Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Barbat retinut dupa ce si-a batut sotia cu un cleste. Femeia a ajuns la spital

Publicat

on

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Secția 2 Poliție Rurală Vaslui  au reținut un bărbat în vârstă de 55 ani, din comuna Zăpodeni, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii mai multor infracțiuni împotriva soției sale.

​Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Secția 2 Poliție Rurală Vaslui au fost sesizați, de către o tânără în vârstă de 19 de ani, din localitatea Dobroslovești, comuna Zăpodeni, județul Vaslui, cu privire la faptul că, tatăl său, în vîrstă de 55 de ani, a încălcat prevederile ordinului de protecţie emis împotriva sa de către Judecătoria Vaslui.

​Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că,în ziua de 21 ianuarie a.c., bărbatul a încălcat prevederile ordinului de protecție (emis împotriva sa în cursul lunii noiembrie 2019), când s-a deplasat la locuinţa soției sale (persoana vătămată), a pătruns în curtea locuinței acesteia și a lovit-o pe aceasta cu un clește peste mână. Femeia de 51 de ani a fost transportată la spital unde a primit îngrijiri medicale pentru vătămarea suferită.

​Având în vedere faptul că bărbatul avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de instanţa de judecată, prin care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 100 metri faţă de persoana vătămată şi locuinţa acesteia, acesta a încălcat cu bună ştiinţă ordinul de protecţie.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și violență în familie, toate săvârșire împotriva soțieisale, în perioada octombrie – noiembrie 2019. Cauzele penale au fost reunite într-un singur dosar penal, cercetările fiind derulate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

 În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de 24 ianuarie a.c.,  polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă  de 24 ore. În aceeași zi, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

StiriEst

Drama bătrânilor singuri! Episcopia le asigură hrană și medicamente!

Publicat

on

De catre

Eposcopia Hușilor donează pentru spitale și are grijă de persoanele izolate la domiciliu. Părintele Vladimir Beregoi, mâna dreaptă a Preasfințitului Ignatie, are grijă ca acestor oameni să nu le lipsească nimic. Echipele sale de voluntari colindă zilnic prin satele județului și împart celor izolați și bătrânilor singuri, alimente și produse de igienă și curățenie sau medicamente. Cu toții se expun pericolului, dar se simt împliniți că îi ajută pe oameni. De fiecare dată Biserica a fost alături de credincioșii ei, iar acum, mai mult  ca oricând, reprezentanții Episcopiei le transmit oamenilor să nu își piardă credința, încrederea și speranța. 

“Episcopia Huşilor, prin „Asociaţia Filantropia Ortodoxă” Huşi, continuă acţiunile sociale în sprijinul persoanelor celor mai vulnerabile în această perioadă de epidemie cu noul coronavirus. Astfel, prin intermediul centrelor sociale de la Huşi, Bârlad, Boţeşti, Ghermăneşti şi Fălciu, în colaborare cu primăriile locale, sunt sprijinite, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă şi protecţie stabilite de autorităţi, persoanele care nu se pot deplasa în vederea aprovizionării cu alimente sau medicamente. Fiecare primeşte constant, la domiciliu, alimente neperisabile, hrană caldă şi produse de igienă, precum şi medicamente. Datorită faptului că în mediul rural sunt numeroase persoane lipsite de orice sprijin, angajaţii şi voluntarii Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi au distribuit alimente şi produse de igienă şi în comunităţile din Novaci, Duda, Râşeşti şi Bogdăniţa. Acţiunile vor continua şi în alte parohii din mediul rural. Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi funcţionează cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor”, a declarat părintele Vladimir Beregoi. România, la fel ca multe alte state, a devenit o țară închisă. Speranța miilor de bătrâni singuri şi neajutoraţi, care nu au cui să-şi plângă amarul, este la Dumnezeu. N-au alături nici copii şi nici nepoţi, aşa că doar trimișii Episcopiei Hușilor le mai bat la poartă în aceste zile. Vârstnicii sunt cei mai vulnerabili, nu au încotro şi trebuie să stea în case. Tocmai cu gandul la aceste persoane care n-au niciun ajutor, Episcopia Hușilor, a vrut sa dea un exemplu. Poate îl vor urma și alții. 

Donații pentru spitale și Serviciul de Ambulanță

După ce a făcut o donație de 20.000 de euro pentru Spitalul de Urgență din Vaslui, Episcopia Hușilor a alocat bani și pentru Spitalul din Bârlad. Suma trimisă în conturile unității sanitare bârlădene de la Episcopia Hușilor și de la prietenii Asociației Filantropia Huși, este de 5.000 de euro. După ce stiriest.ro  a făcut publice nevoile Spitalului de Urgență din Vaslui, Episcopia Hușilor și binefăcătorii săi s-au alăturat firmelor și oamenilor care sprijină spitalele în lupta cu pandemia de coronavirus. Episcopia a donat 20.000 de euro Spitalului de Urgență din Vaslui. Preasfințitul Părinte Ignatie și Părintele Vladimir Beregoi au decis să nu se oprească aici. După ce au dat spre folosință o salvare Serviciului de Ambulanță Vaslui și 5.000 de euro Spitalului Bârlad, reprezentanții Episcopiei pregătesc și alte donații importante și vitale pentru spitalele din județul Vaslui. Toți banii vin de la Episcopia Hușilor și din donațiile oamenilor care ajută periodic instituția. “Până în prezent, s-au făcut donaţii pentru spitalele din județ, iar ele vor continua. Aparatura medicală este de un real folos şi reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Și oamenii singuri și izolați au nevoir de ajutor. Am văzut cu toții multă durere în ultima perioadă. Episcopia Hușilor încearcă să ajute de fiecare dată. În această perioadă a Postului Mare ar trebui să ne angajăm în a căuta, în orice conjunctură a vieţii noastre, binele, pentru ca în felul acesta să dobândim bunăvoinţa lui Dumnezeu, de care avem atâta nevoie”, a declarat Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. 

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Aproape 1.000 de vasluieni au intrat in izolare in ultimele ore. Autoritatile au suplimentat locurile pentru carantina

Publicat

on

De catre

La nivelul județului Vaslui se află în carantină instituționalizată un număr de 118 de persoane, iar 3684 de persoane sunt în izolare la domiciliu, De asemenea, 28 de persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore, dar au intrat alte 855. Cele 125 de locuri de carantină instituționalizată sunt aproape ocupate, iar autoritățile din județ au încheiat contracte cu alte diua pensiuni și un hotel pentru cazarea vasluienilor care se întorc din zone roșii. 

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și prin fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină. 

În cursul zilei de 26 martie 2020 peste 240 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 3000 de persoane, peste 360 locaţii de izolare/carantinare şi efectuate 275 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 258 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 585.700,52 lei și alte sancţiuni în valoare de 72.650 lei fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 19 misiuni, a folosit 68 de efective, s-au constatat 24 de contravenții și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 15.000 lei.

REAMINTIM cetățenilor că modelul declarației pe proprie răspundere și adeverinței eliberate de angajator poate fi descărcat și de pe site-ul web al Instituției Prefectului – județul Vaslui: https://vs.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus-declaratie-adeverinta/

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin. 4, din Ordonanța Militară nr. 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia. Instituția Prefectului județul Vaslui face un apel către toți cetățenii județului Vaslui să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise. 

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Vecchia Roma susține personalul medical și livrează mâncare gratuită

Publicat

on

De catre

Oamenii de afaceri din județul Vaslui încearcă să fie alături de medicii şi asistenţii de la Spitalul Judeţean în timpul epidemiei de coronavirus. Restaurantul Vecchia Roma gătește și livrează zilnic, minim 60 de porții de mâncare pentru cadrele medicale din Vaslui. Este vorba despre cei de la Secția de Boli Infecțioase, Unitatea de Primiri Urgențe, precum și cadrele medicale de la SMURD. Grija pentru comunitate este esențială în vremurile dificile prin care trecem acum. Vecchia Roma este alături de cadrele medicale chiar dacă perioada pe care o traversăm este una dificilă pentru economie.  “Restaurantul nostru este închis în această perioadă pentru public și ne bazăm doar pe livrările la domiciliu. Practic vasluienii sunt sprijinul nostru, cei care comandă mâncare vin și în ajutorul cadrelor medicale” spune Florin Ciucă, administratorul Vecchia Roma. 

Restaurantul Vecchia Roma are capacitatea de a livra și mai multe porții de mâncare pentru mai multe cadre medicale sau pentru polițiștii și jandarmii care de asemenea sunt la datorie în această perioadă. Pentru asta este însă nevoie de implicarea mai multor oameni în acțiunile caritabile. “Cadrelele medicale depun eforturi mari în aceste zile,sunt prezente la datorie 24h din 24. Munca lor va putea fi cu greu răsplătite la adevărata valoare, însă, considerăm că susținerea prin gesturi simple, omenești, ajută din punct de vedere moral atât la nivel individual cât și colectiv”, a mai spus Florin Ciucă.

Siguranță pentru angajați și clienți

Așa cum știm cu toții, Restaurantul Vecchia Roma a sistat în ultimele zile și livrările la domiciliu. Măsura a fost luată pentru siguranța propriilor angajați, dar și pentru cea a clienților. În urma discuțiilor purtate cu cadrele medicale de specialitate s-a stabilit că nu există niciun pericol dacă unitatea reia livrările la domiciliu și păstrează bucătăria funcțională. Angajații de la Vecchia Roma sunt și ei dornici să ajute și vin la serviciu cu gândul că efortul depus de ei reprezintă un mic ajutor pentru cei care au nevoie. Sunt dispuși să muncească și mai mult dacă va fi necesar și dacă mai mulți oameni se vor alătura campaniei lor de susținere a personalului medical. Restaurantul Vecchia Roma este deschis pentru livrări la domiciliu cu pizza, paste și meniu a la carte. Programul este de luni până duminică în intervalul 9.00 – 23.00.

Citeste in continuare

StiriEst

ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

Ajutor pentru batranii din Husi. Omnia le ofera mancare gratis si reduce preturile pentru clienti

Publicat

on

De catre

Restaurantul Omnia din Huși oferă sandwich-uri pentru copii și ciorbe pentru bătrâni gratuit. Daca știți bătrâni sau copii care au nevoie de ajutorul lor, puteți trimite adresa de livrare la numarul de telefon 0767987444 . Zeci de bătrâni au fost vizitați deja de reprezentanții Centrului Caritas din Huși. Aceștia împreună cu Omnia, au livrat mâncare caldă, pliante cu informații despre coronavirus, sar și materiale de protecție. Pentru bunicii singuri și fără ajutor, vizita celor de la Omnia și Caritas a fost o adevarată binecuvântare. “Încercăm să ajutăm cât se poate. Toți trebuie să punem umărul în aceste momente. Trecem printr-o perioadă dificilă, dar uniți vom reuși, a declarat managerul OMNIA Huși, Diana Căciulă. Aceasta a mai anunțat că în această perioadă Omnia Huși nu va mări prețurile, ci le va reduce. 

“Traim timpuri noi, timpuri grele și încercăm să ne adaptăm. Dorim sa ne mentinem pe linia de plutire. Sănătatea și siguranța sunt cele mai importante prioritati în acest moment! Echipa noastra vine in sprijinul dumneavoastra si doreste sa va ofere in continuare cele mai bune servicii. Pe durata stării de urgență va oferim serviciul de livrare , cu următoarea precizare: meniul va fi mai restrans comparativ cu cel oferit anterior pe perioada normala de functionare.De luni pana duminica , puteti comanda între orele 10.00- 20.00”, a mai spus Diana Căciulă. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est