Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ce au gasit politistii la perchezitiile facute acasa la Mihaela Enache. Sotul incearca sa spuna ca s-a sinucis

Publicat

in

La mai bine de doua saptamani de la moartea asistentei Mihaela Enache, continua sa iasa la iveala amanunte despre chinurile pe care le-ar fi indurat femeia mai multi ani. Apropiatii acesteia sustin ca in urma cu ceva timp, asistenta a fost la un pas sa fie taiata cu drujba, asta dupa ce fusese batuta crunt de cel cu care isi impartea viata. Pentru o vreme, asistenta s-a mutat singura intr-o casa care apartinea unei colege de la spital. A stat acolo aproape doua luni de zile, dar sotul sau a induplecat-o in cele din urma sa il ierte. Asa s-a intors Mihaela la cel langa care avea sa isi gaseasca sfarsitul. Sotul Mihaelei Enache are calitatea de suspect intr-un dosar de cercetare penala pentru loviri si alte violente. El este acuzat ca si-a batut sistematic sotia, iar in cele din urma corpul acesteia a cedat. Dupa moartea Mihaelei au inceput sa iasa la iveala si alte informatii potrivit carora sotul acesteia ar avea de ani buni o amanta. Este vorba despre o angajata a unei cunoscute farmacii din zona centrala a orasului Vaslui. Potrivit cadrelor de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui si politistilor, sotul Mihaelei ar fi fost insotit mai tot timpul in ultima perioada de misterioasa farmacista care s-a recomandat ca fiind o prietena de familie. Surse din anturajul Mihaelei Enache ne-au declarat ca misterioasa farmacista ar avea o legatura amoroasa cu cel care este acuzat ca si-ar fi batut sotia. Potrivit acelorasi surse, farmacista are si ea o poveste de familie care ridica multe semne de intrebare. Sotul acesteia ar fi murit in urma cu aproape doi ani in conditii la fel de suspecte. Dupa tragedia care a dus la decesul asistentei Mihaela Enache, tot mai multi oameni au inceput sa vorbeasca. De asemenea, familia sotului decedat al farmacistei este contrariata de toata aceasta poveste si sustine ca intentioneaza sa solicite deshumarea barbatului pentru o ancheta amanuntita a cauzelor care au dus la moartea sa.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Sticle cu antigel descoperite la perchezitii

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

La primele perchezitii facute de politisti acasa la Mihaela Enache, anchetatorii au gasit doua sticle de antigel. Una era goala, aruncata undeva prin curte si alta plina sigilata. Surse din ancheta ne-au declarat ca barbatul asistentei, psiholog si fost politist, le-a spus fostilor sai colegi ca sotia sa a baut din sticla de antigel si le-a aratat recipientul plin. Problema este ca sticla cu antigel era sigilata, dar sotul Mihaelei a omis acest amanunt. Potrivit legistilor ieseni, victima avea doua hematoame, unul in spatele rinichiului stang si altul in zona capului, plus alte urme de vanatai. Mai mult, in ultimul an, Mihaela Enache si-a facut fotografii dupa fiecare bataie pe care o incasa, iar fotografiile in cate asistenta apare plina de vanatai sunt acum la rudele acesteia, dar si la dosarul intocmit de politisti. 

Fostul poliţist, actualmente psiholog în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – ST Vaslui, are calitatea de suspect într-un dosar de violenţă în familie, deschis după ce soţia, asistentă medicală în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă  Vaslui, a intrat în comă şi ulterior a decedat. Iniţial, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală in rem, pentru violenţă în familie raportată la loviri şi alte violenţe, şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „În cauză se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă urmând a fi dispuse măsuri legale în funcţie de probatoriul administrat dar şi de rezultatul expertizelor dispuse. Cu privire la infracţiunea de violenţă în familie raportată la infracţiunea de lovire sau alte violenţe urmărirea penală a fost continuată faţă de un bărbat, acesta având calitatea de suspect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. Mihaela Enache a fost înmormântată la începutul acestui an, iar peste 600 de oameni, prieteni, colegi, rude, fosti pacienti, au venit sa isi isi ia “ramas bun” de la ea. Cand cortegiul funerar a ajuns la cimitir, o femeie din multime a strigat “dreptate”, iar cei prezenti au inceput sa vocifereze cu privire la chinurile si bataile pe care le-ar fi suportat Mihaela Enache. Barbatul acesteia nu a parut insa deloc impresionat. A stat nemișcat lângă groapa în care urma să fie depus trupul soției sale. Cel mai probabil pe suspectul de loviri și alte violențe l-a deranjat numărul mare de oameni veniți la înmormântare, deoarece el și-a dorit ca totul să se facă cu maximă discreție. Soțul Mihaelei nu a avut curajul să se uite în ochii oamenilor prezenți la slujba de înmormântare, a stat mereu cu capul plecat și cu privirea spre groapa soției sale. 

Filmul tragediei

Mihaela Enache a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta din Vaslui dupa ce ar fi fost batuta de sot, un psiholog din cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Vaslui. Potrivit surselor noastre, femeia ar fi fost batuta de mai multe ori. In tot acest timp a mers la serviciu, la Spitalul de Urgenta Vaslui. A lucrat chiar si in tura de noapte. Colegele si-au dat seama ca femeia fusese agresata si au inceput sa puna intrebari. Asistenta a mers acasa dupa tura de noapte si ar fi fost din nou lovita. Ultima data, femeia ar fi fost batuta cu un scaun. I-a spus unei vecine ca ameteste si ca ii amortesc picioarele. Se exprima din ce in ce mai greu. Satula de cosmarul prin care trecea, Mihaela Enache a mers la Medicina Legala si a obtinut un certificat. A ajuns apoi la spital mai mult moarta decat vie. Mihaela Enache a ajuns la Urgente, aici a fost evaluata si transferata la Neurologie. Starea femeii se agrava de la o ora la alta. Pe hol, nelinistit probabil din cauza celor intamplate acasa, un barbat urla de zor la cadrele medicale pe care le acuza ca i -au adus sotia in stare critica. Medicii povestesc ca barbatul a fot mai tot timpul insotit de o femeie care sustinea ca este prietena familiei. Rudele, colegii si prietenii victimei, povestesc ca ea ar fi fost agresata frecvent de sot. Ar fi incasat de mai multe ori batai groaznice, iar barbatul i-ar fi confiscat in repetate randuri cardul. Banii i-ar fi folosit pentru jocurile de noroc. “Nu stiu ca femeia asta sa fi avut vreo secunda de liniste in ultimii ani. Ea traieste pentru copiii ei. A povestit de multe ori chinul prin care era obligata sa treaca. El e cu jocurile. De acolo pleaca toate. Ei i-a aratat cineva niste poze cu el cand intra la jocuri si atunci a sous ea ca i-a luat cardul de salariu”, a povestit o asistenta.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.