Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O femeie venita din Italia s-a dus sa sustina examenul pentru permis. Doua mii de stranieri au sosit in judet

Publicat

in

Situatia tinde sa devina tot mai critica la nivelul judetului Vaslui. In jur de 2.000 de persoane au reusit sa revina din Italia in ultimele 10 zile, iar multe dintre ele nu au  declarat autoritatilor acest lucru. Probleme este ca multi vasluieni cate au revenit din Italia, nu au inteles ca este obligatoriu sa se izoleze la domiciliu. Oamenii circula liberi prin tot judetul. Potrivit surselor STIRIREST.RO, in comuna Dumesti, o femeie care revenit di  Italia duminica noaptea, nu se afla in izolare la domiciliu. Femeia s-a intors din zona Perugia, umbla prin sat, ba mai mult, in cursul zilei de marti, a venit la Vaslui la Serviciul de Permise Auto si a sustinut examenul pentru a deveni sofer. Datele au fost reclamate de mai multi sateni, dar si de cativa oameni din Dumesti care au ramas in Italia si cunosc foarte bine povestea. STIRIEST.RO cunoaste identitatea femeii si a informat autoritatile care au demarat imediat verificari. Si in comuna Todiresti sunt doua persoane venite din Italia pe ascuns. Acestea nu stau in carantina, dupa cum declara multi dintre sateni. Primarul din Todiresti a informat DSP Vaslui despre aceasta situatie. Este vorba despre un barbat care s-a intors recent de la sotia sa din zona rosie a Italiei. Omul merge zilnic la cumparaturi  la magazinele din sat. Tot in Todiresti, o tanara de 20 de ani a revenit recent din Italia, dar nu se afla izolata la domiciliu. Pe surse am aflat ca autoritatile de la noi au pus la punct un sistem de verificare sezarilor de la cetateni in ce priveste romanii care au ocolit sistemul preventiv stabilit de Guvernul României. Se considera cosidera ca acestia au incalcat legea si produc un real risc biologic pentru apropiati si pentru alti oameni cu care intra in contact. Un numar de 14 persoane sunt in carantina in centrele puse la dipozitie de autoritati, iar alte 276 sunt izolate la domiciliu, in contextul masurilor luate pentru limitarea raspandirii COVID-19, au informat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vaslui. Pana la aceasta data, in judetul Vaslui nu exista cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 

Știriest.ro nu caută să câștige faimă de pe urma acestei situații de criză. Facem cunoscute toate cazurile care apar și toate problemele, multe semnalate chiar de cititori. Facem asta în dorința de a vă informa corect. Vom publica zilnic, indiferent de critici și de presiuni, adevarul. NECOSMETIZAT! Facem apel și la autorități să comunice în timp real situația să nu mai ascundă tot ce se întâmplă. Ceaușescu a murit demult!

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.