Conecteaza-te cu noi

StiriEst

“Primarul Dumitru Bouros – Pinochio de Barlad…”

Publicat

on

Fostul director DRDP Iași, Mugurel Laicu, îl face preaf pe actualul primar liberal al Bârladului, Dumitru Boroș. Edilul este  acuzat de rea intenție în ceea ce privește realizarea unor investiții vitale pentru municipiul Bârlad. Scandalul a pornit de la o serie de declaratii ale edilului Boroș, declarații potrivit cărora, 

primăria nu a putut realiza repectivele investiții din cauză că nu a existat voință politica.

“Primarul PNL, Bouros sau Pinochio de Bârlad și col SRI pensionar Pila -Dir DRDP , beneficiar de pensie specială și evident salar, spun și fac lucruri trăsnite, dezinformând opinia publică bârlădeană ( de specialitatea incompetentului Guvern Orbán ) cu articole comandate la persoane care pur și simplu nu merită să fie băgate in seamă astfel încât sa mă facă să le arat scheletele de prin șifonierele pline de ploșnițe.

???? Personal știu ca acest domn Bouroș -Pinochio de Bârlad a intrat in Campanie Electorală, el știe mai bine ca mine că nu va mai prinde un nou mandat fiind sub nivelul mării la încrederea în rândul bârlădenilor!

????????. Sunt acuzat de Pinochio Bouros de la Barlad,ca aș fi mințit in legătură cu o așa zisă girație provizorie …???!!!

Aceste două personaje coborâte direct din Kafca, total atehnice,vin in fata bârlădenilor cu o soluție de girație provizorie, proiect ce miroase a doagă , are elemente de alcoolemie de 1,80gr/oo !!!

????. Cum să-ți treacă prin cap să pui în mijlocul municipiului Bârlad niște bidoane colorate , care îmi aduc aminte de iarmarocul copilăriei mele ce se ținea in mahalaua Podenilor, unde erau de mare interes lanțurile lui Iuju !

????. Să vă fie rușine dle Bouroș Pinochio de Barlad,că folosiți un limbaj de ghiocer de la periferia mahalalelor Podeni -Munteni a anilor ‘60 – ‘70 !

????. Să îi amintesc eu domnului Bouroș Pinochio de Barlad, ce a făcut bârlădeanul ( mă mândresc cu acest titlu dle Bouroș) Ovidiu Mugurel Laicu pentru orasul natal in perioada 2012 – 2019 :

– Asfaltarea integrală a DN 24 ce traversează mun Barlad !

De ce nu la asfaltat Col SRI PILA “ Dir cu capul pe umeri” in anii 2011 – 2012 când făcea naveta la Primăria Grivița? Bine el nu a fost in stare sa asfalteze in Tatarnita -Negresti măcar 1 metru de stradă, a trebuit sa le asfaltez tot eu.

– Dacă Primaria Mun Barlad nu cheltuie 1 leu pentru intretinere pe timp de vara și iarna a DN ce traversează municipiul , asta se datorează barladeanului Ovidiu Mugurel Laicu care a susținut la CNAIR și MT ca pana la începerea lucrărilor la VO BARLAD, DN24 sa nu fie predat municipalității !

– Ați putea sa îmi multumiți dle Bouroș Pinochio nu sa mă faceți mincinos !

????. Sa ii amintesc dlui Bouroș Pinochio de Bârlad ca DN 24 prin mun Barlad, a fost sărit intradins de la programul de modernizare de ministru Transp Anca Boagiu, care dorea să-l transfere pe fostul primar ( da, primar adevărat , meseriaș) de la PSD la PD !

Spre cinstea și onoarea lui, dl primar a rămas om onorabil, devotat PSD și bârlădenilor!

????. A trebuit să vină bârlădeanul Ovidiu Mugurel Laicu, ajutat de GUV PSD , ca să îndrăznească să asfalteze tot axul orașului !

Unde erați dle Pinochio Bouroș in 2014 când asfaltam mun Barlad?

????. Tot de numele barladeanului Ovidiu Mugurel Laicu care împreuna cu echipa PSD Vaslui & Bârlad, am reușit să deblocam VO Barlad după o muncă foarte grea !

In acest moment VO BARLAD , are SF și Pr Th finalizat, am lăsat anul trecut 16 mil pentru începerea lucrărilor efectiv!

Ați venit dvs cu guvernul incompetent Orbán și arcul guvernamental antinațional PNL-PMP PETROV, și nu găsiți nici la ora asta soluții de finantare, constructorul fiind aproape de a renunța la lucrare!

????. Sa vedem acum dle Bouroș -Pinochio de Barlad, cum se face o girație serioasă și ce am făcut până acum:

– Asiguratea finanțării in 2019 pentru SF-P TH- Ex

– Conceperea CS și avizarea sa la CTE DRDP IASI și CNAIR -SIG Circ .

– Org procedurilor de licitație ( pr, execuție )

– Aviz Pr Th CTE DRDP IASI

– Transmiterea spre avizare la CTE CNAIR !

– Alăturat va atașez adresa de la CNAIR prin care proiectul a fost retransmis proiectantului spre completări ! Asta era deja pe 14 Noiembrie 2019 când guvernul toxic PNL -PMP PETROV, preluase puterea!

Din acel moment dl Scarlat Dir gen CNAIR, colegul dvs de partid prin Dir SIG CIR dl Pavăl Flavius, practic mi-au refuzat toate proiectele la avizare știind ca am peste 50% din bugetul CNAIR ca saă mă pună in imposibilitatea cheltuirii banilor astfel încât sa nu mai cer pentru iarnă!!!

????. Din Decembrie 2019, nu mai sunt la DRDP și chiar dacă eram nu vă făceam girație tigănească in Barlad!

Bârladul trebuie respectat , nu batjocorit cum faceți dvs care sunteți total depășit de problemele administrative!

????. Dle Bouroș Pinochio de Barlad, referitor la afirmațiile dvs că as fi răspuns la comenzi politice, sunt total iresponsabile, nu ii mai credeti pe bârlădeni oligofreni și prost informați, PSD nu dă comenzi politice așa cum face PNL care după vizita dvs la MT și-a chemat majordomul de la Iasi și ia dat dispoziție sa găsească aceasta soluție de bășcălie ( care o studiasem și eu cu colegul Siminiceanu Sef SIG Circ DRDP, dar care este extrem de atehnică și sfidează siguranța circulatiei ! )

????. Oare ce presiuni o fi făcând Col SRI PILA la SIG Circulatiei ca sa fie dat aviz pe așa ceva???

Dle Dimache Catalin, Sef Dep Intretinere, nu mai faceți acum teoria giratiilor și siguranței circulatiei?

???? Dle Bouroș Pinochio de Barlad, de ce faceți presiuni sa schimbe Șeful SDN BARLAD, un drumar de meserie, om tehnic, implicat cu știință de carte și experiența?

Sau aceste lucruri nu contează la PNL-PMP PETROV, dvs doriți sa dați afară meseriașii și sa instalați lipitorii de afișe !

E bine, oricum nu aveți bani ca sa începeți lucrările la VO BARLAD, așa că puteți apela la lipitorii de afișe PNL astfel încât să vă onorați notele de plată la partid!

???? Și încă ceva dle Bouroș Pinochio de Bârlad, anul trecut ( ca să mă raportez la ultimul an) bârlădeanul Ovidiu Mugurel Laicu, împreună cu GUV PSD, am făcut in Moldova nu mai puțin de 576 km de covoare asfaltice!

Incompetentul Guvern PNL& PMP PETROV, și evident incapabilul de la DRDP IASI, știți câți km de covor asfaltic au anul acesta in program?

50 de km , din care 35 sunt deja acontați la Suceava, rămân 15 km pentru 7 județe, deci cam 2km / județ!!!!!

ASTA E INCOMPETENTĂ CRASA DLE BOUROȘ PINOCHIO !

????. Și vă mai dau 2 poze cu dl Col SRI PILA “ director cu capul pe umeri” și “ neimplicat “ politic!

Poate reveniți după ce îl vedeți in primul rând la PMP PETROV unde ia notițe sârguincios in urma discursului cumătrului Presed Org și i el evident Vicepresedinte PMP PETROV ( oricum la alt partid nu ar fi putut fi )

# VO BARLAD – deblocată de PSD

# VO BARLAD – subfinantată de

PNL”.

StiriEst

Vasluienii cu coronavirus vor fi tratati la Barlad. “Spitalul nu detine echipamente de protectie, va fi un genocid medical”

Publicat

on

De catre

Spitalul de Urgență din Bârlad a devenit oficial spital COVID-19. Potrivit unei decizii a aurorităților, la unitatea sanitară bârlădeană, urmează să fie tratați doar bolnavii infectați cu coronavirus. Concret, suspecții de coronavirus ajung la Secția de boli infecțioase a Spitalului de Urgența din Vaslui. Aici le sunt recoltate probe și sunt testați pentru infecția COVID-19. Dacă testul iese pozitiv, ei sunt transferați la Iași. Cum numărul bolnavilor crește de la o oră la alta, spitalul ieșean nu va mai face față internărilor, iar bolnavii de coronavirus vor rămâne sa fie tratați în județe. În cazul nostru la Bârlad. Primarul Dumitru Boroș nu a avut nimic de obiectat și a fost de acord cu această măsură. Consilierii locali PSD au inițiat o declarație prin care resping însă planul Comitetului Județean de Urgență și a Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Municipal Bârlad în spital suport pentru tratarea bolnavilor de Covid-19!

“Spitalul din Barlad are o structura improprie tratarii epidemiilor. Detaliez: infrastructura si circuitele sunt slab utilitate, dificil de controlat din punct de vedere epidemiologic. Personalul medical de specialitate este subdimensionat si lipsit de protectie. Vor fi usor de contaminat. De asemenea, nu pot asigura continuitatea actului medical. In conditiile in care spitalul nu detine echipamente de protectie minimale pentru sectiile chirurgicale,  expunerea personalului la invazia Covid 19, este similar unui genocid medical. Spitalul nu detine ventilatoare mecanice pentru cei internati cu Covid 19. De asemenea, spitalul nu detine medicatie antivirala pt acest virus, conform cu protocoalele medicale”, a declarat deputatul PSD Adrian Solomon. 

Citeste in continuare

StiriEst

Situatie disperata la Ambulanta! Angajatii nu au echipamente de protectie

Publicat

on

De catre

Mai mulţi salariaţi din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au solicitat sprijin pentru achiziţia de materiale sanitare de protecţie, apelul fiind distribuit în mediul on-line. ‘Noi, cei din linia întâi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, deşi mereu prezenţi în ochii tuturor, am încercat sa ne desfăşurăm activitatea cu maximă discreţie şi fără sa cerem ajutor, în ciuda diferitelor deficienţe. Dar a venit ziua când avem nevoie de sprijinul vostru, oricât ar fi de mic, constând în materiale sanitare de protecţie: măşti, mănuşi, dezinfectanţi şi combinezoane. Rog din tot sufletul pe cei ce au cunoştinţe care ne pot da detalii de unde putem cumpăra aceste materiale să ne ajute! Doar uniţi putem învinge!’, a transmis o asistentă din cadrul SAJ Vaslui. 

Purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Daniel Ungureanu, a declarat că instituţia a primit o serie de materiale de protecţie, dar că cea mai mare nevoie este de măşti. ‘Am primit o serie de materiale prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar cel mai greu este cu măştile de protecţie. La intrarea în tură se dau câte două, trei măşti. Orice sprijin este binevenit’, a declarat dr. Daniel Ungureanu. Angajaţii SAJ Vaslui au anunţat că sunt dispuşi să-şi achiziţioneze pe cont propriu echipamente de protecţie.

Citeste in continuare

StiriEst

Noi restricţii de circulaţie! Iohannis: “Folosim și Armata”

Publicat

on

De catre

Klaus Iohannis a anunțat că toate recomandările din Ordonanța militară devin obligații.”Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate şi pot să vă spun. că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea virusului. Se vor introduce noi restricţii de circulaţie. Ce a fost până acum o recomandare devine obligaţie. Evident că oamenii pot ieşi pentru a merge la servicu şi a-şi face cumpărătrule necesare, însă aceste restricţii devin obligaţii”, a precizat preşedintele.

Iohannis a anunţat că pentru persoanele din carantină şi izolare vor fi pregătite măsuri de supraveghere electronică, pentru că este necesar ca aceste măsuri să fie respectate intergral

Armata va veni în ajutorul forțelor de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.”Am decis să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren şi care va trimite personal pentru a suplimenta efectivele de Poliţie, Jandarmerie şi Politie locală”, a declarat preşedintele.

Citeste in continuare

StiriEst

Iata traseul vasluianului infectat cu coronavirus. De ce nu l-au pus autoritatile in izolare

Publicat

on

De catre

Tanarul in varsta de 31 de ani, depistat marti seara cu coronavirus, a intrat in tara pe data de 8 martie , dar nimeni nu stie pe unde. Autoritatile se contrazic si spun ba ca prin Vama Nadlac, ba ca nu figureaza in nicio baza. La acel moment Marea Britanie, tara din care s-a intors vasluianul, nu se afla inclusa pe lista zonelor galbene cu multi infectati de coronavirus. Ca atare, autoritatile romane nu au luat nicio masura atunci pentru persoanele care reveneau in tara. El a fost lasat sa plece spre casa fara sa i se recomande sa stea izolat sau sa nu intre in contact cu alte persoane. Barbatul a ajuns la Vaslui pe 9 martie in jurul diminetii. A avut la dispozitie numai doua zile sa se plimbe prin oras. A stat in acelasi apartament cu mama sa si a fost vizitat de rudele apropiate si de prieteni. Acum toti ascund acest lucru.

Smecheria nu te protejeaza de boala!

Oamenii nu constientizeaza ca daca nu recunoac adevarul, isi fac rau singuri si inainte de orice alta sanctiune penala, ei risca sa isi imbolnaveasca persoanele dragi. Sunt primii care au de suferit si de pierdut! Vasluianul confirmat pozitiv cu COVID -19, a avut la dispozitie doua zile sa se intalneasca cu prietenii, cu familia si sa mearga in diverse locuri din oras. Si nu a incalcat nicio regula. Abia dupa doua zile de la sosirea la Vaslui, a inceput sa se simta rau si sa expectoreze sange. Atunci a fost dus cu o ambulanta la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului de Urgenta din Vaslui. Dar ce sa vezi: nici asa autoritatile nu au intrat in alerta si nu au demarat o ancheta epidemiologica. Au sustinut sus si tare ca barbatul nu are coronavirus. Cumnata sa a continuat sa mearga la serviciu, mama sa a intrat in contact cu mai multe persoane, la fel si fratele sau.

Citeste in continuare

StiriEst

Un medic husean a intrat in izolare! Primarul Ciupilan cauta solutii pentru a aproviziona spitalul cu echipamente

Publicat

on

De catre

Bomba a explodat in aceasta dimineata si la Spitalul din  Husi. Un barbat intors recent din Germania unde lucra ca sofer de TIR, a ajuns la unitatea medicala acuzand simptome asemanatoare cu cele ale infectiei cu coronavirus. El a fost internat in Sectia de Boli Infectioase a unitatii sanitare si a fost pus in salon cu un politist, bolnav de pleurezie. Informatia venita pe surse, arata ca suspectul de coronavirus a beneficiat de un test rapid, iar acesta a iesit pozitiv. El a mai fost suspus unui test la intoarcerea din Germania, dar acela ar fi iesit negativ la momentul respectiv. Cum barbatul se simtea rau, a mers la spital. Medicii de aici au primit mai multe teste rapide si suspectul a fost imediat testat pozitiv.

Pacientul se află izolat într-un pavilion separat, în care a funcţionat fostul dispensar TBC.

”Am vorbit cu doamna manager de la spital şi momentan stocul de materiale de protecţie ajunge pentru câteva zile. Repet, pentru câteva zile. Noi facem toate eforturile pentru a sprijini spitalul. Anul acesta, fără a bănui ce ne aşteaptă, am alocat şase miliarde spitalului. Vom mai aloca, la rectificare dacă va fi nevoie. Problema o întâmpinăm, însă, la furnizori. Preţurile au crescut de-a dreptul halucinant, iar aici noi considerăm că trebuie să intervină Guvernul. Este inadmisibil să dăm 15 lei pe un litru de spirt, care, înainte era 1,5 lei. O mască cu filtru 45 de lei. Preţurile pur şi simplu au luat-o razna”, a declarat primarul municipiului Huşi, Ioan Ciupilan.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est