Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mesajul fiicei asistentei Mihaela, torturata de sot si intoxicata cu antigel

Publicat

in

Mihaela Enache, asistenta medicală din Vaslui torturată de soţ, a murit intoxicată cu antigel şi nu din cauza loviturilor primite în timpul bătăilor.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Mihaela s-a stins din viaţă pe 30 decembrie 2019, după ce a stat în comă timp de trei săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Moartea femeii în vârstă de 42 de ani i-a revoltat pe toţi cei care o cunoşteau şi care ştiau că aceasta îndura bătăi crunte din partea soţului, un psiholog al Poliţiei de Frontieră.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Având în vedere moartea suspectă, dar şi o plângere a fratelui Mihaelei, poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă pentru a afla cum a murit asistenta. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, procuroririi iau în calcul toate variantele, inclusiv o posibilă sinucidere.

Cauza morţii, descoperită de medicii legişti, este intoxicaţia cu etilenglicol. Altfel spus, Mihaela a murit după ce a băut antigel.

Totuşi, varianta colegilor Mihaelei, respectiv acea că soţul ei o otrăvea cu antigel, de mai mult timp, este contrazisă de medicii care au explicat că starea în care asistenta a ajuns la sputal poate fi explicată doar dacă femeia ar fi înghiţit o cantitate mare de antigel o singură dată. Procurorii din Vaslui continuă ancheta şi vor stabili, împreună cu medicii legişti, cum a murit Mihaela, dar şi dacă soţul ei se face vinovat de moartea ei. În prezent, bărbatul este liber, el susţinând încă de la început că este nevinovat. Între timp fiica Mihaelei a posta pe contul ei de facebook urmatorul mesaj: “Întoarce-mă în timp și uită-mă acolo”, semn că fata regretă cele întâmplate și cu siguranță îi este greu fara mama ei.

Ce au gasit politistii la perchezitiile facute acasa la Mihaela Enache. Sotul incearca sa spuna ca s-a sinucis

La primele perchezitii facute de politisti acasa la Mihaela Enache, anchetatorii au gasit doua sticle de antigel. Una era goala, aruncata undeva prin curte si alta plina sigilata. Surse din ancheta ne-au declarat ca barbatul asistentei, psiholog si fost politist, le-a spus fostilor sai colegi ca sotia sa a baut din sticla de antigel si le-a aratat recipientul plin. Problema este ca sticla cu antigel era sigilata, dar sotul Mihaelei a omis acest amanunt. Potrivit legistilor ieseni, victima avea doua hematoame, unul in spatele rinichiului stang si altul in zona capului, plus alte urme de vanatai. Mai mult, in ultimul an, Mihaela Enache si-a facut fotografii dupa fiecare bataie pe care o incasa, iar fotografiile in cate asistenta apare plina de vanatai sunt acum la rudele acesteia, dar si la dosarul intocmit de politisti. 

Fostul poliţist, actualmente psiholog în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – ST Vaslui, are calitatea de suspect într-un dosar de violenţă în familie, deschis după ce soţia, asistentă medicală în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă  Vaslui, a intrat în comă şi ulterior a decedat. Iniţial, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală in rem, pentru violenţă în familie raportată la loviri şi alte violenţe, şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „În cauză se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă urmând a fi dispuse măsuri legale în funcţie de probatoriul administrat dar şi de rezultatul expertizelor dispuse. Cu privire la infracţiunea de violenţă în familie raportată la infracţiunea de lovire sau alte violenţe urmărirea penală a fost continuată faţă de un bărbat, acesta având calitatea de suspect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. Mihaela Enache a fost înmormântată la începutul acestui an, iar peste 600 de oameni, prieteni, colegi, rude, fosti pacienti, au venit sa isi isi ia “ramas bun” de la ea. Cand cortegiul funerar a ajuns la cimitir, o femeie din multime a strigat “dreptate”, iar cei prezenti au inceput sa vocifereze cu privire la chinurile si bataile pe care le-ar fi suportat Mihaela Enache. Barbatul acesteia nu a parut insa deloc impresionat. A stat nemișcat lângă groapa în care urma să fie depus trupul soției sale. Cel mai probabil pe suspectul de loviri și alte violențe l-a deranjat numărul mare de oameni veniți la înmormântare, deoarece el și-a dorit ca totul să se facă cu maximă discreție. Soțul Mihaelei nu a avut curajul să se uite în ochii oamenilor prezenți la slujba de înmormântare, a stat mereu cu capul plecat și cu privirea spre groapa soției sale. Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.