Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Elevi batuti de profesoara de romana. Un copil a lesinat si a avut nevoie de ambulanta

Publicat

in

Acuzatii grave la adresa unui cadru didactic de la scoala Grajdeni, comuna Fruntiseni, judetul Vaslui. Mai multi parinti o acuza pe profesoara de romana Luminita Onel ca ar avea un comportament agresiv la ore. Adultii povestesc ca elevii ar fi batuti si abuzati psihic. Unul dintre elevi ar fi fost lovit si dat cu capul de perete, fiind nevoie de interventia unui echipaj medical de la Serviciul de Ambulanta. De asemenea, o eleva a facut un atac de panica dupa ce profesoara ar fintipat la ea si ar fi amenintat-o cu bataia. Rudele elevilor au facut plângeri peste tot, inclusiv la Politie si la Ministerul Educației. Evident, nu au primit niciun raspuns. “Nu mai stiu cui sa ma adresez. Toata lumea se fereste sa ia masuri, se incearca musamalizarea pentru ca profesoara de romana, cea care bate copiii, este sotia primarului. De un an este depusa o plangere la politie, dar nu s-a luat nicio masura pana acum, iar copiii sunt speriati”, povesteste Cristina Moraru, mama celor doi elevi. 

O reclamatie in ce priveste situatia de la Scoala Grajdeni, a fost depusa si la Ministerul Educatiei, iar de acolo dirijata la Inspectoratul Scolar, dar nimeni nu s-a obosit sa verifice acuzatiile. Politistii admit ca au primit o plangere anul trecut, dar afirma ca cercetarile nu au fost finalizate. “Este depusa o plangere de matusa unui dintre elevi, politistii Sectiei 3 Barlad fac cercetari pentru comportament abuziv”, a declarat Bogdan Ghiorhita, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui. Cum nimeni nu a reusit sa faca lumina in acest caz, profesoara Luminita Onel, sotia primarului din Fruntiseni, isi vede linistita de viata, merge la ore si incaseaza leafa, nu a fost sanctionata si nici intrebata cum raspunde la acuzatiile care i se aduc. Directorul Scolii Grajdeni, Florin Rosca, face afirmatii halucinante. “Nu este obligatia directorului scolii sa ancheteze un caz de acest gen. Nu stiu ce pretentii aveti de la mine, nu ma cunoasteti, nu avem vreun contract sau vreo intelegere. Nu pot lua hotararea sa pedepsesc un cadru didactic cu peste 20 de ani vechime pentru capriciile unui elev”, a spus directorul in cadrul unei discutii purtate cu mama copiilor pe o retea de socializare. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.