Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum să alegi un fierbător de apă (P)

Publicat

on

Nu ești un mare băutor de cafea, însă apreciezi un ceai cald dimineața? Atunci un fierbător de cafea este ideal pentru tine. Te ajută să îți fierbi apa rapid și poți fierbe o cantitate mai mare în același timp pentru a-ți prepara un ice tea pentru zilele de vară toride. 

Dacă vrei să-ți cumperi un astfel de aparat, trebuie să iei în considerare câteva detalii care fac diferența dintre un fierbător de apă calitativ și unul ieftin de proastă calitate. 

1. Puterea de fierbere

Dacă îți cumperi un fierbător de apă ai nevoie de ceva care să încălzească rapid lichidul, nu să aștepți minute în șir pentru o cană de apă fierbinte. De aceea, trebuie să alegi un aparat care are o putere de fierbere cât mai mare. Nu te lăsa păcălit crezând că un fierbător cu o putere mai mică de fierbere va avea un consum de energie mai mic. Dimpotrivă, deoarece durează mai mult până apa va ajunge la punctul de fierbere, consum de energie dintre un fierbător cu putere mare și un fierbător cu putere mică este similar. De aceea, te sfătuim să optezi pentru un fierbător cu putere de minim 1500W, care va fierbe apa în doar câteva secunde. 

2. Volumul de apă a recipientului 

Există fierbătoare de apă care pot fierbe doar 0.5 L, dar și fierbătoare cu capacitate de 2 L. Dacă vrei să fierbi mai multă apă în același timp, optează pentru un fierbător cu capacitatea de 1.5 sau chiar de 2 L. 

Dacă nu vrei să aștepți mult și tu ești singurul băutor de ceai din familie, este preferabil să alegi un fierbător de apă cu capacitate de maxim 1 L. 

3. Funcții importante

Un fierbător de calitate trebuie să aibă o cană gradată ca să îți poți da seama câtă apă ai turnat în recipient. Există modele care au un display digital, modern, care este mai ușor de citit. 

De asemenea, o funcție pe care o au fierbătoarele calitative este cea de auto-oprire. Un astfel de fierbător se oprește singur atunci când ajunge la temperatura de fierbere a apei. De asemenea, scoate un sunet pentru a te atenționa că apa este gata de utilizat pentru a îți prepara un ceai sau o ciocolată caldă. 

Atunci când cumperi un fierbător de apă asigură-te că are piciorușe anti-alunecare pentru a evita căderea de pe masă sau de pe birou. O altă funcție importantă pe care trebuie să o aibă un fierbător este cea anti-calcar. Un filtru anti-calcar este necesar dacă utilizezi apă de la robinet. Din cauza durității apei, fierbătorul se poate degrada rapid. De aceea, ai nevoie de un filtru care să nu permită producerea de calcar pe pereții recipientului. 

4. Bugetul tău

Deși funcțiile extra sunt interesante, ele pot crește considerabil prețul unui fierbător de apă. De aceea, este bine să îți stabilești un buget maxim înainte de a cumpăra acest produs. Nu opta pentru cel mai ieftin doar pentru a salva câțiva lei pentru că riști să cumperi un produs care se va degrada rapid și pe care va trebui să îl înlocuiești după câteva săptămâni. De asemenea, nu alege cel mai scump produs doar pentru că tu crezi că este și cel mai performant. Ia în considerare toate detaliile de mai sus. Gândește-te și dacă ai nevoie de un display modern sau dacă chiar vei fierbe vreodată 2 litri de apă în același timp. Astfel, în funcție de câți bani îți dorești să dai pe un astfel de produs, vei găsi modelul potrivit pentru tine. Trebuie să știi că fierbătoarele de apă pot fi achiziționate la prețuri între 30 și 1500 de lei. Pe piața găsești sute de modele rezonabile ca preț care vin și cu diverse funcții extra, dar și cu o capacitate de până la 2 litri de apă. Un fierbător cu o capacitate de 1.8 L și o putere de fierbere de 1500W poate fi achiziționat la un preț de 80 – 100 de lei. Tu ce model de fierbător de apă ai alege? 

StiriEst

Avertizare de vant puternic si viscol

Publicat

on

De catre

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de duminică dimineaţă, pentru zona montană, însă începând de duminică seară cea mai mare parte a ţării va intra sub incidenţa acestui cod.

Tot de atunci, în zona de munte va fi Cod portocaliu de vânt puternic şi temporar viscol.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă o atenţionare Cod galben valabilă duminică, între orele 6.00 şi 18.00, când în zona de munte vor fi intensificări ale vântului.

„În intervalul menţionat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80…90 kilometri pe oră. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaţilor Orientali va ninge viscolit”, arată ANM.

Totodată, intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 kilometri pe oră, vor fi şi în nord-vestul ţării.

De asemenea, o altă atenţionare Cod galben va fi valabilă de duminică, de la ora 18.00, până luni, la ora 18.00, când intensificări ale vântului vor fi în cea mai mare parte a ţării.

„Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării. La munte vor fi rafale de 80…100 kilometri pe oră, iar în Transilvania, Moldova, Maramureş şi nordul Crişanei viteza vântului va atinge 65…80 kilometri pe oră şi pe arii restrânse 85…90 kilometri pe oră. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale şi temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 kilometri pe oră”, spun meteorologii.

În aceeaşi perioadă, vor fi precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ în regiunile nordice şi centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Meteorologii au emis şi o atenţionare Cod portocaliu, de duminică, de la ora 20.00, până luni, la ora 18.00, când în zona montană vor fi intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă

„În intervalul menţionat, în zona montană vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110…130 kilometri pe oră. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpaţii Orientali, apoi şi în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1.600 m”, mai spun meteorologii.

Citeste in continuare

StiriEst

Incendiu puternic la subsolul unui bloc din Vaslui. Zece locatari au reusit sa se salveze singuri

Publicat

on

De catre

Potrivit Isu Vaslui, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu la un subsolul unui bloc izbucnit din cauza unui cablu electric.

Casa scării a fost inundată cu fum dens şi gaze toxice.

Zece locatari au ieşit singuri, iar 4 au fost evacuaţi de pompierii militari.

„Accesul în subsolul blocului a fost extrem de dificil. S-a acţionat şi pentru evacuarea fumului şi gazelor toxice prin efectuarea unor deschideri în acoperişul blocului. A ars izolaţia unui cablu electric. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului: scurtcircuit la un cablu electric neizolat corespunzător”, au spus pompierii. mediafax

Citeste in continuare

StiriEst

Protest al parintilor, de teama gripei, in fata unei scoli din Iasi

Publicat

on

De catre

Mai mulţi părinţi din Iaşi s-au adunat sâmbătă dimineaţă în faţa şcolii numărul 11 din oraş, în semn de protest.

Oamenii erau supăraţi şi susţin că directoarea instituţiei nu a luat măsurile cuvenite pentru a preveni în şcoală o epidemie de gripă. Se pare că sunt deja câteva clase, la care orele au fost suspendate pentru ca s-au înregistrat mai multe cazuri de gripă, însă părinţii cer suspendarea întregii activităţi a scolii, pentru câteva zile, pentru a nu creşte numărul de cazuri.

Aceştia au mai spus şi că au cerut în repeptate rânduri închiderea şcolii pentru două zile, pentru a se face o dezinfecţie, însă directoarea nu ar fi fost de acord. Mai mult decât atât, părinţii spun că ar fi fost constatate şi mai multe cazuri de varicelă, însă nici acest fapt nu ar fi convins-o pe directoare să ia măsuri.

Radu NEAGU

Citeste in continuare

StiriEst

Raed Arafat, anunt important pentru romanii din Italia

Publicat

on

De catre

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunţat că românii care se află în zona de carantină pentru coronavirus şi vor să se întoarcă acasă trebuie să informeze Ambasada României cu ce anume intenţionează să se întoarcă în ţară, maşină sau avion.

Arafat precizează că este foarte importantă ascultarea recomandărilor autorităţilor italiene şi nu există niciun motiv de panică, nefiind nevoie să se urce imediat în maşină sau în avion şi să se întoarcă în ţară.

Sute de români în zona de carantină pentru coronavirus, în Italia

„Ceea ce este important este ascultarea recomandărilor autorităților italiene. Nu este niciun motiv penru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru vor trebui să ne informeze. Va trebui să știm pe ce linie aeriană vine persoana respectivă, când sosește în țară, deoarece cu siguranță aici în țară vor fi aplicate anumite măsuri, se va analiza situația care există”, a declarat Raed Arafat.

Zece orașe din nordul Italiei au fost puse în carantină, sâmbătă dimineaţă, după ce autorităţile italiene anunţau primul deces în Italia și infectarea unui număr din ce în ce mai mare de persoane, care nu aveau legături directe cu originea virusului. După doar câteva ore, un al doilea deces a fost anunţat de agenţia italiană de ştiri ANSA.

Localităţile Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano au fost puse în carantină, măsura afectând aproape 50.000 de persoane. La Codogno, numărul oficial de români cu reşedinţă este de 335, la Casalpusterlengo, 325, la Castiglione d’Adda, 63, iar în provincia Lodi locuiesc peste 8.000 de români.

Citeste in continuare

StiriEst

Un roman a incercat sa intre cu zeci de kilograme de cocaina in Anglia

Publicat

on

De catre

Mihai, un român căsătorit şi tată a doi copii, a fost prins când încerca să introducă zeci de kilograme de cocaină în Anglia şi a fost condanat la opt ani şi opt luni de închisoare.

Mihai a fost prins de poliţiştii de frontieră în urmă cu o lună, când se pregătea să intre în Anglia prin portul din Hull.

Conform Hull Daily Mail, oamenii legii au descoperit ascunse în podeaua camionului condus de Mihai trei pachete suspecte.

La o verificare suplimentară a rezultat că cele trei pachete cuprindeau nu mai puţin de 21 kilograme de cocaină de puritate 73%, cu o valoare estimată la aproape 1,7 milioane de lire sterline.

Încarcerat de autorităţile engleze, Mihai nu a recunoscut, iniţial, că ar avea vreo legătură cu pachetele respective.

În cele din urmă şi-a dat seama de situaţia în care se află şi şi-a recunoscut fapta, precizând că „nu credeam că cineva o să găsească marfa„.

Românul şi avocatul său au încercat să găsească numeroase circumstanţe atenuante precum nevoia de bani pentru a îngriji familia de acasă, posibilitatea ca cei doi copii ai săi să crească fără un tată, recunoaşterea faptei sau lipsa unor antecedente penale.

Deşi inclusiv magistraţii şi-au dat seama că Mihai ar putea fi doar un pion dintr-o operaţiune amplă, aceştia nu au avut milă de român condamnându-l la opt ani şi opt luni de închisoare.

Circumstanţele nefavorabile românului au fost faptul că acesta a încercat să distrugă două telefoane mobile când a fost prins cu marfa în camion, dar şi gândul magistraţilor că „aceste transporturi semnificative de droguri de clasa A distrug foarte multe vieţi. Liderul unei asemenea operaţiuni nu ar lăsa o asemenea cantitate pe mâna unui om decât dacă vorbim despre un membru important al grupării de traficanţi de droguri„.

Citeste in continuare

Woo Commerce Sidebar Widget Area

Woo Commerce Sidebar Widget Area

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est