Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Excelenta Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei in Romania, s-a intalnit cu Tudor Polak la Piatra-Neamt

Publicat

in

Ambasadorul gruzin s-a întâlnit la sediul primăriei Piatra-Neamț cu primarul Dragoș Chitic, cu parlamentarii Mugur Cozmanciuc și Eugen Țapu-Nazare, directori ai unităților de învățământ , consilieri locali și reprezentanți ai mediului de afaceri. La întâlnire a fost prezent și Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Discuțiile au vizat stabilirea de parteneriate de afaceri , dar și în domeniul educației , respectiv înfrățiri și schimburi de experiență între unități școlare din Piatra-Neamț și Georgia. Atât primarul Dragos Chitic cât și Excelența Sa Nikoloz Nikolozishvili și-au exprimat deschiderea pentru realizarea unor înfrățiri între municipiul Piatra-Neamț și orașe din Georgia. În discursul său, ambasadorul a subliniat buna cooperare dintre cele două state de-a lungul istoriei, relațiile diplomatice și culturale dintre România și Georgia depășind 300 de ani. Totodată în contextul dezideratului de aderare la Uniunea Europeană a Georgiei, Excelența Sa consideră că țara sa va putea beneficia de experiența României din perioada de preaderare.

“În acest sfârșit de săptămână am ajuns la Piatra Neamț, unde alături de bunul meu prieten, George Lazăr, prefect al județului Neamț, am făcut o vizită Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. Împreună cu acesta, am avut bucuria de a participa, în continuare, la ședința Colegiului Prefectural.  

La invitația domnului primar al orașului Piatra Neamț, m-am alăturat unei întâlniri în cadrul căreia am avut onoarea de a discuta, la sediul primăriei, cu Excelența Sa, ambasadorul Georgiei în România, Nikoloz Nikolozishvili, cu domnul deputat Mugur Cozmanciuc, domnul senator Eugen Țapu și bineînțeles, cu domnul primar, Dragoș Chitic. Domnul ambasador ne-a onorat cu aprecierile Excelenței Sale pentru activitatea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, asigurându-ne că beneficiem de tot sprijinul în demersurile noastre. Excelența Sa a menționat lunga istorie a relațiilor diplomatice dintre Georgia și România, mizând pe experiența țării noastre pentru perioada de preaderare a statului giorgian la Uniunea Europeană! Căutăm, în fiecare zi, soluții pentru problemele românilor, iar implicarea unor oameni competenți și puși pe treabă îmi arată că suntem în punctul în care construim o politică în folosul cetățenilor, bazată pe corectitudine, responsabilitate și interes”, a spus Polak. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.