CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum să alegi un fierbător de apă (P)

Publicat

in

Nu ești un mare băutor de cafea, însă apreciezi un ceai cald dimineața? Atunci un fierbător de cafea este ideal pentru tine. Te ajută să îți fierbi apa rapid și poți fierbe o cantitate mai mare în același timp pentru a-ți prepara un ice tea pentru zilele de vară toride. 

Dacă vrei să-ți cumperi un astfel de aparat, trebuie să iei în considerare câteva detalii care fac diferența dintre un fierbător de apă calitativ și unul ieftin de proastă calitate. 

1. Puterea de fierbere

Dacă îți cumperi un fierbător de apă ai nevoie de ceva care să încălzească rapid lichidul, nu să aștepți minute în șir pentru o cană de apă fierbinte. De aceea, trebuie să alegi un aparat care are o putere de fierbere cât mai mare. Nu te lăsa păcălit crezând că un fierbător cu o putere mai mică de fierbere va avea un consum de energie mai mic. Dimpotrivă, deoarece durează mai mult până apa va ajunge la punctul de fierbere, consum de energie dintre un fierbător cu putere mare și un fierbător cu putere mică este similar. De aceea, te sfătuim să optezi pentru un fierbător cu putere de minim 1500W, care va fierbe apa în doar câteva secunde. 

2. Volumul de apă a recipientului 

Există fierbătoare de apă care pot fierbe doar 0.5 L, dar și fierbătoare cu capacitate de 2 L. Dacă vrei să fierbi mai multă apă în același timp, optează pentru un fierbător cu capacitatea de 1.5 sau chiar de 2 L. 

Dacă nu vrei să aștepți mult și tu ești singurul băutor de ceai din familie, este preferabil să alegi un fierbător de apă cu capacitate de maxim 1 L. 

3. Funcții importante

Un fierbător de calitate trebuie să aibă o cană gradată ca să îți poți da seama câtă apă ai turnat în recipient. Există modele care au un display digital, modern, care este mai ușor de citit. 

De asemenea, o funcție pe care o au fierbătoarele calitative este cea de auto-oprire. Un astfel de fierbător se oprește singur atunci când ajunge la temperatura de fierbere a apei. De asemenea, scoate un sunet pentru a te atenționa că apa este gata de utilizat pentru a îți prepara un ceai sau o ciocolată caldă. 

Atunci când cumperi un fierbător de apă asigură-te că are piciorușe anti-alunecare pentru a evita căderea de pe masă sau de pe birou. O altă funcție importantă pe care trebuie să o aibă un fierbător este cea anti-calcar. Un filtru anti-calcar este necesar dacă utilizezi apă de la robinet. Din cauza durității apei, fierbătorul se poate degrada rapid. De aceea, ai nevoie de un filtru care să nu permită producerea de calcar pe pereții recipientului. 

4. Bugetul tău

Deși funcțiile extra sunt interesante, ele pot crește considerabil prețul unui fierbător de apă. De aceea, este bine să îți stabilești un buget maxim înainte de a cumpăra acest produs. Nu opta pentru cel mai ieftin doar pentru a salva câțiva lei pentru că riști să cumperi un produs care se va degrada rapid și pe care va trebui să îl înlocuiești după câteva săptămâni. De asemenea, nu alege cel mai scump produs doar pentru că tu crezi că este și cel mai performant. Ia în considerare toate detaliile de mai sus. Gândește-te și dacă ai nevoie de un display modern sau dacă chiar vei fierbe vreodată 2 litri de apă în același timp. Astfel, în funcție de câți bani îți dorești să dai pe un astfel de produs, vei găsi modelul potrivit pentru tine. Trebuie să știi că fierbătoarele de apă pot fi achiziționate la prețuri între 30 și 1500 de lei. Pe piața găsești sute de modele rezonabile ca preț care vin și cu diverse funcții extra, dar și cu o capacitate de până la 2 litri de apă. Un fierbător cu o capacitate de 1.8 L și o putere de fierbere de 1500W poate fi achiziționat la un preț de 80 – 100 de lei. Tu ce model de fierbător de apă ai alege? 

Populare