Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Medicii de la pediatrie au chemat pompierii sa scoata inelul de pe degetul unui copil

Publicat

in

Pompierii au fost chemaţi la pediatrie, la Botoşani, să scoată inelul de pe degetul unui copil. Jumătate de oră au avunt nevoie salvatorii pentru a termina cu bine misiunea.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au fost chemaţi vineri seara la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean pentru a scoate un inel din inox de pe degetul unui copil de 13 ani.

Medicii au încercat sa îl ajute pe băiat, dar nu au reușit, întrucât degetul era foarte umflat, scrie Botoşeneanul. Echipajul format din plt.adj. Marius Ciprian Ciocodeică, plt. adj. Dragoș Hudișteanu, plt.maj. Ionuț Honciuc si plt.maj. Radu Sorlescu a intervenit, mai bine de o jumătate de ora, pentru a tăia inelul.

“Am folosit un dispozitiv de tăiat, iar sub inel am pus o ustensilă chirurgicală. Tăiam o singură dată și ne opream să răcim metalul cu apă, pentru că se înfierbânta foarte tare. După jumătate de oră am reușit să înlăturăm inelul. Am ținut degetele noastre lângă inel să ne asigurăm că nu îi agravăm trauma. Acest lucru l-a liniștit și copilul s-a simțit în siguranță. Din când în când îi arătam cât am tăiat din inel, să aibă răbdare.”, a spus plt.adj. Ciprian Marius Ciocodeică. Întreaga operațiune s-a desfășurat sub ochii părinților și cadrelor medicale, care la final au răsuflat ușurați și le-au mulțumit pompierilor.

Roxana OLTEANU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.