Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Parintii vor beneficia de concediu pentru a sta acasa cu cei mici

Publicat

in

Părinţii vor beneficia de zile libere plătite pentru a sta acasă și pentru a supraveghea copiii în situaţia închiderii temporare a şcolilor din cauza coronavirusului. Aleșii caută acum soluții astfel încât statul să suporte plata a 75 la sută din salariu. Legea a fost astăzi la comisii, iar joi va fi votată în plen. 

Astfel, părinţii vor beneficia de zile libere pentru a sta acasă și pentru a supraveghea copiii în situaţia închiderii temporare a şcolilor în situații extreme.

Legea încearcă să rezolve o problemă reală: necesitatea îngrijirii și supravegherii copiilor obligați să rămână acasă din cauza răspândirii infecției cu coronavirus. “Mulți părinți care lucrează nu au o soluție rapidă pentru a-și lăsa copiii în îngriijre iar varianta de a apela temporar la bunici e una riscantă mai ales în contextul epidemiologic actual din cauza vulnerabilității persoanelor în vârstă la noul virus.Măsura închiderii școlilor este poate cea care afectează cel mai puțin economia, cel puțin în comparație cu o carantină generală unde nimeni nu mai produce nimic. Concret, proiectul de lege prevede acordarea de zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școala unde e înscris copilul se închide în situații extreme (medicale, meteorologice) decise de autoritățile compente în domeniu. Această prevedere se aplica părinților de copii până în 12 ani și celor cu dizabilități, pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea școlilor. Prioritatea este de a împiedica răspândirea virusului”, a declarat deputatul PSD Aurel Căciulă. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.