Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Dosar penal pentru un barbat care a incalcat regulile de izolare la domiciliu

Publicat

in

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru un bărbat din județul Vaslui care nu a respectat regulile de autoizolare la domiciliu şi a ieşit din casă, în condițiile pericolului generat de răspândirea COVID-19. Chestorul Liviu Vasilescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii au întocmit 19 dosare penale, în care sunt cercetate 26 de persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cele mai multe dosare penale, respectiv şapte, au fost întocmite în judeţul Prahova, patru dosare în judeţul Alba, trei în Olt şi câte unu în judeţele Neamţ, Sălaj şi Vaslui. El a spus că în comunităţile în care există cetăţeni care sunt cunoscuţi că îşi desfăşoară activităţi în Italia s-au demarat campanii de informare şi de verificare.

Peste 200 de izolați la domiciliu

Peste 200 de persoane din judeţul Vaslui se află în izolare la domiciliu, pe fondul măsurilor de prevenire a apariţiei virusului COVID-19, au informat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. Reprezentanţii instituţiei au declarat că la nivelul judeţului au fost identificate spaţiile necesare în vederea izolării pacienţilor în cazul cărora s-ar putea impune carantina. Autorităţile sanitare au precizat, totodată, că persoanele care se întorc din zonele de risc sunt monitorizate permanent, pentru a se vedea dacă survin modificări în starea lor de sănătate, până acum nefiind înregistrate cazuri de persoane care să fi refuzat să intre în izolare la domiciliu. În cursul săptămânii trecute, directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a cerut cetăţenilor să se informeze cu privire la situaţia generată de răspândirea coronavirusului prin canalele oficiale şi să respecte toate recomandările venite de la Ministerul Sănătăţii şi de la Direcţia de Sănătate Publică. Conducerea DSP a cerut cetăţenilor să anunţe autorităţile doar dacă ştiu cu siguranţă că vecinii, rudele sau prietenii sunt veniţi din zone nominalizate de Ministerul Sănătăţii ca zone de risc, deoarece instituţia s-a confruntat cu mai multe apeluri care nu s-au confirmat.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.