Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Medicii de la UPU Bacău au demisionat în bloc, după cazul studentului întors din China și suspect de coronavirus

Publicat

in

Medicii de la Unitatea Primiri Urgențe a SJU Bacău au demisionat în bloc, în această dimineață, în urma unei amenzi “abuzive” date de Direcția de Sănătate Publică, după cazul studentului întors din China și suspect de coronavirus.

Cazul studentului întors din China și suspect de coronavirus s-a lăsat cu amenzi în rândul personalului UPU Bacău.

Doctorul curant a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică cu 20.000 de lei, dar sancțiuni au primit și alți angajați ai UPU.

În semn de protest față de măsurile luate de DSP, dar și din solidaritate cu doctorul amendat, toţi medicii au anunţat că demisionează.

Medicul-șef al UPU: Amenzile sunt abuzive

Dr. Elena Bilbor, medicul-șef al UPU, a declarat pentru Ziarul de Bacău că amenzile sunt „abuzive” şi că, de fapt, supărarea inspectorilor ar fi fost că presa a aflat de caz înaintea autorităților.

În aceste momente, se desfășoară o ședință a demisionarilor cu administrația SJU Bacău. 

„Conform legislației, ei aveau obligația să ne anunțe de îndată, după depistare. Ei n-au anunțat, am aflat din presă. La 13:35, au scris în foaia de observație „suspiciune contact coronavirus”, dar nu a anunțat nici superiorii, nici medicul epidemiolog de la Serviciul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, cf. art 2 din HG 589/2007. În astfel de cazuri, se impun măsuri de urgență”, a declarat Alin Năstasă, directorul DSP Bacău.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.