Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Municipiul Husi are nevoie de sosea de centura! Investitia costa 366 milioane lei

Publicat

on

Varianta de ocolire a municipiului Huşi,din judeţul Vaslui, va costa 366 milioane lei, inclusiv TVA, iar proiectul va fi gata în trei ani, potrivit unei Hotărâri publicată în Monitorul Oficial, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii. “Durata de execuţie a lucrărilor: 36 de luni”, se arată în Hotătâre. Proiectul va avea o lungime de 14,4 km. Obiectivul va avea totodată două parcări şi 14 poduri şi pasaje, mai arată documentul. “Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, mai arată documentul. Beneficiarul obiectivului de investiţii va fi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). “Soseau de centura a municipiului Husi trebuie sa fie o prioritate pentru actualul guvern. Noi ne-am zbatut pentru ca aceasta investitie sa prinda contur. Realizarea ei este un lucru benefic pentru județul Vaslui și pentru zona Huși. Cetățenii abia aşteaptă finalizarea şoselei de centură astfel încât traficul de mare tonaj să fie scos din oraş. Cele mai mari probleme din cauza lipsei şoselei de centură le au proprietarii locuinţelor situate pe marginea drumului de la poalele dealului Moţoc. Oamenii sunt nevoiţi să suporte zilnic „cutremure” din cauza maşinilor, iar mulţi se plâng că le-a fost afectată şi structura de rezistenţă a imobilelor fie că vorbim de casele sau de blocurile din zona respectivă. S-a ajuns practic la blocarea traficului şi la deteriorarea mult mai rapidă a drumurilor din cauza tuturor camioanelor şi a tirurilor care circulă acum prin Huşi din cauză că nu există o şosea de centură. Dacă ne gândim numai la traficul spre ţările fostului bloc sovietic care se face prin Huşi. Această investiţie este vitală pentru municipiul Huşi și atâta vreme cât sunt în Parlament voi cere guvernantilor sa o aiba in vedere ”, a declarat deputatul PSD Aurel Căciulă. 

StiriEst

Alti vasluieni asteapta in parcarea de la blocul 377 si la un centru de zi sa fie carantinati -FOTO

Publicat

on

De catre

Mai multi vasluieni care s-au intors din strainatate si au ajuns in judetul Vaslui, spre dimineata, asteapta sa fie cazati de autoritati in locurile de carantina. Acestia au venit din zonele de risc cu masinile si au fost dirijati catre parcarea din zona blocului 377. Unii stau in masini, iar altii se afla in Centrul de zi al Primariei Vaslui.

Citeste in continuare

StiriEst

A inceput amenajarea laboratorului pentru testarea COVID-19

Publicat

on

De catre

Se lucreaza intens la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Aici a inceput amenajatra laboratorului unde se vor face testele COVID -19. Aparatul de testare pentru coronavirus, achizitionat de Spitalul Judetean de Urgenta din Vaslui in urma donatiilor stranse de la diverse persoane, a intrat in tara, iar saptamana viitoare va ajunge la Vaslui. Unitatea medicala instaleaza deja containerele unde aparatul tip PCR de testare pentru noul Coronavirus (COVID-19), va fi montat. Astfel, in scurt timp va putea incepe testaarea oamenilor. Se vor putea face cateva sute de teste zilnic. Potrivit managerului, Spitalului Judetean de Urgenta, Ana Rinder, au fost achizitionati si reactivii necesari pentru prelucrarea testelor. “Asociatia SJU Vaslui a demarat procedura de achizitie a analizorului REAL TIME PCR, precum si a tuturor echipamentelor accesorii necesare dotarii Laboratorului de biologie moleculara. In acelasi timp, s-au comandat si containerele necesare. Estimam ca la jumatatea lunii aprilie acesta sa fie functional. Multumim si domnului profesor doctor Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”. Avem deja personalul instruit pentru a efectua testarile pe analizorul RT PCR”, a declarat Ana Rinder. Spitalul Județean de Urgență din Vaslui a strans din donații peste 100.000 de euro. În doar câteva zile mai multe firme, fundații și simpli vasluieni și-au unit eforturile și s-au hotărât să spijine Spitalul Județean. Nu doar pentru o linie de testare COVID 19, dar și pentru consumabilele necesare și noi dotări pentru Secția de Terapie Intensivă.

“Le mulțumesc tuturor, în numele colegilor mei și în numele vasluienilor, le mulțumim celor care au donat și care vor mai dona. Mulțumim și celor care au o vorbă sau un gând bun pentru cadrele medicale. E timpul sa ne demonstrăm umanitatea, spiritul civic, e timpul sa fim responsabili. Sa ne întoarcem la noi si la ai noștri, e timpul sa fim uniti! Sa ne respectăm, sa ne ajutam si sa învățăm unii de la altii! E nevoie de un efort general pentru ca la finalul acestei crize sa ne regăsim sanatosi, mai puternici si mai buni! Este uimitor cum s-au mobilizat vasluieni. Au fost donații din partea unor persoane în vârstă care au ținut să doneze din puținul lor”,  a mai spus Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui. Donații se pot face în contul: Asociația Spitalul Județean de Urgență Vaslui, CUI 36585011, sediu str. Ștefan cel Mare, nr.233, Vaslui, nr din Registrul nat al pers jur 16/A/2016, cont bancar RO04RNCB0501152931970001, deschis la BCR, sucursala Vaslui. De asemenea, societățile comerciale care vor să încheie contracte de sponsorizare cu Spitalul de Urgență Vaslui, pot lua legătura cu managerul unității, Ana Rinder sau cu președintele Asociației Spitalului de Urgență Vaslui, Daniela Clătinici.

Citeste in continuare

StiriEst

Inca doua cazuri de coronavirus! 13 vasluieni au fost infectati pana acum

Publicat

on

De catre

Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost confirmate la nivelul județului Vaslui. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 13. Unul din cele doua cazuri noi depistate este din comuna Garceni. La nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui: 2967 de persoane aflate în izolare la domiciliu, au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore un număr de 432 persoane, iar în carantină instituționalizată se află în prezent 371 persoanex Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină. De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. În ultimele 24 de ore, 340 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Citeste in continuare

StiriEst

Prefectul a decis ca nimeni nu iese din casa fara protectie la nas si gura

Publicat

on

De catre

Autoritățile din județul Vaslui au decis că cetățenii vor fi obligați, de luni, să își acopere nasul și gură în spațiile publice. Potrivit prefectului Mircea Gologan, nu doar cu mască medicală, pot fi folosite fularele sau eșarfe. Administratorii de magazine, șantiere, dar și din instituțiile publice riscă amenzi dacă permit să le calce pragul cetățeni fără protecție. Decizia a fost luată de Comitetul pentru Situații de Urgență al județului. “Am luat această decizie și nu discutăm neapărat de purtarea unei măști medicale, este vorba de mijloace de protecție, astfel încât, atunci când stranutăm sau când tușim, particulele să nu fie transmise în comunitate. Nasul și gura trebuie acoperite”, a declarat prefectul Mircea Gologan. Măsura a fost luată de câteva săptămâni în Cehia, în Slovacia, în Bulgaria, dar și în Viena.

Citeste in continuare

StiriEst

Cei peste 100 de vasluieni de pe stadion si din Aeroportul Iasi au fost cazati

Publicat

on

De catre

Prefectul Mircea Gologan a reusit sa gaseasca solutii pebtru cei peste o suta de vasluieni care s-au intors din strainate in cursul zilei de ieri. Acestia au fost cazati noapetea trecuta dupa ore de asteptare. Ei au revenit din zonele rosii si trebuiau bagati obligatoriu in carantina institutionalizata. Problema a fost ca judetul Vaslui nu mai avea niciun loc de cazare pentru persoanele care trebuie sa intre in carantina institutionalizata. Peste 100 de persoane au ajuns in cursul zile de ieri in municipiul nostru si au fost duse pe stadionul municipal, iar acolo au stat mai multe ore pana cand autoritatile au gasit solutii pentru cazarea lor. Noaptea trecuta prefectul a reusit sa gaseasca inca doua pensiuni pe raza municipiului Vaslui si sa cazeze vasluienii care asteptau pe stadion sau pe Aeroportul Iasi. In momentul de fata județul Vaslui nu mai dispune din nou de niciun spațiu de carantină, iar oamenii veniți din zonele de risc vor fi nevoiti sa astepte pana vor fi cazati. In momentul de fata mai multe hoteluri și pensiuni din județ, au fost umplute cu cetățenii veniți din zonele roșii, dar cu toate că este nevoie în continuare de spații, mulți patroni vasluieni refuză să cazeze carantinați. Peste 400 de persoane sunt acum in carantina. 

Plasati in carantina la domiciliu 

O parte din persoanele care au revenit ieri in tara sau care vor reveni in uramtoarele ore, vor fi plasate si in carantina la domiciliu. Acestea vor fi duse acasa de politisti si vor fi verificate de mai multe ori pe zi. In cazul in care vor incalca regula si vor fi prinse ca au parasit domiciliul, vor fi plasate in carantina institutiinalizata si vor fi obligate sa suporte costurile pentru masa si cazare, adica peste 4000 de lei.

În județul Vaslui au fost confirmate cu coronavirus 11 persoane, dar niciuna dintre acestea nu provine din rândul persoanelor aflate în carantină. Toți confirmații erau fie în izolare la domiciliu, fie în libertate. În plus, în centrele de carantină pericolul este ținut sub control. Boala nu se poate răspândi nici măcar la cei din jur. Jandarmii pazesc locația, iar în situația în care o persoană se simte rău, este imediat testată și preluată cu izoleta în condiții de siguranță. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est