Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Liviu Dragnea, primele declaraţii publice după încarcerare: “Preţul era România”

Publicat

in

Liviu Dragnea a ajuns, joi, la Instanţa Supremă, unde s-a luat în discuţie la prim termen contestaţia sa la executare a pedepsei definitive din dosarul angajărilor fictive. Fostul preşedinte PSD a făcut primele declaraţii publice, după încarcerare.

Liviu Dragnea a declarat în faţa instanţei că nu vrea să iasă din închisoare cu orice preţ. 

“Am crezut și încă mai cred că un om nu poate fi condamnat de o instanţă care nu respectă. În condiţiile în care CCR a spus, ce-i drept cu întârziere foarte mare, că completurile de 3 au fost nelegale se poate vorbi despre o decizie echitabilă. Știu doar că, cu toate că în presă s-a spus ca vreau să ies cu orice preț din închisoare, nu vreau. Dacă voiam să plătesc un preț, îl plăteam la vremea respectivă și să scap de închisoare dar n-am vrut”, a spus fostul prşedinte al PSD.

Întrebat de jurnaliști care a fost, din punctul său de vedere, preţul condamnării sale în dosarul angajărilor ilegale, Dragnea a răspuns: ”Prețul era România!”.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, fostul preşedinte PSD a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual,

Liviu Dragnea a declarat în 22 octombrie recurs în casaţie.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.