Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mii de oameni au ramas fara energie electrica din cauza vantului

Publicat

in

Comunele Rebricea, Tăcute și Voinești au rămas, în această seară, fără curent electric din cauza vântului puternic, care a afectat mai multe posturi de transformare. De asemenea, orașul Negrești a rămas parțial fără energie electrică . Potrivit Delgaz Grid România, au fost  avariate 44 de posturi de transformare, fiind afectaţi 4.229 de  utilizatori din cele patru comunităţi. Distribuitorul de energie electrică a trimis mai multe echipe pe teren pentru remedierea cât mai rapidă a defecţiunilor.

Prefectul Mircea Gologan în calitate de președinte al  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui a convocat ședința extraordinară a Comitetului ca urmare a avertizării meteorologice COD PORTOCALIU  privind intensificări de vânt și ninsori viscolite,  valabilă în intervalul 05.02.2020 ora 17:00 – 06.02.2020 ora 08:00.

În urma desfășurării ședinței s-au dispus măsuri specifice la nivelul autorităților județene cu rol în gestionarea unor astfel de situații de urgență. De asemenea, la nivelul unităților administrativ teritoriale au fost dispuse următoarele măsuri:

– instituirea permanenţei la sediul primăriilor (cu personal corespunzător îndeplinirii funcțiilor de sprijin);

– acordarea sprijinului cetăţenilor din zonele afectate de intensificările de vânt, viscol, căderi de zăpadă și/sau alte efecte negative în contextul avertizărilor;

– asistența persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, care locuiesc singure, precum şi a celor cu afecţiuni medicale grave (dializă, diabetici, femei gravide etc);

– asigurarea, după caz, a energiei electrice cu generatoarele din dotare pentru persoanele dependente de aparatură medicală;

– monitorizarea căilor de circulaţie rutiere, feroviare şi a infrastructurilor critice de interes local;

– asigurarea transportului persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate la nivelul administraţiei publice locale.

Având în vedere fenomenele meteorologice preconizate, Instituția Prefectului și organele abilitate se adresează populației cu rugămintea de a avea în vedere respectarea următoarelor recomandări:

–  PENTRU SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ EVITAȚI  DEPLASĂRILE PE DISTANȚE LUNGI, IAR DACĂ DEPLASAREA ESTE ABSOLUT NECESARĂ, INFORMAȚI-VĂ ÎN PREALABIL, DACĂ PE TRASEUL STABILIT NU SUNT DRUMURI BLOCATE;

– RĂMÂNEȚI în locuință ori în alte spații care să asigure protecție;

– ÎNCHIDEȚI ușile  și ferestrele și puneți la adăpost  animalele;

– ÎNDEPĂRTAȚI-VĂ de copaci, semne de circulație, linii de electricitate și alte obiecte care pot cădea sau pot răni;

– APELAȚI serviciul de urgență 112 numai în caz de necesitate.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.