Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Eleve de clasa a IV-a, hărțuite sexual de învățător. Conducerea școlii refuză să ia măsuri

Publicat

on

Cel care este acuzat de aceste fapte este un învățător de 21 de ani, detașat de la Vaslui la școala gimnazială din satul Slobozia, comuna Voinești, județul Iași.

Este vorba despre un învățător de vreo 21 de ani, venit proaspăt de la Vaslui. Are clasa primară și la ore pipăie fetele, le ridica în brațe…Uneia dintre fetie i-a scris o scrisoare în care îi spunea că “aș vrea să îți dau cadoul personal”. Când s-au dat cadourile la Crăciun, fata a găsit acest bilet și i l-a arătat mamei care a venit la școală și a făcut panarama. Noi am luat acest caz în vedere, ca să nu se mai repete. Doamna director s-a dus la copil acasă, cu mediatorul școlar, fără soțul meu care răspunde de problemele cu romii în Slobozia. Doamna directoare a spus că copiii spun minciuni și învățătorul are dreptate.  Dacă s-ar întâmpla ceva cu vreo fată de 10-11 ani, toți părinții ne-ar condamna pe noi, că am știut, da nu am mers mai departe” ne-a declarat mediatorul sanitar al școlii.

Copiii nu mai vin la școală, de frica învățătorului

Primul caz de comportament deviant din partea învățătorului a ieșit la iveală pe 17 decembrie 2019, în ziua în care s-a împărțit cadourile de Crăciun către elevii școlii. Atunci a fost găsit acel bilețel, iar situația s-a rostogolit precum ridichea uriașă din poveste- copilul a spus părinților, aceștia l-au sunat pe responsabilul pe probleme cu romii din Slobozia, care la rândul lui l-a sunat pe primar, edilul sunând-o fulger pe directoarea școlii.

Părinții au venit la școală și au cerut să fie schimbat învățătorul, că se tem pentru fata lor. Sunt copii care nu mai vor să vină la școală, că le este frică de învățător, că le ia în brațe și le pipăie. Pe una a luat-o direct din copac și a început să o pipăie. Pe alte eleve le ia în brațe în timpul orelor”, a mai spus mediatorul sanitar.

Tergiversarea faptelor

La momentul acestei discuții, la nivelul școlii primare din Slobozia-Voinești, conducerea acestei unități școlare convocase o ședință cu toate părțile implicate, pentru lămurirea aspectelor sesizate.

În urma concluziilor care se vor trage în urma acestui consiliu de administrație, o să vă dăm mai multe detalii. Problema este în cercetare și, înainte de a sta de vorbă cu toate părțile, nu ne putem  pronunța”, a spus Lorina Stegariu, directoarea școlii.

În aceeași zi am revenit cu un telefon, imediat după ședință, moment în care ni s-a spus “o să vă rog să veniți personal la școală și o să vă dau toate răspunsurile. Tocmai pentru că este vorba despre o situație gravă, și soluția găsită trebuie prezentată pe îndelete”. Ulterior, directoarea a revenit la intenții mai bune.

Ne-a fost adusă la cunoștință, printr-o sesizare verbal[, această situație legată de comportamentul inadecvat al domnului învățător de la clasa a IV-a. Ca urmare a acestei sesizări, în primă fază am făcut demersuri pentru a stabili gravitatea faptelor, pentru a asigura securitatea fizică și psihică a elevelor. În cadru Consiliului de Administrație au fost invitate toate părțile implicate (n.r. inclusiv elevele care au fost hărțuite sexual de învățător) ca să ajungem la o concluzie, dacă într-adevăr faptele domnului învățător sunt foarte grave și pun sau nu în pericol siguranța  elevelor. Concluzia a fost că FAPTELE ÎNVĂȚĂTORULUI NU SUNT FOARTE GRAVE. Prin urmare, am hotărât desfășurarea unei anchete, de către o comisie de cercetare din școală. Raportul acestei anchete va fi adus la cunoștința Consiliului de Administrație și se va acționa în consecință. De asemenea, am făcut o solicitare la CJRAE Iași (n.r. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), pentru a ne trimite un psiholog care să discute cu copiii, să le putem asigura consilierea și confortul emotional”, a declarat directoarea.

Elevele abuzate, expuse unui nou pericol

Dacă faptele învățătorului au fost încadrate ca neprezentând un pericol, atunci de ce a mai fost nevoie de suport emotional pentru fete, de aducerea unui psiholog de la Iași? Mai mult, după ce personalul școlii a fost transpus în rolul de anchetatori, tot directorea școlii recunoaște că nu se știe care este situația de fapt, gravitatea și consecințele ei, nu înainte însă de a-l scoate basma curata pe învățător.

Trebuie să facem o anchetă mai amănunțită, să vedem dacă de comportamentul domnului învățător au fost afectați și alți elevi. Va fi o anchetă prin care vom analiza toate punctele de vedere de la toi părinții din clasă, ca să putem trage o concluzie. NOI ÎNCĂ NU ȘTIM DESPRE CE ESTE VORBA, CÂT DE GRAVĂ  ESTE SITUAȚIA. Acuzațiile sunt foarte grave și pot  avea implicații foarte grave și asupra copiilor, dar și asupra învățătorului care este în primul an de învățământ. Dacă se va demonstra că este vinovat, vom face publice toate detaliile”, a declarat Lorina Stegariu.

Cazul, în ciuda acuzațiilor foarte grave care, dacă se vor concretiza, faptele consumate își vor pune amprenta asupra dezvoltării ulterioare a elevelor, nu a ajuns la Poliție, conducerea școlii preferând să nu facă vâlvă, în loc de lămurirea situației și de punerea în afara oricărui pericol a elevelor.  Mai mult, până la clarificarea situației, învățătorul incriminat să își desfășoare activitatea în aceeași clasă cu victimele, ceea ce sporește agresiunea emoțională asupra lor. sursa: 7est.ro

StiriEst

Mai multe animale au fost ucise de flacarile unui incendiu

Publicat

on

De catre

Incendiu la o gospodărie din Berchișești, județul Suceava. 

La fața locului au intervenit pompierii militari ai subunităților din Gura Humorului, Suceava și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la casa de locuit și la anexele gospodărești. Incendiul a afectat și o parte din acoperișul locuinței învecinate, existând pericol de propagare la întreaga clădire.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei (69 ani), care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului din Gura Humorului, pentru investigații suplimentare.

Au ars: adăpostul de animale pe o suprafață de 120 mp, depozitul de furaje pe 80 mp, trei magazii, corp comun, pe 96 mp, adăpostul de animale pe 10 mp, magazia de lemne pe 30 mp, garajul pe 32 mp, camera centralei pe 8 mp, bucătăria de vară pe 24 mp, mansarda și acoperișul casei pe aproximativ 100 mp. S-au degradat parterul și fațada casei de locuit, precum și elemente de tâmplărie din PVC. În incendiu au pierit trei vaci, doi porci și păsări de curte.

La casa învecinată, au ars aproximativ 50 mp din astereala acoperișului și s-a degradat învelitoarea din tablă, pe aceeași suprafață, precum și elemente de tâmplărie din PVC.

Flăcările au izbucnit din zona adăpostului de animale, iar cauza probabilă a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:00, iar pompierii au salvat obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și parterul locuinței, precum și casa învecinată, cu bunurile aferente. ziardesuceava.ro

Citeste in continuare

StiriEst

Se redeschid salile de fitness. Regulile stricte care trebuie respectate

Publicat

on

De catre

Redeschiderea sălilor de fitness și culturism este un moment așteptat cu interes de foarte mulți români. În acest sens, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, vine cu o veste importantă.

Sălile de culturism şi fitness din România se vor redeschide după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiţii necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a transmis Gabriel Toncean, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

“Ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat astăzi la Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, mă bucur să vă pot anunța că vom putea face sport la aparate în curând. Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic”, a scris preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

Printre măsurile de siguranță care sunt luate în calcul se află următoarele puncte:

– accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;

– distanța între sportivi să fie de 4 metri pătrați;

– aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor;

– se recomandă și aerisirea naturală;

– va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;

– nu va fi permisă folosirea dușurilor;

– în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

Toncean a mai transmis că până la data de 10 Iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness.

Citeste in continuare

StiriEst

De la 1 iunie se redeschid terasele, circulatia va fi libera

Publicat

on

De catre

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut la Palatul Cotroceni o declarație de presă, în care a anunțat o serie de măsuri suplimentare de relaxare pentru data de 1 iunie.

  • Se redeschid terasele, plajele, competițiile sportive
  • Se renunță la declarația pe proprie răspundere
  • se reiau transporturile internaționale rutiere și feroviare

Președintele a precizat că este necesară o atenție foarte mare în continuare, deoarece aproape 200 de persoane infectate cu coronavirus se află încă la terapie intensivă, iar alte aproape 200 de infectări noi au fost depistate în ultimele 24 de ore.

“Dați-mi voie să vă spun că avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la terapie intensivă. În consecință, în continuare atenție. În ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie, se reiau alte câteva activități. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este clar ca e nevoie de unele măsuri foarte speciale, care vor fi comunicate ulterior. Vor exista 2 metri între mese, maxim 4 persoane la o masa și astfel ucrurile vor fi sub control”, a anunțat președintele.

Alte măsuri anunțate de Iohannis pentru 1 iunie

– Se va putea merge la plaja, cu pastrarea distantei de cel putin 2 metri intre scaunele de plajă.

– Va fi reluat transportul interlational rutier si feroviar.

– Se reiau spectacolele in aer liber, cu un numar de pana la maxim 500 de spectatori, asezati la distanta.

– deplasarile in afara localităților vor fi libere, nu va mai fi nevoie de declaratie cand iesim din localitate.

– competitiile sportive se vor putea relua, doar pentru sporturile care se practica in aer liber, fara spectatori. Fără sporturi de contact.

Citeste in continuare

StiriEst

ZIUA EROILOR-Mesajul primarului Vasile Paval

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

ZIUA ABSOLVENTULUI DE LICEU

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est