Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Lavinia isi doreste o papusa. Cinci frati traiesc in saracie, iar sugarul nu are lapte si pampersi

Publicat

in

Mulți dintre copii se nasc in sărăcie. Învață de mici ce sunt lipsurile, îndură foamea, nu au cu ce să se înbrace și de cele mai multe ori abandonează școala din cauza lipsei banilor.  Lavinia este din Iași și are numai 11 ani și viața nu a fost deloc darnică cu ea sau cu cei cinci frățiori. Copila locuieşte împreună cu părinţii şi cei cinci fraţi ai săi, într-o cameră de nici 20 de metri pătraţi. Nu au căldură și niciodată mâncarea nu este suficientă. Fata visează la o viață mai bună și la o păpușă. “Mi-aș dori o păpușă mare cu care să mă joc. Noi nu avem jucării. Sora noastră mai mică are nevoie de pamperşi, lapte şi mâncare şi n-avem bani”, spune Lavinia Cataramă. Copila speră că într-o zi va ajunge medic, iar fratele ei Ştefan – pompier. Astfel, spun ei, vor reuși să își ajute familia. Tatăl lor muncește cu ziua și este singurul care aduce bani în casă.  Mai au alocaţiile şi ajutorul social. Adică, în jur de 2.000 de lei pe lună. O sumă mult prea mică pentru a asigura un trai decent celor cinci suflete. Cel mai mic dintre copii are câteva luni. De multe ori mama îi dă ceai în loc de lapte, iar zilele când au bani de pampers sunt rare. 

Ne e foarte greu. Nu ne ajunge suma de bani pe care o avem. Trăim de pe azi pe mâine, să ne întreţinem. Mai o datorie, mai o lumină…nici factura asta nu este plătită. Nu avem de unde, spune Manuela Cataramă, mama copiilor. Copiii din România sunt cei mai expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială din toată Uniunea Europeană. Aproape patru din zece sunt şi vor rămâne săraci. 

Ana IOSIF

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.