Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Este oficial! Toate școlile vor fi închise până pe 22 martie

Publicat

in

ACTUALIZAREToate școlile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, a anunțat premierul Ludovic Orban. Măsura ar putea fi prelungită, dacă situația o impune, au precizat aceleași surse.

Premierul Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitare în perioada 11 martie-22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire. Măsura a fost luată pentru a-i feri pe elevi de orice contaminare, a spus Orban.

STIREA INITIALA

Pe surse! Toate grădinițele, școlile, liceele și universitățile din România vor fi închise, începând cu 11 martie, timp de 7 zile, a decis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Măsura are ca scop prevenirea răspândirii noului coronavirus, au precizat autoritățile.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis “închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 17.03.2020. Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate”.

Aproximativ 3.500.000 de copii, elevi și studenți vor fi afectați de această decizie, dintre care număr de 2.824.594 sunt elevi şi preșcolari.

Totodată, un număr de 215.289 de cadre didactice, din 6.293 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică și peste 11.000 de structuri arondate, vor sta departe de catedră.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.