Conecteaza-te cu noi

StiriEst

DSVSA sta pe un butoi de pulbere! O noua reclamatie la adresa “securistului” Ponea

Publicat

in

Curg reclamatiile la adresa actualului director al DSVSA Mihai Ponea. Dupa ce saptamana trecuta trei petitii au fost trimise la Prefectura, DNA si ANSVSA, astazi, un grup de angajati a intocmit o noua reclamatie. Subalternii lui Ponea spun ca au ajuns la captul rabdarii si ca vor intra in greva in cazul in care nimeni nu va lua masuri. “Suntem un grup de medici veterinari din judetul Vaslui, angajati ai DSVSA, profund afectati de practicile securiste, limbajul grobian si stilul securist al domnului doctor Mihai Ponea, numit in functie cu ajutorul exclusiv al dumneavoastra si al europarlamentarului Rares Bogdan. Afirmatia aceasta este facuta de doctorul Ponea si este inregistrata. Credem cu tarie ca dumneavoastra nu stiti cu ce se ocupa intr-adevar doctorul Mihai Ponea”, isi incep reclamatia medicii veterinari. Acestia mai sustin ca actualul director al DSVSA ar fi implicat in tot felul de afaceri, o firma de curierat al carui patron este un apropiat al lui Ponea , firma care asigura transportul tuturo probelor de la DSVSA Vaslui in alte judete. Mihai Ponea se apara si declara ca nimic nu este adevarat. “Eu imi dau demisia maine daca imi aratati ca am eu vreo implicare in vreo tipografie sau firma de curierat. Nu am nicio treaba cu aceste acuzatii”, a declarat directorul DSVSA. De asemenea, medicii veterinari vasluieni mai sustin ca inspectorii stau la coada la usa lui Ponea pentru a primi o semnatura pe delegatii, iar directorul semneaza numai daca are chef. “S-a ajuns pana acolo incat ni se cere sa ne turnam colegii care nu sunt de acord cu practicile sale. Denigrarea si santajul sunt practicile cu care dezbina si conduce. Cerem sa il demiteti pe Mihai Ponea pentru neprofesionalism in gestionarea pestei porcine pe raza localitatii Horoiata si a localitatii Salcioara, unde a dat ordin de ucidere a porcilor fara sa se faca evaluarea animalelor in prealabil.  Exista angajate admolestate verbal si mutatea abuziv la alte servicii”, mai reclama angajatii DSVSA. Redam mai jos plangerea! 

Cum a ajuns Ponea director

Dupa ce a fost inscaunat sef la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui, Mihai Ponea este acuzat de unele voci ca a ajuns sef in baza unor falsuri. Ponea a venit in fruntea DSVSA la sfarstitul anului trecut. Mai multe voci din DSVSA sustin ca fostul director Mitiu Ciupilan a fost destituit din functie din cauza unui focar de pesta porcina, iar in locul sau a fost numit Mihai Ponea. Potrivit documentelor pe care au reusit sa le obtina reporterii STIRIEST.RO, in ordinul de numire al lui Ponea se face referire la o adresa a DSVSA prinvind un focar de pesta porcina, problema este ca adresa respectiva vorbeste despre un focar de pesta porcina dintr-o localitate din judetul Galati si nicidecum din judetul Vaslui. Asta sustin si angajatii DSVSA. Altfel spus, fostul director ari fi fost demis abuziv deoace in judetul Vaslui la momentul destituirii nu era niciun focar de pesta. Sau daca era, in ordinul de numire, mai marii ANSVSA au scris cu totul altceva. Mihai Ponea nici usturoi nu a mancat, nici gura nu ii miroase. El sustine ca nu are cunostinta de niciun fals si ca numirea sa este cat se poate de legala. Mai apare insa o problema: fisa postului. Aceasta este intocmita in data de 5 decembrie 2019, iar Ponea vine director la DSVSA in data de 9 decembrie. Nici aici nu i se pare lui Ponea ca ar fi vreo problema. “Eu am intrebat colegii si nu este nicio problema, fisa postului este una standard, intocmita pentru toti directorii, nu pentru mine special. Nu stiu despre ce falsuri vorbiti” a declarat Ponea. In plus, Mihai Ponea nu ar avea voie sa ocupe o functie de conducere deoarece ar fi cercetat disciplinar pentru mai multe abateri. Potrivit statutului funcționarilor publici, nici un funcționar public care este cercetat disciplinar nu are voie sa dețină funcție de conducere.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.