Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Furt de 40.000 de lei la o asociatie de proprietari. Primaria este acuzata de complicitate

Publicat

in

Scandal urias la o asociatie de proprietari din municipiul Vaslui. Oamenii acuza administratorul de aici ca si-a insusit in mod ilegal zeci de mii de lei. Maricica Pintilie este acuzata de delapidare, fals si uz de fals, iar pentru aceste presupuse infractiuni, femeia a fost actionata in judecata. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Nemultumirile au pornit de la un contract pe care Asociatia nr. 24 l-a incheiat cu societatea RCS-RDS fara consultarea oamenilor. Cele cateva semnaturi care apar pe procesul verbal sunt false, sustin locatarii scarii F, de la blocul 377 din gara. Pe blocul lor a fost montata o antena 3G, iar administratora a negociat si semnat contractul cu firma RCS-RDS fara a avea acordul oamenilor. Antena a fost conectata la contoarul de energie al scarii, curentul consumat de dispozitivul respectiv fiind platit de locatari. Banii pe care firma de cablu-tv ii plateste pentru gazduirea antenei, in jur de 4300 de lei la trimestru, ar ajunge in cu totul alt cont decat cel al asocia]iei. Cetatenii o acuza pe administratora Maricica Pintilie ca isi insuseste lunar banii care ii incaseaza de pe urma contractelor incheiate cu diverse societati. Primaria Vaslui nu ar fi straina de acest scandal din moment ce municipalitatea a dat ordin sa nu se faca niciun control la asociatia respectiva. „Am batut la usa primariei de nenumarate ori, dar nu s-a luat nicio masura. Cenzorul asociatiei are fiul angajat la primarie, iar din aceasta cauza nimeni nu vrea sa verifice jaful de la asociatia noastra”, afirma locatarii. Oamenii de la asociatia nr. 24 din Vaslui mai sustin ca administratorul Maricica Pintilie taie si spanzura la locul de munca si incalca zilnic legea. „O asociatie de proprietari are in componenta proprietarii de locuinte, iar organele de conducere sunt adunarea generala, presedinte, comitet executiv, cenzor si administrator. De 20 de ani, la aceasta asociatie nu s-a tinut nicio sedinta cu proprietarii. Se incaseaza milioane de lei vechi anual, bani despre care nu stim cum sunt cheltuiti. S-au facut numeroase adrese pentru a primi informatii si documente, fara niciun rezultat. Primaria nu vede si nu aude. Nici nu se vor face controale pentru ca cenzorul asociatiei are fiul angajat la primarie. Legea spune clar ca administratorul trebuie sa intocmeasca lunar si sa depuna semestrial la compartimentul specializat situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv precum si veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune. In cazul nostru, ne referim la suma incasata trimestrial in urma contractului de locatiune in cuantum de 4300 de lei, incheiat si semnat de “administrator” cu o companie de cablu-tv in data de 6 noiembrie 2017. Am vrut, de asemenea, sa stim daca exista autorizatie de constructie privind montarea antenei pe blocul nr 377, insa toate demersurile noastre au ramas fara raspuns”, ne-a declarat Ioan Aionoaie, unul dintre locatarii blocului respectiv. Administratorul Maricica Pintilie se apara si spune ca acuzatiile care i se aduc sunt false.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Mihaela SIMA


Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.