Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Profesoara din Suceava nu are coronavirus. Este mult mai grav

Publicat

in

Profesoara din Suceava, sosită de curând din China și internată, ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, nu este infectată cu coronavirus, ci cu o tulpină de virus gripal AH3.

Informaţia a fost dezvăluită de prof. dr. Carmen Dorobăț, manager al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

“Nu este vorba despre infecţie cu coronavirus, este vorba despre o tulpină de virus gripal AH3. Femeia este într-o stare generală bună, astăzi nu a mai făcut febră. Va rămâne internată în continuare, însă, bineînţeles, cu toţi ceilalţi pacienţi. Nu va mai fi izolată”, a declarat pentru Observator Carmen Dorobăț.

Specialiştii de la Balş au refăcut testul pe un alt kit

În urmă cu o oră, autorităţile anunţaseră că profesoara din Suceava întoarsă din China la 1 februarie nu este infectată cu coronavirus şi că testele au ieşit negative pentru gripă.

“Ministerul Sănătății a fost informat de reprezentanții Institutului National de Boli Infecțioase Matei Balş că, probele pacientei din Suceava internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt negative pentru gripă şi noul coronavirus. Tanara nu este infectată cu noul coronavirus.

În aceste condiţii, medicii infectionisti din unitatea sanitara ieșeană  vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afectiuni, daca este cazul”, au transmis, iniţial, autorităţile. Ulterior, pacienta de la Suceava a ieşit pozitiv la gripă AH3, după ce specialiştii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş au refăcut testul pe un alt kit.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.