Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Containere speciale in Suceava cu haine pentru persoane nevoiase

Publicat

in

Hainele pe care sucevenii nu le mai folosesc ajung acum mai uşor la persoanele nevoiaşe. Pe străzile din oraş au apărut mai multe containere în care localnicii pot dona nu numai imbrăcăminte, ci şi încălţăminte şi jucării.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Toate lucrurile sunt igienizate înainte de a ajunge la cei care au nevoie de ele. Iniţiativa are mare succes printre cei care vor să facă o faptă bună. La o săptămână de la instalare containerele s-au umplut deja de mai multe ori.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Sergiu Mihai, reprezentant primăria municipiului Suceava: Acest container este un container pentru articole pentru copii, îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării. E special, se sortează din grupa de vârstă de la 0 la 14 ani şi aici s-au adunat jucărioare, hăinuţe pentru copii, îmbrăcăminte, geci, blugi, pulovere. Am observat că în general oamenii sunt responsabili, aduc lucruri curate. Le sortează şi ei, le aduc cât de cât bunişoare.

Chiar dacă a trecut doar o săptămână de când au fost aduse, containerele au fost deja golite de două ori. Lucrurile sunt duse în depozitul unei fundaţii.

Toate lucrurile sunt adunate de membrii fundaţiei de la aceste containere şi sunt aduse aici într-un depozit unde vor fi ţinute până când se vor aduna mai multe.

Ulterior acestea vor fi sortate, dar şi igienizate. Vor fi duse la curăţătorie atât articolele de îmbrăcăminte cât şi încălţămintea, dar şi jucăriile şi abia ulterior vor fi distribuite oamenilor nevoiaşi.

Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava: Am amplasat în mai multe cartiere din municipiul Suceava, în patru puncte câte două astfel de containere colectoare de haine, unul pentru copii până în 14 ani iar celălalt pentru persoane adulte de peste 14 ani.

Localnicii sunt încântaţi şi spun că sunt binevenite punctele de colectare a hainelor.

Containerele au fost cumpărate şi donate de firma de salubritate care are contract cu primăria din Suceava. Această iniţiativă face parte din campania numită „Dăruieşte responsabil”.

Ana IOSIF

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.