzind că urmează să fie desemnați mai mulți directori de la ALDE și PMP și nu de la PNL.

Reprezentanților Partidului Mişcarea Populară (PMP) Vaslui, li s-a cerut să trimită imediat la centru CV-urile viitorilor şefi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ, dar supriză: formațiunea politică primește funcții, dar

nu are cui să le dea. Unde mai punem că unele voci susțin că anumite persoane din PMP percep bani pentru o funcție. Cert este că partidul lui Băsescu nu are oameni. 

Sorin SAIZU

Populare