CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

La Solești primărița sfințește locul

Publicat

in

Se spune că omul sfinţeşte locul, iar comuna Solești reprezintă cel mai elocvent exemplu în acest sens. Situată la câțiva kilometri de Vaslui, pe drumul ce ne leagă de Iași, Solești reuşeşte de la an la an să stingă din reminescenţele vechiului trai anevoios, spre deosebire de alte sate din judeţ, şi nu numai, unde pare-se că viaţa a rămas încremenită acum 80 de ani. În satele aflate în componenţa sa, cele mai multe dintre străzi sunt asfaltate, iar pe altele lucrările vor începe în curând. Pentru Mona Bujor, primarul comunei, respectul faţă de consătenii săi şi munca asiduă sunt cele două coordonate esenţiale după care se ghidează încă de când a venit la cârmă.

Om al tradiţiilor, are un singur regret, şi anume că valorile şi obiceiurile care odinioară alcătuiau salba nepreţuită a satului sunt pe cale să dispară şi odată cu ele se pierde şi perenitatea unei moşteniri străvechi. “Oamenii nu mai sunt interesaţi de tradiţii. Foarte mulţi dintre ei pleacă de la ţară”, şi-a manifestat nemulţumirea Mina Bujor. 

Nu se face rabat de la calitatea învăţământului

Când vine vorba despre educaţie, pentru edilul comunei Solești nu există “nu se poate”. Comuna se bucură de şcoli și grădiniţe moderne. Tot aici va fi înființat şi un Centru de zi, unde elevii care provin din medii disfuncţionale sau care au o situaţie şcolară mai slabă pot primi sprijin în realizarea temelor, dar și o masă caldă. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Episcopia Hușilor. Unele școli sunt dotate corespunzător actului educaţional, având mobilier adecvat, videoproiector, acces la bibliotecă şi la un laborator de informatică. Mona Bujor este la al treilea mandat în fruntea comunei Solesti si, de aceea, poate face un bilant corect al muncii pe care o depune o femeie în aceste momente grele pentru orice comunitate. “Este greu să fii primar și femeie în condițiile actuale. Bãrbatul muncește mai mult, e stâlpul casei, e adevãrat, dar noi femeile suntem mai pricepute la gestionarea fondurilor, ca într-o familie. Eu cred cã în orice problemã care apare zi de zi este nevoie sã vedem si partea sensibilã a lucrurilor”, spune primãrița de la Solești. Doamna de fier a comunei suferă pentru familiile care au nevoi pe care cu greu le pot acoperi din veniturile lunare și caută în fiecare clipă să le ușureze traiul. 

Populare