Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un primar transforma o scoala in depozit de colectare a gunoiului -FOTO

Publicat

on

Autoritățile din comuna vasluiană Vinderei au girat înființarea din bani publici, a unui depozit de deșeuri într-o școală din satul Obârșeni. Clădirea pentru care consilierii locali au votat caietul de sarcini și documentația de atribuire, se afla în domeniul public și este proprietatea Consiliului Local Vinderei. Potrivit primarului Ionuț Ghiur, în clădirea respectivă a funcționat Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Obârșeni, până în anul 2007. Din cauza restrângerilor de activitate, elevii au fost mutați atunci într-o altă școală, iar vechea clădire, o construcție cu tâmplarie termopan, gresie și pardoseală din lemn, a fost lăsată în paragină de autorități. Aici urmează să fie înființat un depozit de gunoi de către o societate din Galați, societate cu care primarul Ionuț Ghiur ar avea o prietenie mai veche. De altfel edilul Ghiur, un trasesit politic care fuge de la un partid la altul, este acuzat de săteni că locuiește în Galați și face naveta la Vinderei. “Pentru o informare corecta a cetățenilor comunei Vinderei, ii ofer administratorului firmei SC E-Rou Green SRL ,unul din participanții la licitatia pentru închirierea spațiului din satul Obarseni, dreptul de a-și exprima punctul de vedere in legătura cu acuzațiile făcute de anumite persoane.  Din pacate unii dintre concetățenii nostri , așa zișii politicieni locali cu aspirații mari de a fi primari ,viceprimari, au lansat în spațiul public mai multe acuzații. Cred ca fiecare dintre  noi trebuie sa vina cu soluții,proiecte și surse de finantare pentru dezvoltarea acestei comune. Din păcate colegii noștri,au început cu un atac aducându-ne diverse acuzații fără a fi probate și reale. În viitorul apropiat vom prezenta într-o ședința publică, cetățenilor satului Obârșeni, beneficiile acestui proiect, cât și riscurile lui și împreună vom decide dacă vrem locuri de muncă și o comuna curată”, a declarat primarul Ionuț Ghiur.  Cu sau fără substrat politic, cert este că societatea agreată de primarul traseist Ionuț Ghiur, va aduna și selecta gunoiul în incinta fostei unități de învățământ. 

Mihaela SIMA

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Stancu Elena

    februarie 13, 2020 la 4:59 pm

    Rusine celor care au luat hotararea sa transforme cladirea scolii vechi la care au contribuit satenii cu
    munca fizica ) intr-un punt de colectarea si topirea gunoaielor. Satul OBARSENI este inconjurat de padure cu aer curat iar daca aceasta hotarare v-a fi luata totul v-a fi poluat .Consatenii( foste cadre didactice , fosti elevi ) luati atitudine pana nu e prea tarziu , sunteti o mana de oameni si din cat stiu eu omenia este in acea localitate desi mi-am petrecut doar 10 zile acolo.Eu acolo am cunoscut minunati si cu multa educatie.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StiriEst

Mai multe animale au fost ucise de flacarile unui incendiu

Publicat

on

De catre

Incendiu la o gospodărie din Berchișești, județul Suceava. 

La fața locului au intervenit pompierii militari ai subunităților din Gura Humorului, Suceava și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la casa de locuit și la anexele gospodărești. Incendiul a afectat și o parte din acoperișul locuinței învecinate, existând pericol de propagare la întreaga clădire.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei (69 ani), care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului din Gura Humorului, pentru investigații suplimentare.

Au ars: adăpostul de animale pe o suprafață de 120 mp, depozitul de furaje pe 80 mp, trei magazii, corp comun, pe 96 mp, adăpostul de animale pe 10 mp, magazia de lemne pe 30 mp, garajul pe 32 mp, camera centralei pe 8 mp, bucătăria de vară pe 24 mp, mansarda și acoperișul casei pe aproximativ 100 mp. S-au degradat parterul și fațada casei de locuit, precum și elemente de tâmplărie din PVC. În incendiu au pierit trei vaci, doi porci și păsări de curte.

La casa învecinată, au ars aproximativ 50 mp din astereala acoperișului și s-a degradat învelitoarea din tablă, pe aceeași suprafață, precum și elemente de tâmplărie din PVC.

Flăcările au izbucnit din zona adăpostului de animale, iar cauza probabilă a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:00, iar pompierii au salvat obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și parterul locuinței, precum și casa învecinată, cu bunurile aferente. ziardesuceava.ro

Citeste in continuare

StiriEst

Se redeschid salile de fitness. Regulile stricte care trebuie respectate

Publicat

on

De catre

Redeschiderea sălilor de fitness și culturism este un moment așteptat cu interes de foarte mulți români. În acest sens, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, vine cu o veste importantă.

Sălile de culturism şi fitness din România se vor redeschide după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiţii necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a transmis Gabriel Toncean, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

“Ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat astăzi la Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, mă bucur să vă pot anunța că vom putea face sport la aparate în curând. Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic”, a scris preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

Printre măsurile de siguranță care sunt luate în calcul se află următoarele puncte:

– accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;

– distanța între sportivi să fie de 4 metri pătrați;

– aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor;

– se recomandă și aerisirea naturală;

– va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;

– nu va fi permisă folosirea dușurilor;

– în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

Toncean a mai transmis că până la data de 10 Iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness.

Citeste in continuare

StiriEst

De la 1 iunie se redeschid terasele, circulatia va fi libera

Publicat

on

De catre

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut la Palatul Cotroceni o declarație de presă, în care a anunțat o serie de măsuri suplimentare de relaxare pentru data de 1 iunie.

  • Se redeschid terasele, plajele, competițiile sportive
  • Se renunță la declarația pe proprie răspundere
  • se reiau transporturile internaționale rutiere și feroviare

Președintele a precizat că este necesară o atenție foarte mare în continuare, deoarece aproape 200 de persoane infectate cu coronavirus se află încă la terapie intensivă, iar alte aproape 200 de infectări noi au fost depistate în ultimele 24 de ore.

“Dați-mi voie să vă spun că avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la terapie intensivă. În consecință, în continuare atenție. În ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie, se reiau alte câteva activități. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este clar ca e nevoie de unele măsuri foarte speciale, care vor fi comunicate ulterior. Vor exista 2 metri între mese, maxim 4 persoane la o masa și astfel ucrurile vor fi sub control”, a anunțat președintele.

Alte măsuri anunțate de Iohannis pentru 1 iunie

– Se va putea merge la plaja, cu pastrarea distantei de cel putin 2 metri intre scaunele de plajă.

– Va fi reluat transportul interlational rutier si feroviar.

– Se reiau spectacolele in aer liber, cu un numar de pana la maxim 500 de spectatori, asezati la distanta.

– deplasarile in afara localităților vor fi libere, nu va mai fi nevoie de declaratie cand iesim din localitate.

– competitiile sportive se vor putea relua, doar pentru sporturile care se practica in aer liber, fara spectatori. Fără sporturi de contact.

Citeste in continuare

StiriEst

ZIUA EROILOR-Mesajul primarului Vasile Paval

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

ZIUA ABSOLVENTULUI DE LICEU

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est